moj bratranec ho ma vo focuse a vyzera byt spokojny (predtym mal 1,6 diesel v h civic), ma ho uz rok a najazdil nieco cez 50 tisc. km. nemal zatial ziadnu poruchu ani opravu.omik píše:...Tusim, ze Misoo by ti o tom motore 2.0tdci vo focuse vedel zistit info z prvej ruky...
motor ma dost slusny zatah v strednych otackach, aj 2,0 benzin sa moze schovat! potom hore je to uz horsie, ale to je len moj nazor fanusika benzinu a je to tak v kazdom diesly

co sa tyka kultivovanosti, tak za studena je to traktor, ked sa zahreje, tak pohoda, pocut len take tiche brumlanie a akoby z lavej strany fukanie turba pri akceleracii. celkom zaujimave. idealny motor na dlhe trane, moc to nezere a akceleruje to aj na 6-ke, ziadny udrziavaci stupen, ale plne pouzitelny.
spotrebu ma tak okolo 5 litrov ked jazdi pianko, ak to dusi, tak to stupne na 7.
ale je citit, ze je to tazky tank. nemyslim vykonovo, na to tych 320(340) Nm bohate postacuje, ale v zatackach a v ovladani je to citit.
takmer nutnost je kupa sirsich pneu (225/40/18.) aby to nebolo ako rozhupana velryba aby to drzalo na ceste.