Multimedia a navigace focus II
-
- Nováček
Re: Multimedia a navigace focus II
Odpoviem pre všetkých koho to zaujíma..
1. Skúsenosti dx.com sú veľmi dobre, nemal som problém pri objednávkach za 10€ a ani pri objednávkach za 280€.
2. DPH na rádio bolo 19% a clo 10% (Mne sa dalo dohodnúť s colníkom že to nie je rádio s DVD a GPS ale elektronické zariadenie. Inač by bolo clo 14%) z ceny čo budeš mať uvedené na výpise z účtu. Dá sa to podla mňa oklamať ked si vopred pošleš peniaze na účet paypal cca 100€. Potom kúpiš rádio za 200€ ale z účtu ti stiahnu banky ti stiahnu iba 100€ lebo na účte paypal už 100€ máš. A colníkom ukážeš doklad, že na platbu za rádio si paypal stiahol 100€. NA balíku z dx.com nikde nepíšu aká je cena tovaru.
3. Navigáciu sa mi podarilo rozbehať zatiaľ iGO 8, aj to vždy po vytiahnutí kľúčov musím pri opätovnom spustení nastavovať základne údaje ako jazyk, čas a pod.
4. Handsfree v pohode. Teda aspoň ja som počul dobre, neviem či aj tý na druhej strane telefónu:-)
5. Kvalita signálu rádia tiež OK.
6. OVladanie pod rádio mne nefunguje a myslím aj píše manuál, že by to malo fungovať. Osobne si myslím, že ovádanie pod volantom na mojom modely funguje iba s pomocou CANBUS. Ja mam Focus r.v. 2008
Ak by som kupoval opäť, tak kupujem s Androidom a s CANBUS.
1. Skúsenosti dx.com sú veľmi dobre, nemal som problém pri objednávkach za 10€ a ani pri objednávkach za 280€.
2. DPH na rádio bolo 19% a clo 10% (Mne sa dalo dohodnúť s colníkom že to nie je rádio s DVD a GPS ale elektronické zariadenie. Inač by bolo clo 14%) z ceny čo budeš mať uvedené na výpise z účtu. Dá sa to podla mňa oklamať ked si vopred pošleš peniaze na účet paypal cca 100€. Potom kúpiš rádio za 200€ ale z účtu ti stiahnu banky ti stiahnu iba 100€ lebo na účte paypal už 100€ máš. A colníkom ukážeš doklad, že na platbu za rádio si paypal stiahol 100€. NA balíku z dx.com nikde nepíšu aká je cena tovaru.
3. Navigáciu sa mi podarilo rozbehať zatiaľ iGO 8, aj to vždy po vytiahnutí kľúčov musím pri opätovnom spustení nastavovať základne údaje ako jazyk, čas a pod.
4. Handsfree v pohode. Teda aspoň ja som počul dobre, neviem či aj tý na druhej strane telefónu:-)
5. Kvalita signálu rádia tiež OK.
6. OVladanie pod rádio mne nefunguje a myslím aj píše manuál, že by to malo fungovať. Osobne si myslím, že ovádanie pod volantom na mojom modely funguje iba s pomocou CANBUS. Ja mam Focus r.v. 2008
Ak by som kupoval opäť, tak kupujem s Androidom a s CANBUS.
Ford Focus Combi - Titanium, 1,6 TDCi 80 kW, r.v: 8/2008
-
- Test driver
ad 3) máš to dobře zapojené, že se ti vymažou údaje (jazyk, čas) z paměti po vyjmutí klíčku ze zapalování?
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
-
- Nováček
Ak mi viete poradiť, ako to inač zapojiť aby mi fungovalo ovládanie pod volantom a pamätalo si nastavenia navigácie budem len rád.
Manuál pre rádio píše, pokiaľ nefunguje ovládanie rádia na volante vymente hnedý káblik SW1 za ružový SW2.
Ale ako pozerám, tak pozerám ani hnedý a ani ružový káblik niesu spojené s rádio. Oba sú vyvedené do konektora pre CANBUS.
Opakujem, že CANBUS nebol k rádiu.
