Auto: Focus 1.6 TDCi 80KW 2007, DPF pryc, vymeneny turbo
Takze muj problem: koupil jsem ho asi 14 dni zpatky, tedka jsem nechaval udelat rozvody. Pri tom se vymenil i olej (10W-40, patri tam?), vsemozny filtry (vzduchovy, kabinovy, olejovy), vodni pumpa.
Kdyz jsem odjizdel ze servisu, tak bylo vsechno v poradku. Odjel jsem asi 5km domu. Potom jsem to jel trochu projet, jestli je to OK a asi po 2km se rozsvitila kontrolka motoru. Na vykonu auta jsem nic nepozoroval, jenom mi mozna prijde trochu hlucny. (ale za tech 14 dni, co ho mam, tak jsem s tim moc nejezdil a do ted jsem mel jenom samy benziny, takze nemam referenci). Zvlastni mi trochu prijde jakoby klepavej zvuk motoru pri pridani plynu, ale delalo to i pred vymenou a tak nejak jsem to prisuzoval tomu, ze je to traktor.
Kdyz posloucham z venku pri volnobehu, tak si tak nejak pohvizdava (taky nevim jestli by to melo delat, nebo naopak ne).
Muj predpoklad je ten, ze je to zpusobeno odpojenim baterky pri delani rozvodu a ted kdyz se ten motor hleda, tak treba ma nejaky spatny hodnoty vyfukovych plynu, nebo neco??
No a jako bonus mi prestala fungovat vzpera na kufru, skoro to vypada jako by se mi sypal pod rukama

Neporadite mi jak s tim postupovat? Da se treba vypsat co hlasi ridici jednotka bez nutnosti jet hnedka na diagnostiku? Doufam ze se tam nic neposralo, jinak si budu muset najit nejakou hodne dobre placenou praci