Focus po felicii zkušenosti

Moderátor:phofy
Zamčeno
silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Focus po felicii zkušenosti

Příspěvek od silverwolf » 04.07.2013 11:31

mirekfokus píše:Naprosto s váma souhlasím ,ale to tady nikdo netvrdil že felicie je lepší něž fokus. :lol: Jste si to nějak blbě přebrali. :idea:
mirekfokus píše:By ses divil felda jela jako Dás a ta koroze byla menší jak na fofo .Hold člověk se pořád učí.Ale aspoň vím že i ta blbá škodovka má v něčem lepší zpracování jako ford.Připadala mi spolehlivějšÍ cvrnknuls na startér a fičels ,ford hned kolísají otáčky a hned něco klepe to u feldy neexistovalo.Snad bezproblémové auto na jezdění do práce.Ale za luxus(blbost) se platí.... :lol:
:?: :roll: :irre:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

zofli
Junior
Junior

Příspěvek od zofli » 04.07.2013 12:57

mirekfokus píše:By ses divil felda jela jako Dás ...ford hned kolísají otáčky a hned něco klepe to u feldy neexistovalo.Snad bezproblémové auto na jezdění do práce.Ale za luxus(blbost) se platí.... :lol:
:?: :roll: :irre:[/quote]

Ty si asi nepamatuješ co píšeš....?

No moje zkušenost je ta, že s feldou jsem raději za hranice nikdy nejel... A to dostávala patřičnou péči v podobě pravidelného servisu. Ostatně jako každé moje auto, pač potrebuji aby sloužilo. A přesto ta důvěra nebyla...

Možná je problém, že to klapání ve fordu je slyšet a poznat. Kdežto ve felici se to klepe cele a slyšet neni vlastního slova. A na ulici zvuk startující Felicie a klapání řetězu poznáš na dálku..

Ale nic proti nikomu. Kazdej má jinej vkus a požadavky na auto...
Ford Focus II 1.6TDCi kombi r.v.2010.05 - sea grey
Ford Mondeo III 2.2TDCi 5dv r.v.2005.12 - modrá octane -> prodáno
Ford Focus I 1.6i 16V ZETEC r.v.2001 sedan + LPG -> prodáno

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 04.07.2013 13:00

fofok píše:Spíš takhle.Focus rezne o tom žádná navíc moc horších aut než felicie není,ale "bav se s vo..m,když nemáš klacek".
Nemohu s Vámi souhlasit. Vlastnil jsem Focuse, provozoval jsem Focuse (denní ježdění v soli či vedru) a neměl jsem funglovku, když jsem jej kupoval, měl 209 tis. na tachu.
A rozhodně lemy dveří OK, prahy OK. O tom ostatně svědčí to, že prodejní cena byla poměrně vysoká. Za shnilou šlupku by to člověk nedostal ani náhodou.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

mirekfokus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirekfokus » 04.07.2013 13:01

V něčem lepší ještě neznamená ,celkově. :irre: Ono je v něčem lepší koloběžka protože nemá motor ,nemá se teda možnost pokazit nemá nápravnici nemá tedy jak zkorodovat ,nemusí se tam lít benzín atd..... :lol: Ale celkově pokud je vše ok na feldě a na focusu je jasný že focus je modernější a lepší auto.Co se týká poruch to nebudu rozebírat ,někdo má takové a někdo makové zkušenosti.Zde na foru je popsaná spousta závad a na foru škodovkářů jistě budou také ,kdo to rozsekne a řekne oni jich mají víc nebo míň.Mě je to celkem fuk mi jde o to jen odstranit mušky a aby to jezdilo :palec_nahoru:

zofli
Junior
Junior

Příspěvek od zofli » 04.07.2013 13:26

Každé má mouchy. I úplně novej focus je má. Stačí nakouknout do me galerie. Ale nikdy bych asi neřekl ze Felicie je bezproblémové auto...
Ford Focus II 1.6TDCi kombi r.v.2010.05 - sea grey
Ford Mondeo III 2.2TDCi 5dv r.v.2005.12 - modrá octane -> prodáno
Ford Focus I 1.6i 16V ZETEC r.v.2001 sedan + LPG -> prodáno

Lunaris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lunaris » 04.07.2013 18:45

