Chyba motoru P1603

Odpovědět
Modraci
Nováček
Nováček

Chyba motoru P1603

Příspěvek od Modraci » 20.06.2012 18:34

Ahoj. Zhruba před dvěma týdny se nám rozsvítila kontrolka motoru a už nezhasla. Diagnostika proběhla, vč. vymazání a po pár desítkách km opět svítí. Diagnostika našla chybu "P1603 EEPROM malfunction" a servisák ani já nemáme tucha co to znamená. Jediný co jsem zjistil tak že EEprom je starší typ zapisovatelné paměti. Jinak když tenhle kód chyby zadám třeba tady na foru, objeví se pod tím číslem jiná chyba a to "Loss of SDM Serial Data" tak vlastně ani netuším co je správně.
Pokud někdo máte zkušenosti nebo víte o co jde, budu rád. A ještě jeden dotaz, občas svítí kontrolka ABS (svítí, vypnu motor, nastartuju a po pár metrech zhasne), každopádně diagnostika vykazuje chybu "P0500 Vehicle Speed Sensor Malfunction", nějak mi to s ABS nejde dohromady, ale někde jsem vyčetl, že se snad rychlost vyhodnocuje i z čidel ABS tak doufám, že je to jen vadné čidlo. Všem předem děkuji.

Ford Focus II, 1,6 tdci, 80 kw

EDIT: nevšiml jsem si, že by se nějak snížil výkon, akorát se po zimě zvýšila spotřeba, tak o půl litru a nechce jít dolů.

7a53366
Nováček
Nováček

Re: Chyba motoru P1603

Příspěvek od 7a53366 » 21.06.2012 19:26

Mně taky vychází z chyby P1603 problém v EEPROM. Co jsem se kdysi v takovémhle motoru vrtal (sice to bylo v Peugeotu 307), tak mívaly jednotky motoru problém s napájením EEPROM. Vyřešila to bohužel jen výměna jednotky. :wallbash:
Ta druhá závada může souviset s tou první a nebo je problém v ABS sytému. To bych řešil až následně.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“