Manuál pre rádio píše, pokiaľ nefunguje ovládanie rádia na volante vymente hnedý káblik SW1 za ružový SW2.
Ale ako pozerám, tak pozerám ani hnedý a ani ružový káblik niesu spojené s rádio. Oba sú vyvedené do konektora pre CANBUS.
Opakujem, že CANBUS nebol k rádiu.
Naposledy upravil(a) au585 dne 16.01.2014 18:45, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus Combi - Titanium, 1,6 TDCi 80 kW, r.v: 8/2008
-
- Nováček
Dík za info,
to neudržení nastavení je nějaká hloupost, měl by tam být nějaký napájecí káblík. Pokud není zapojen canbus tak by možná stačilo propojit v té svorkovnici živý drátek po vytažení klíče s druhým stejné barvy. Ale raději bych to svěřil odborníkovi.
Našel jsem i s canbusem, ale CPU a RAM je malá.
http://www.erisin.com/erisin-es789f-for ... _p254.html
to neudržení nastavení je nějaká hloupost, měl by tam být nějaký napájecí káblík. Pokud není zapojen canbus tak by možná stačilo propojit v té svorkovnici živý drátek po vytažení klíče s druhým stejné barvy. Ale raději bych to svěřil odborníkovi.
Našel jsem i s canbusem, ale CPU a RAM je malá.
http://www.erisin.com/erisin-es789f-for ... _p254.html
-
- Nováček
Tak já taky přidám svoje drobet do mlýna, chtěl sem původně to z dealextreme.com s canbusem,tuším že značka byla joyous, ale napsaly mi že ho nemají a netuší kdy ho naskladní, tak sem koupil jen kameru a radio vzal eonon d5162 přímo z eonon.com, cena včetně pošty cca 6000kč+dph a clo cca 2000, v čr bylo za 3 dny!! pak to procházelo vyclením cca 2 dny a v pondělí budu montovat tak pak dám nějaký svoje postřehy a videa...
- milanivs
- Junior
Tak ste ma tu ukecali a aj ja som objednal toto http://www.ebay.co.uk/itm/Car-DVD-Head- ... 8#shpCntId
Teraz čakám na dodanie, už to odoslali. Len mám otázku. To ma colníci nejak vyzvú, alebo ako to vlastne funguje s tým preclením?
Keď to príde, dám foto a nejaké postrehy ...
Teraz čakám na dodanie, už to odoslali. Len mám otázku. To ma colníci nejak vyzvú, alebo ako to vlastne funguje s tým preclením?
Keď to príde, dám foto a nejaké postrehy ...
Ford Focus II Wagon Generation X- 1,6TDCi 80kW - Black Panther (d.v.: 16.12.2010)
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

- Peeter1077
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ano, zřejmě ti budou volat pokud jsi dával telefonní číslo. Anebo přes email. Mě volali a pak mi poslali emailem nějaké dokumenty, které jsem povyplňoval popř. přiložil a poslal jim vše zpět.
Balíček ti pak přijde s dobírkou po vyměření cla a DPH.
Balíček ti pak přijde s dobírkou po vyměření cla a DPH.
-
- Test driver
S toho obrázku toho moc nepoznám. Spíše bych potřeboval vědět, který pin na rádiu má být napojen na stálé napětí 12V. To pokud nemáš tak si rádio nic nepamatuje po vypnutí zapalování. (třeba to máš správně zapojené, a chyba je v softwaru radia)au585 píše: Manuál pre rádio píše, pokiaľ nefunguje ovládanie rádia na volante vymente hnedý káblik SW1 za ružový SW2.
Ovládač pod volantem nepracuje přes CANBUS, ale ty dva vodiče jdou přímo do rádia.
Hnědo-žlutý a bílo-černý. Na obrázku pin 8 a 6. Konektor B (Part B). Nemáš detailně vyfocené to co je nahoře na tom rádiu? Mohlo by to pomoct...