Trochu mi to tu připomíná některé srovnávací testy v motoristických časopisech, kde oktávka poráží BMW3, jelikož má větší kufr.

mirekfokus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirekfokus » 04.07.2013 19:00

Naprosto s tebou souhlasím ,žádné auto není bez chyb.Poruchy váhy vzduchu a pod jsou stejně tak na focusech jako na novějších škodovkách je to daň za nižší spotřebu a modernější motory .Na tohle felda jistě nemohla trpět protože nic takového neměla a volnoběh byl vždy jako přibitý,aspoň u mě, nemělo se skoro co hádat ani ventil volnoběhu ani váha atd.Někdy je v jednoduchosti síla ale zase spotřeba byla vyšší jako na focusu zatím se mi daří úspěšně jezdit do 7l což je na 1.6 dost slušný.Nikdo tady také netvrdil že felda byla bezproblémová po 200 tkm se ti může vys..t všechno tak jako u focusu ložiska kol,kladky,altík,tlumiče atd.......pokud si to člověk opraví sám jsou to mouchy v servisech už je to horší.Mám teď novou zkušenost v servise ford ,klepání při projíždění zatáčky jsem si nechal diagnostikovat ,po zvednutí na hever a projížďce mi bylo zděleno pravá poloosa.Tak jsem ji koupil (naštěstí na vrakáči)a klepání se ozývalo dál bohužel to byla ta levá takže jsem si přikoupil ještě jednu.Za 15 minut -zvednutí a projížďku chtěli 90 kč a ještě to diagnostikovali špatně. :palec_dolu: To byla moje první zkušenost se servisem ,jinak jsem si vše opravoval sám a asi bude lepší když to tak zůstane ,krom napíchnutí na počítač. :)

mirekfokus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirekfokus » 04.07.2013 19:05

Lunaris píše:Trochu mi to tu připomíná některé srovnávací testy v motoristických časopisech, kde oktávka poráží BMW3, jelikož má větší kufr.
Nedělej si z toho srandu , :lol: teď jsem četl že Škodovka byla už třetí rok vyhlášena v Británii nejlepší automobilkou. :wink: A co kufr? nebo motor? u ženských vyhrávají barvy karoserie a ty má škodovka také nejlepší .....Ale mi se líbí stříbrný focus :)

321910336
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od 321910336 » 04.07.2013 19:31

co bys čekal u lidí co jezdí po špatné straně silnice :lol:
Ford Focus 2018 1.0 92 kw Titanium Obrázek
Ford Focus 2007 1.6 74 kW Trend LPG

mirekfokus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirekfokus » 04.07.2013 19:47

Britové byli snad jediní kterým se líbila i škoda 120,hold jsou to konzervativci ,ale vtip proč má škoda 120 už vyhřívané zadní sklo je znám doposud-aby tě nezáblo až ji budeš tlačit. :lol: Ale to zná i malé dítě.Hold oni nechtěj asi žádné výstřelky jim stačí když to jezdí ,mají dost liber aby si těch škodovek do pěti let mohli koupit šest. :totlsmile: Za to my opravujem 10 a více let staré vraky a myslíme si co nemáme.Naše(bývalá) vláda je spokojena s tím že minimální mzda je 8 tisíc a s tím chtěl Kalousek ekonomiku postavit na nohy ale přitom ji pohřbil.Když lidé nebudou mít na nic jiného než na jídlo a nájem tak se průmysl asi těžko vzchopí ale vysvětluj to věčně ožra..mu chemikovi... :lol:

lucky.jack
Test driver
Test driver

Příspěvek od lucky.jack » 04.07.2013 21:38

K čemu je dobré tohle vlákno?!?!

Přesun do sekce Pokec...soon on your browser
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

mirekfokus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirekfokus » 04.07.2013 21:55

Nechme toho :lol:
Naposledy upravil(a) mirekfokus dne 05.07.2013 10:06, celkem upraveno 1 x.

kPetr
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kPetr » 05.07.2013 02:07

Felicii 1.9D kombi jsem kupoval novou v r.1998, tehdy jsem se rozhodl pro diesela. Maximum výbavy byla takzvaná "příprava pro rádio", prostě absolutně nic. Nechal jsem namontovat rádio a zámek řadící páky, cena vozu včetně této dodatečné "výbavy" byla kolem 360tis.Kč 8O . Záruka na vůz byla tehdy ještě pouze 1 rok, na karoserii 6 let.

