Autu vadí, když stojí třeba měsíc v kuse. Může se vybít baterie a přireznout brzdy. Ale když stojí čtyři dny a o víkendu s ním jedeš, tak bych si z toho hlavu nedělal.
Pavel Kadečka Mazda 6, 2.0i, 2004 Citroën Xsara, 1.4i, 2004 Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
smoula: Já jezdím stejně jako ty, tzn. čtyři, pět dní auto stojí, o víkendu nějakej výlet, nebo někam dál. Mám dýzla, takže baterka by měla při startu trpět víc, ale za těch několik let ani neškytla, furt při tomhle stylu ježdění drží i při těch největších mrazech. Brzdy trochu zreznou, hlavně po dešti, je potřeba s tím počítat a po rozjezdu je trochu "sedřít", abys pak nešel do krizovky se zarezlýma brzdama
Když jsem vybíral svoje auto, byl jsem i v jednom bazaru, kde stál focus (1.8 ), nastartovat šel, s tím nebyl problém, ale když jsem se rozjížděl, nechtělo se mu - zřejmě zůstaly přilepený brzdy. Zřejmě zadní, tj. jak byla zatačená ručka. Pak se to utrhlo a už s s tím dalo odjet.
V bazarech některý auta stojej tak dlouho, že z kotoučů se rez už loupe
Naposledy upravil(a) pkadecka dne 19.02.2014 09:23, celkem upraveno 1 x.
Pavel Kadečka Mazda 6, 2.0i, 2004 Citroën Xsara, 1.4i, 2004 Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Tak to bych to uz vubec neresil Pokud to teda nemas s nejakejma debilnima prestupama... Ja chodil na VS do Jinonic a z Vysaku jsem tam byl autem pod 15min ve spicce, sockou za 40 i s pesi chuzi
Těžko určit, jaká doba stání je již pro auto negativní, mohu jen konstatovat, že deně ježděná kára má méně zádrhelů. Tam nejde jen o to výše popsané, ale i o to že takto používané auto méně trpí na tvrdnutí gufer, O-kroužků a je dokázáno, když pominu v zimě sůl, tak i v zimě ježděná kára je na tom lépe než ta co stojí 3 měsíce v garáži.
Ale tak, když mi auto bude stát 4dny a pak další 2-3 dny najedu 100-200km a pak to bude zase stát 4dny a další 2-3 dny dalších 100-200km, tak to může bejt v cajku, ne?