co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
petulak
Test driver
Test driver

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od petulak » 15.05.2013 08:13

miki-už to nehul, pak nemáš odhad :totlsmile: :totlsmile:
:beer: :beer:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 15.05.2013 10:48

Když ta svině ovladač má tak citlivé tlačítka, že sepne i pohledem :wallbash: Mám ho při klíčích od auta a jak se klíče houpou ve spínačce, tak to seplo a ani jsem si toho nevšim, až jak to bouchlo o střechu. :mrgreen:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Thom
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Thom » 16.05.2013 10:29

Dneska ráno lidi, co neví, co je to zip...
http://www.mapy.cz/s/7cpK
Dvouproudovka, která se po 200 m zužuje do jednoho pruhu, v levém pruhu auta až do křižovatky. Já odbočoval z Kamenice doleva, tak jsem vjel do pravýho, kterej byl prázdnej, dojel na konec, chtěl se zařadit a lidi samozřejmě nic...asi 6 aut projelo, přestože sem byl už částečně v jejich pruhu. A nejvíc mě dostala ženská, která stála za mnou, tu někdo pustil, tak tam najela a místo toho,aby pustila mě, tak mi tam ještě vjela... :dih:

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 16.05.2013 11:22

Hele bacha. Pokud vím, tak pravidlo zipu se používá jen při souběžné jízdě, tzn. pokud jsi v tom pruhu byl sám, tak zip neplatí :!: a musel jsi správně dát přednost autům v průběžném pruhu, protože tohle ani není případ, kdy není jasný, který je průbežný a museli by ti v levým pruhu dávat přednost z prava.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 16.05.2013 11:29

správně. Thom : tohle se nedělá, buď rád, že někdo nevystoupil a nedal ti po hubě - oprávněně. Voni ty lidi totiž na rozdíl od tebe ví co zip. :idea: Kua ve dvou vláknech během dne se člověk dozví, kolik lidí tady jezdí bez znalostí předpisů. :bebng: To je teda děs hoši. Se nedivim, že to na silnicích taky tak vypadá. :puke_r:
Jezdí blbě a ještě se rozčiluje na ty, co jezdí správně :irre:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Thom
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Thom » 16.05.2013 11:54

Tak to pozor...jsou to dva průběžný pruhy (ten pravý normálně pokračuje z ulice před křižovatkou). Je tam značka zúžený do jednoho pruhu. Navíc jsem tam sám samozřejmě nebyl, předemnou byly asi 4 auta a za mnou jich pár taky bylo... kdyby to byl připojovací pruh, tak neřeknu ani ň.
Takhle to vypadá před křižovatkou a tady je průběžná cesta dolů a tu je spojení s tím, že místo značky zúžení je tam už normální značka spojení pruhů (modrá, jak je předtím návěst), jen tyhle fotky jsou 2 roky starý. Jsem přesvědčenej, že je to prostě normální sjednocení dvou rovnocených průběžných pruhů.

EDIT:
silverwolf: a jen aby sis nemyslel, já si to samozřejmě vyloženě nevynucoval, že bych tam strčil čumák a uhni mně...já čekal, než mě někdo pustí, jen jsem mezi tím krokem popojížděl a jel levými koly po dělící čáře. ;) Jinak si myslím, že vím mnohem víc, co je zip, než 90 % lidí. ;)
Naposledy upravil(a) Thom dne 16.05.2013 11:58, celkem upraveno 1 x.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 16.05.2013 11:58

tak to pozor :lol: Podle fotek je zcela jasný levý pruh jako průběžný :wink: Není co řešit. Chyba byla na tvojí straně - dej si říct :lol:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Thom
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Thom » 16.05.2013 12:08

Tak v tom případě mám asi bordel v tom, co je průběžnej pruh... chceš mi říct, že když jedou dva normální pruhy vedle sebe a pak se zúží do jednoho, tak nejsou oba průběžný pruhy?

Jinak jak jsem psal, vím, jak funguje zip (o průběžných pruzích), že mám za to, že tohle jsou průběžný pruhy je věc druhá. Navíc mám čistý svědomí, protože jsem si nic nevynucoval, počkal si, až mě pustí a ještě poděkoval. ;) Jen si stěžuju, že lidi neznaj zip (což tady MOŽNÁ neoprávněně, ale obecně to platí).

Thom
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Thom » 16.05.2013 12:24

Ještě pro svoji obhajobu doplním toto:
Animace, jak to tam mělo vypadat (na konci toho končícího pruhu stály auta) a "definice" zipu. Vypadalo to přesně podle toho. Dojelo nás několik nakonec toho průběžného pruhu, kde nám měli dát přednost. Ale jak se píše v článku, ti v levým si mysleli, že jsme vyčůránci, co chou jen objet kolonu...

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 16.05.2013 12:40

Podle mě máte pravdu oba, v takové situaci záleží jaký je provoz a jestli je souběžná jízda..

Já bych tam tu mezeru nechal, ale zase na druhou stranu spousta lidí se pak nedokáže zařadit :nixw:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Thom
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Thom » 16.05.2013 12:46

Takže nejsem úplný máslo (jak se tu trochu ze mě snažil silverwolf udělat) a jsou to průběžný pruhy, kde jeden končí a za předpokladu souběžné jízdy mě musí ti vlevo pustit, jo?

Dr.Romca
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Romca » 16.05.2013 12:51

podle mě by tady klasickej zip měl platit - pruh se nemění na odbočovací ani jiný, prostě zaniká... pokud neplatí zip tady, tak už nevim kde...

Jinak to co je v tom článku není zase tak dobře napsané, i když to podstatu vystihuje - dost často se mi stává že na zůžení na konci čekám a lidi dokonce troubí co se tam jako s*ru...

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 16.05.2013 12:56

No, jaká je přesná klasifikace nevím, ale když si vezmu, že je na dálnici při zúžení je to sice dočasné, ale vlastně stejně.. prostě jeden pruh končí nuceným připojením do druhého..

A podle hustoty jízdy, je zip nebo ne.. nemůžeš očekávat, že když v tom pravém pruhu pojedeš ty, a levý bude plný jednoucích aut, zip si vynutit nemůžeš..

Imho je to všechno jen o toleranci nás řidičů, já bych ti vytvořil prostor pro najetí, ale rozhodně by to nebylo za cenu toho, že zastavím všechny auta za sebou :cooler:

Dr.Romca: Podle mě, pokud tě donutí něco na tom konci zastavit, tak jsi se nezařadil včas .. je to tvoje chyba..
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Dr.Romca
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Romca » 16.05.2013 13:04

...to by spělo ke klasické situaci všeobecné demence když je nějaký problém na dálnici - lidi se řadí do "průjezdného" pruhu klidně kilometry před místem zůžení - včas. Potom se člověk co dojede na konec nikam nedostane, protože ho nikdo nepustí... A zastaví proto, že nechce způsobit nehodu, kdy ale není jeho vina, že lidi jsou jak ovce a nemají vlastní znalost systému řazení...

Mimochodem pokud tě někdo nabere na takovém místě prostě proto, že ses mu tam "vecpal" dle zipu který on nedodržuje, tak by mě teda opravdu zajímalo, jak to bude policie / pojišťovna řešit...
Naposledy upravil(a) Dr.Romca dne 16.05.2013 13:07, celkem upraveno 1 x.

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 16.05.2013 13:05

Tím pádem bych se ale měl řadit "včas" i za předpokladu, že dojedu šňůru aut stojící v levém pruhu kilometr před zúžením. Takže bych se měl pak postavit poslušně na konec fronty a čekat :?: To snad ne. :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“