Palubní počítač Mondeo MK3

Moderátor:phofy
Odpovědět
kejvi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31.01.2013 20:27

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od kejvi » 05.04.2013 08:42

Objevil se mi problém. Provedl jsem přestavbu na LPG. Když jedu na LPG tak mi palubní pc pořád odečítá dojezd a ručička na přístrojové desce klesá. Zjistil jsem, že problém bude v tom, že palubní pc neví, že jede na lpg a odečítá dojezd a stav nádrže ze vstřiků (resp. emulovaných vstřiků plynu). Po odpojení a znovupřipojení baterie se stav srovná. Řešil někdo už tento problém? Napadlo mě udělat nejaký obvod k plováku, aby po každém nastartování rozpojil plovák a znovu připojil (nebo vřadit nějaký odpor) aby se reinicializoval stav plováku v nádrži.....
Mondeo MK3 combi 1.8 HE 92Kw duratec, r.v.2003 LPG magic G3

zeli
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 999
Registrován: 08.01.2011 15:59

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od zeli » 05.04.2013 15:12

Palivomer je ziveny udajem z plovaku. Po tankovani taky neodpojujes baterku a ukazatel se drive nebo pozdeji srovna sam, dokonce i behem jizdy. A dojezd se podle me pocita z udaju palivomeru a prumerne spotreby. Mozna, ze pri prestavbe se nejak nedokaze dohodnout jednotka BA a LPG. To by asi meli podat zkusenosti clenove co prestavbu maji...asi bych smeroval dotaz do pribuzneho vlakna. A pak to resit s tim, kdo prestavbu provadel.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza

kejvi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31.01.2013 20:27

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od kejvi » 06.04.2013 16:08

Může prosím někdo změřit odpor plováku při plné a prázdné nádrži?
Mondeo MK3 combi 1.8 HE 92Kw duratec, r.v.2003 LPG magic G3

barnabas006
Nováček
Nováček
Příspěvky: 50
Registrován: 01.10.2011 18:04
Bydliště: Praha

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od barnabas006 » 16.12.2013 18:05

Zdravím pánové.. tak si to tu pročítám a asi jsem si našel odpověd sám.... mam fl myslím že v plný palbě a neukazuje se mi aktuálka jen prúměrka, . nebyl by někdo šikovnej v práglu, kdo by mi s tím pomohl?
C-max 2005 1.6 tdci 80kw gia najeto poctivych 140000, Focus kombi 2005 1,6 80kw trend

Uživatelský avatar
davemomo
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5672
Registrován: 03.01.2011 18:07
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od davemomo » 16.12.2013 21:56

Todle vim ze umi lari, ale ten je z jihlavy
Obrázek
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA

koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL :D

Uživatelský avatar
Kóťa
Test driver
Test driver
Příspěvky: 9766
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Střední Čechy
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Kóťa » 16.12.2013 22:25

Možná uživatel ZaQuik
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od ACEMajky » 25.12.2013 11:36

Z Prahy do Jizhavy je to skok, ja jel z liberecka, kdyz neco chces, tak si za tim musis jit :)
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
tym
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3746
Registrován: 20.05.2011 21:49
Bydliště: Pilsner Urquell

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od tym » 28.12.2013 00:39

:dih: to jde dodělat aktuálka do MKIII? Tak to jsem dobrá lama, proč už to nemám? :mrgreen:
Tak vlastně dvojnásobná, k čemu by mi to bylo, když mám plyn :wallbash: .

zeli
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 999
Registrován: 08.01.2011 15:59

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od zeli » 29.12.2013 01:12

Ta aktualka se tam prida jako pata polozka nebo to jde namisto prumerne? Nebo musim treba obetovat venkovni teplotu :?: :mrgreen:
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2956
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od djdekl » 29.12.2013 10:48

Jako dalsi polozka...

Uživatelský avatar
M@C
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 25.02.2015 23:01

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od M@C » 05.04.2015 13:55

Ahoj, neni tu nejaky odbornik ze severni Moravy, ktery by byl schopen aktivovat aktualni spotrebu na PP v mem Mondeu? Do Jihlavy to mam prilis z ruky, zas tak nutne tu funkci nepotrebuji :D Diky.
Mondeo '07 MK3 2.0 TDCI 85kW@105kW

krenda
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2513
Registrován: 25.12.2011 17:56
Bydliště: Novojičínsko

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od krenda » 18.04.2016 22:20

Taky bych rád aktuální spotřebu do svého BC, ale asi tu pořád nikdo není na Moravě :?
je: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
bylo: Ford Mondeo, 10/2005, liftback, 2.5 V6, Trend SE, LPG Elpigaz
bylo: Ford Escort, 08/1995, kombi, 1.6 16V, GHIA, LPG Elpigaz
bylo: Fiat Mirafiori, 07/1977, sedan, 1.6 OHV, 55kW

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2956
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od djdekl » 12.05.2017 09:00

Umim kdyztak v Prahe

jbohac
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 07.10.2010 10:50
Bydliště: Praha 5

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od jbohac » 26.05.2017 20:29

djdekl píše:Umim kdyztak v Prahe
Kolik by to stálo? Mám Mondeo 1.8 SCi, r.v. 2005.
Díky.
Mondeo 1.8 SCi kombi, r.v. 2006

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2956
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djdekl » 27.05.2017 21:23

Mas SZ

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host