poradte!!!zhasina motor
- LuboMCML
- Nováček
Poradte, zhasina motor
To Blue:
Este som zabudol: kde si kupil svoje auto? Nebol to tiez dovoz z Talianska?
Este som zabudol: kde si kupil svoje auto? Nebol to tiez dovoz z Talianska?
Focus, 1,6i 16V, 74 kW, hatchback, 5 dv., r.v. 12/2000, Trend Champion
- Blue
- Junior
LuboMCML:
Tybrďo. Čím viac píšeš, tým mám väčšie obavy.
To, že to môže byť sériová vada, to ma napadlo tiež. Asi to tak bude. Každopádne ide Fofo o pár dní k mechanikovi, tak uvidím, čo s ním bude.
Môj Fofo som kupoval v ČR, ale pôvodne je z Nemecka.
Tybrďo. Čím viac píšeš, tým mám väčšie obavy.

To, že to môže byť sériová vada, to ma napadlo tiež. Asi to tak bude. Každopádne ide Fofo o pár dní k mechanikovi, tak uvidím, čo s ním bude.
Môj Fofo som kupoval v ČR, ale pôvodne je z Nemecka.
Ford Focus, 1.6 16 V ZETEC-S, Karibic blue
Auto je ako ľudské telo. Ak mu dodáme kvalitnú stravu a pravidelne ho precvičíme, odmení sa nám pružnosťou a vitálnosťou. To je však možné iba vtedy, ak sa s ním podelíme o našu dušu a vdýchneme mu život. MM
Auto je ako ľudské telo. Ak mu dodáme kvalitnú stravu a pravidelne ho precvičíme, odmení sa nám pružnosťou a vitálnosťou. To je však možné iba vtedy, ak sa s ním podelíme o našu dušu a vdýchneme mu život. MM
- LuboMCML
- Nováček
Zhasina motor
To Blue: Tak Ti drzim palce. Nechcem Ta strasit', iba popisujem moj problem s FF.
Focus, 1,6i 16V, 74 kW, hatchback, 5 dv., r.v. 12/2000, Trend Champion
- Blue
- Junior
Re: Zhasina motor
Ďakujem. Dám vedieť, ako to dopadlo.LuboMCML píše:To Blue: Tak Ti drzim palce. Nechcem Ta strasit', iba popisujem moj problem s FF.

-
- Test driver
Tak už na mě taky došlo. Po roce a půl chválení se na mě dneska náš Félix normálně vyprd
. Prostě jsem přišel k autu a nenastartoval. Motor normálně točí, ale ani neblafne. Poslední dobou se choval stejně jako při popisovaných problémech s čidlem otáček, tzn. že za jízdy občas spadla ručička tachometru a po zařazení neutrálu auto někdy chcíplo, ale dalo se nastartovat. Dneska jsem bohužel přijel domů na špagátě. Je možný, abych to se špatným čidlem otáček vůbec nenatočil nebo se k tomu přidalo ještě něco jinýho a horšího...čerpadlo, cívka, ŘJ,...??? Je mi jasný, že mi takhle od klávesnice a bez diagnostiky nikdo neřekne co tomu je, ale.....potřeboval jsem se svěřit !!!
V každým případě až seženu nějakej normální servis, tak dám vědět.

V každým případě až seženu nějakej normální servis, tak dám vědět.
- Blue
- Junior
Radek 1.8 16V:
Ahoj. Ako sa správal Fofo pri štartovaní predtým? Naštartoval na prvýkrát a išiel hneď na voľnobežné otáčky? Ja mám stále problém aj so štartovaním. Motor sa asi 5 sekúnd celý trasie a nejde do otáčok. Niekedy štartujem na druhý- až tretíkrát.
Ahoj. Ako sa správal Fofo pri štartovaní predtým? Naštartoval na prvýkrát a išiel hneď na voľnobežné otáčky? Ja mám stále problém aj so štartovaním. Motor sa asi 5 sekúnd celý trasie a nejde do otáčok. Niekedy štartujem na druhý- až tretíkrát.
-
- Test driver
Chovalo se to úplně normálně. Motor naskočil na poprvé a šel na cca 1100 otáček, po chvíli otáčky spadly na normál. Přišlo to bez varování. Teda až na to občasný chcípání za jízdy. A to jsem se zrovna včera objednal na příští týden na výměnu toho čidla. Jenomže to je na opačným konci Prahy a tam se mi na laně moc nechce. Neví někdo o nějakým dobrým neautorizovaným servisu na Praze 4-Braník, Lhotka, Krč a okolí?
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.Fokimu jsem tu sms od tebe preposlal,ale už nevím jestli jste spolu mluvili nebo ne. Škoda, že nevyšel ten typ ode měRadek 1.8 16V píše:Chovalo se to úplně normálně. Motor naskočil na poprvé a šel na cca 1100 otáček, po chvíli otáčky spadly na normál. Přišlo to bez varování. Teda až na to občasný chcípání za jízdy. A to jsem se zrovna včera objednal na příští týden na výměnu toho čidla. Jenomže to je na opačným konci Prahy a tam se mi na laně moc nechce. Neví někdo o nějakým dobrým neautorizovaným servisu na Praze 4-Braník, Lhotka, Krč a okolí?

- hape
- Junior
No já měl problém s tim čidlem taky, abych to upřesnil, padala mi nepravidelně ručička tachometru a mělo to jakoby tendence škubat a nepravidelně běžet. Samozřejmě to bylo čidlem a po výměně už rok bez problémů. Akorát mě se nestalo to, že bych vůbec nenastartoval, tak nevím, možná tam můžeš mít ještě něco jiného, ale ta padající ručička rychloměru = 100% čidlo.
-
- Test driver
No, ještě jsem to nevzdal a nakonec jsem se mu tam vnutil. Zítra to tam vezu, ale koukne na to až v pondělí, takže spokojenost. Díky. Doporučil mi ho i kámoš, kterej k němu jezdí a dokonce jeden náhodný chodec, který šel dneska kolem mě když jsem bezradně koukal do motoru. Akorát když jsem mu jako " velkej znalec" popisoval spojitost ručičky tachometru s čidlem otáček, tak říkal, že je to "pěkná kravina". Nehádal jsem se, uvidíme.Fordik píše:Ahoj.Fokimu jsem tu sms od tebe preposlal,ale už nevím jestli jste spolu mluvili nebo ne. Škoda, že nevyšel ten typ ode měMechanik je to šikovnej a hlavně je snad jediný kromě Forda, kdo má poslední model diagnostiky.
Díky i Damonovi za jeho kontakt na servis, ale tohohle mám skoro za barákem a Jarov je už trochu daleko na tažení auta na laně v pražským provozu.

Naposledy upravil(a) Radek 1.8 16V dne 13.06.2007 23:25, celkem upraveno 1 x.
- poldy
- Nováček
- poldy
- Nováček
no čidlo tachometru stojí přes litr, ale tacho jede v pohodě a na to poslední čidlo jsem najel pouhých 18 tis., myslím že na otáčky bude jiné čidlo protože když nešlapal tacho tak otáčkoměr ukazoval normálně, když jsem předtím dělal dignostiku přístr. desky tak to dávalo chybu čidla teď to píše bez závad, přesto si myslím že to bude čidlem.
FoFo turnier 99 1,6 16V silver
- hape
- Junior