Zákon schválnosti, když jsem měl auto asi 2 týdny tak odlétl kamínek od auta za kterým jsem jel a rozbil mě přední okno. Při výměně čelního skla mě mechanik v autoskle servisu ukázal, že pod gumou chybí v jenom místě barva, v délce cca 5cm prostě žádná barva nebyla, pouze povrchová rez! Píšu to jen proto, že zakladatel tohoto vlákna psal jakousi chválu na antikorozní úpravu Felicie. Nevím, ale na různých vnitřních místech kam není vidět Škodovka barvou taky šetřila.

Co mě velmi zklamalo, byl materiál plastů použitý v interiéru, tedy palubovka či pasty madel na vnitřní straně dveří. Bylo to totiž tehdy moje první fungl nové auto v životě, před tím jsem jezdil na samých ojetinách. Takže jsem si ho hleděl a více jsem si prostě všímal. Stačilo kdekoliv mírně zavadit třeba nehtem a už to bylo vidět. Sice nic dramatického ale nepatrné škrábnutí tam prostě bylo, což mě pilo krev :evil: . Měl jsem tu Feldu přes 10 let, takže časem jsem si už přestal takových drobností všímat, ale když to bylo nové, pamatuji jak mě to tehdy štvalo.

Za 10 let jsem najel něco přes 190 000km. Závady:
* Před uplynutím záruky (po necelém roce) pískal ventilátor topení. Opraveno v záruce, vydrželo to asi 2 měsíce. Naštěstí ventilátor byl dobře přístupný, tak jsem si to pak pravidělně opravoval sám.
* Po druhé zimě jsem takhle zjara zjistil, že mě kape voda na nohy. Měl jsem totálně promáčené všechny filcové výplně interiéru přední části, pod palubovkou atd... V servisu Škoda výměna - nové utěsnění čelního skla a vysušení vozu. Vydrželo to 3 roky a bylo to tu zas, jenom v trochu menším rozsahu.
* Zhruba po 6ti letech jsem našel vodu v kufru, rezerva byla prakticky do poloviny pod vodou. Vlezl jsem si do kufru, kamarád stříkal hadicí vodu.... nic, ani kapka. Světlama tam nikde neteklo, guma kolem dveří nová, na nic jsme nepřišly. Když byl slejvák, měl jsem třeba v kufru sucho Stačilo delší dobu drobně pršet, a voda tam opět byla. Autorizovaný servis také nic neodhalil. Takže s občas mokrým kufrem jsem se prostě smířil a měl jsem to tak po další roky, co jsem Felicii měl.
* Vstřikovací čerpadlo bylo venku celkem 3x, oprava vždy za cca 15 tis. Kč.
* Zadní díl výfuku odešel po 3,5 letech , střední díl následoval za půl roku.
* Páte dveře začly hnít po 4 letech, po dalších 2 letech - tedy těsně před koncem záruky na karoserii, mě je v servisu zdarma vyměnily. Na těchto nových dveřích se už koroze ani za 5 let neprojevila.
* Brzdy jsem poprvé dělal po cca 60 tis. km.
Auto jezdilo denně, 5x absolvovalo cestu do Chorvatska a Černé Hory. Nikdy mě nikde nenechalo, řekl bych že pro mě to byl vcelku spolehlivý vůz. Až tedy na ty mouchy, jako zatékání apod...

V r.2008 jsem se rozhodl koupit další nové auto. Chtěl jsem Škodu Roomster, když jsem si ale na jejich webu sestavil vůz podle svých představ, bylo jasné že na to nemám. Nejsem přitom náročný, chtěl jsem jenom auto s "normálním" motorem se kterým se nemusím bát v případě potřeby předjet (tedy žádné 1.2 HTP na tak těžké auto), rádio s CD, výškově nastavitelné sedadlo řidiče... prostě věci které považuji za standard, i když u Škodovky byly za příplatek.
Nakonec jsem se rozhodl pro Ford Fusion 1.4 a udělal jsem dobře. Byl v plné výbavě o které se mě před tím ani nesnilo, pokud bych koupl stejně vybaveného Roomstra tak by mě stál odhadem o 100tis. Kč víc. Byl jsem spokojen, svezení - komfort pohodlí, to vše¨bylo o několik řádů úplně jinde než u mé Felicie. Měl jsem ho necelých 5 let a kromě pravidelných servisních prohlídek jsem servis nepotřeboval. Najet jsem 98 000km, výfuk, brzdy atd.., vše stále původní. Když jsem brzdy chtěl v 90tis. km u Forda udělat, řekli mě že jsou zatím stále v pohodě takže je to zbytečné. Následná STK to jenom potvrdila.

