Zdravim vsetkych fanusikov focusu...je to fakt vyborne auticko a som s nim velmi spokojny. Mam vsak jeden problem a napriek tomu, ze som precital skoro cele forum som este nenasiel odpoved ani nic co by k nej viedlo.
Par krat sa nam vsak na ceste s polovickou vyskytol jeden problem, naposledy na ceste na dovolenku a hned asi 2-3 krat. Inac to bolo spolu od novembra, kedy sme karu kupili asi 5-6 krat, vzdy okolo rychlosti 120-140kmh. Kedze nedoverujem znakovym servisom a mam vlastneho mechanika, ktory mi vsak s tymto nevie pomoct,kedze nema VAG-OBD diagnostiku, obraciam sa na vas vsetkych co to citate, kedze nechcem aby mi v servise ford navrhli "vyhodne"

hladanie problemu. Pri jazde sa z nicoho nic rozsvieti zlta kontrolka so symbolom motora (prip. emisneho systemu), zlta kontrolka s vykricnikom v ozubenom koliesku (v navode multifunkcny ukazovatel) spolu s nimi vsak zasvieti aj kontrolka imobilizera v strede palubovky, cele divadlo trva cca.3 sek. a akoby sa na chvilu obmedzi-prerusi? hnacia sila motora na kolesa.

Auto pocas toho ide dalej ale netaha tak ako je zvykom. Cital som v navode, ze kovove predmety v blizkosti kluca mozu sposobit skrat? chaos? v cipe imobilizera v kluci a kedze tam mame dost velky (asi 5cm dlhy) kovovy privesok ford, moze to byt jedna z pricin. Na roznych forach som cital aj o tzv. EGR ventile, ktory vpusta spat do sania vyfukove plyny a jeho zaslepeni, neviem vsak ci by v pripade vadneho ventilu svietila kontrolka imobilizera...Nevieme, v com vazi problem, budem vdacny za kazdu radu