-
- Nováček
S toho obrázku toho moc nepoznám. Spíše bych potřeboval vědět, který pin na rádiu má být napojen na stálé napětí 12V. To pokud nemáš tak si rádio nic nepamatuje po vypnutí zapalování. (třeba to máš správně zapojené, a chyba je v softwaru radia)MK2 píše:au585 píše: Manuál pre rádio píše, pokiaľ nefunguje ovládanie rádia na volante vymente hnedý káblik SW1 za ružový SW2.
Ovládač pod volantem nepracuje přes CANBUS, ale ty dva vodiče jdou přímo do rádia.
Hnědo-žlutý a bílo-černý. Na obrázku pin 8 a 6. Konektor B (Part B).
Aha, to znamená, že jen kvůli ovládání pod volantem nemusím vybírat kousky s CANBUSem (je to jen otazka správného zapojení)? O co se vlastně ten CANBUS stará?
Pochopil jsem, že kolega má problém jen s pamatováním nastavení navigace, né celeho radia, což je divné...
Díky
- Asgaard
- Nováček
Príde ti doporučený list, v ktorom bude uvedené, že ti prišla zásielka, ktorá bola zadržaná za účelom colného konania. ďalej tam budú citácie z paragrafov a samozrejme inštrukcie ako máš pokračovať. Tvojou úlohou bude poslať im (stačí mailom) doklad na ktorom bude uvedené o aký tovar sa jedná, množstvo, od koho to je, pre koho to je no a samozrejme cena tovaru + cena poštovného. Môže to byť aj výpis z pay-pal účtu.milanivs píše:To ma colníci nejak vyzvú, alebo ako to vlastne funguje s tým preclením?
Potom ti bude zásielka doručená s dobierkou, v ktorej bude zahrnuté clo, dph a poplatok.
-
- Test driver
hajura: I když různí výrobci píšou, že jejich rádio spolupracuje s ovladačem pod volantem (či na volantu), tak o tom pochybuju i když by to bylo správně zapojeno. Rádio by totiž muselo správně vyhodnocovat signály, které jdou z ovladače...
Přes CANBUS spolu komunikují všechny řídící jednotky/moduly co jsou v autě.
Přes CANBUS spolu komunikují všechny řídící jednotky/moduly co jsou v autě.
-
- Nováček
čau chlapci,neřešil někdo z vás signál pro FM rádio u tý čínský navigace?? Já měl ford 6000cd a signál super, teď mám eonon d5162 navigaci a signál totálně o ničem.Napadlo mě jestli se tam nemusí dát napájecí článek pro anténu, origo rádia většinoh napájí zesík pro anténu samy, aspoň tedy u vw co jsem měl dřív to tak bylo. Takže víte někdo jestli ta aténa má v sobě vůbec zesilovač nebo ne??? Jde mi o to jestli mám koupit jen napájecí článek nebo rovnou zesík???? Moc dík za pomoc
- Blackhawk
- Test driver
u mna je to podobne, horsi prijem ako u origo radia. Ale neriesil som to zatial nijak, vacsinou pocuvam mp3.
@MK2, mne cina spolupracuje s ovladanim, v radiu je kalibracny program kde stlacis tlacitko, ono zisti odpor a nastavis si co ma to tlacitko robit. Nutny je ale CANBUS.
@MK2, mne cina spolupracuje s ovladanim, v radiu je kalibracny program kde stlacis tlacitko, ono zisti odpor a nastavis si co ma to tlacitko robit. Nutny je ale CANBUS.
-
- Nováček
no mě to dost štve, radio poslouchám skoro pořád pokud se točím jenom kousek od baráku, mp3 když jedu dál...
jinak mě ovládání na volantu jede jen mi přeskakuje písničky opačně a nějak mi nejde v tej kalibraci to nastavit, tak nevím jestli to provádím správně... jak to děláš ty???
jinak mě ovládání na volantu jede jen mi přeskakuje písničky opačně a nějak mi nejde v tej kalibraci to nastavit, tak nevím jestli to provádím správně... jak to děláš ty???
- Quickie
- Moderátor
ja som sa práve kvoli tomu slabemu signalu a neustálemu vyhladavaniu rozhlasovej stanice rozhodol nakoniec rádia zbaviť.. mam teraz sony s CD meničom a som spokojny.. navigacia v telefone.. viac mi netreba..