Nyní jezdím opět na staré káře, koupil jsem Ford Focus 1.6 74kW r.v.2000, najeto 222 000km, od prvního majitele. Interiér je v podstatě jako by vyšel z fabriky a to i přes to, že je světlý. Použité materiály se tedy s Felicií nedají srovnat, stejně jako ostatní komfort, výbava, pohodlí a jízdní vlastnosti. Přitom je to 13 let starý vůz, tedy ze stejného roku v jakém se ještě vyráběly Felicie. Absolutně nesrovnatelné.
A koroze? Ať to prolézám jak chci, nikde jsem zatím nic co by stálo za řeč nenašel, dokonce ani na spodní části dveří. Lak je také prakticky jako nový. Majitel se o vůz prostě pečlivě staral. Najít Felicii v takovémto podobném stavu, byť od prvního a sebepečlivějšího majitele, je již dnes prakticky nemožné. Jako by člověk hledal jehlu v kupce sena.
A pokud jde o technickou stránku, vůz má po těch letech a najetých kilometrech stále původní tlumiče a dokonce původní výfuk! Pravda, výfuk mě v nejbližší době asi čeká protože zvuk již není ideální, ale zasloužil by metál. Srovnatelně stará škodovka s podobným náběhem km by už měla výfuky minimálně tři.

Byla tu také řeč o Fabii. Loni jsem měl na týden půjčenou Fabii 1.9D a po této zkušenosti jsem si říkal, že už bych si asi nezvykl :wink: . Jezdí to, ale svezení se s Fordem prostě nedá v ničem srovnat. Dokonce si troufnu tvrdit, že i má Felicie byla lepší. Je to věc názoru, ale pro mne měla Felicie oproti Fabii i lepší sedačky včetně těch zadních, ty tedy byly určitě pohodlnější a snad tam bylo i více místa pro nohy. Čistě můj subjektivní pocit.

Jsem se ale rozkecal :lol: . Původně jsem chtěl jenom napsat, že srovnávat Felicii s Focusem snad ani nejde.
FF II 1.8 16V/92kW Kombi r.v.2009
------------
Bylo:
Ford Focus 1.6 16V Kombi r.v.2000
2008-2013 Ford Fusion 1.4, najeto 0-98000km bez jediné závady
1998-2009 Škoda Felicia 1.9D Kombi, najeto 0-190000km
1986-98 Wartburg353
1980-86 Škoda 1100MB

mirekfokus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirekfokus » 05.07.2013 10:08

Kpetr-Byla tu také řeč o Fabii. Loni jsem měl na týden půjčenou Fabii 1.9D a po této zkušenosti jsem si říkal, že už bych si asi nezvykl :wink: . Jezdí to, ale svezení se s Fordem prostě nedá v ničem srovnat. Dokonce si troufnu tvrdit, že i má Felicie byla lepší. Je to věc názoru, ale pro mne měla Felicie oproti Fabii i lepší sedačky včetně těch zadních, ty tedy byly určitě pohodlnější a snad tam bylo i více místa pro nohy. Čistě můj subjektivní pocit

Máš pravdu ve fabii je míň místa jako ve felicii ,proto jsem do fabky nešel a raději zkusil Forda.

lucky.jack
Test driver
Test driver

Příspěvek od lucky.jack » 05.07.2013 18:39

Přesunuto.

BTW možná by si měl svoje pocitový výlevy řešit na nějakých škodováckých forech(tam by na to byli asi zvědaví). Tady je to poněkud nevhodný a nemístný. Nehledě na to, že svoje potřeby porovnávat "kvalitu felicie" a focuse rozvíjíš i v dalších vláknech!!
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

Zamčeno

Zpět na „Pokec“