přibývá olej
- lucik1
- Nováček
přibývá olej
Dobrý den,
nesetkali jste se někdy s tím, že by Vám přibýval olej? Začalo zlobit auto a v servisu zjistili krom jiného, že mám olej 1 cm nad rysku. Dík
FF combi, 1999 TDDi
nesetkali jste se někdy s tím, že by Vám přibýval olej? Začalo zlobit auto a v servisu zjistili krom jiného, že mám olej 1 cm nad rysku. Dík
FF combi, 1999 TDDi
- StratoS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
hmm v ruzny priruckach se clovek docte, ze moc oleje je celkem dost nebezpecne pro motor vznikaji tam vetsi tlaky atd...
ale me tak napda nedolivala si ty nebo nekdo olej ? treba tak ze hned po zastaveni to nekdo zkontroloval nepockal az olej stece vypadalo ze je malo tak tam dolil ??? je to nepravdepodobne ale...
jinak se priklanim k tomu co rikal HIDE chce to kontrolovat jestli neubyva voda v nadobce... pripadne pokud clovek oddela vicko od oleje (u studeneho motoru) nemel by byt na nem zadny sliz nebo mazut..pokud jo, vypada to na prosakujici vodu..to muze byt pak najaka prakla hlava nebo podobny sracky tomu ja uz nerozumim
podavam jak sem vycet...
ale me tak napda nedolivala si ty nebo nekdo olej ? treba tak ze hned po zastaveni to nekdo zkontroloval nepockal az olej stece vypadalo ze je malo tak tam dolil ??? je to nepravdepodobne ale...
jinak se priklanim k tomu co rikal HIDE chce to kontrolovat jestli neubyva voda v nadobce... pripadne pokud clovek oddela vicko od oleje (u studeneho motoru) nemel by byt na nem zadny sliz nebo mazut..pokud jo, vypada to na prosakujici vodu..to muze byt pak najaka prakla hlava nebo podobny sracky tomu ja uz nerozumim

FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White 

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, bejt tam ta voda, tak ti to v tom dělá takovou kaši. Budeš tam mít prasklé nějaké gufero a nafta se ti dostává do oleje. Nemám tuchy jak to tam u dieslu je, ale na š120 jsem měl stejný problém a olej mi protékal přez kontrolní měrku.
Byla to řídká černá sračka a páchla po benzínu. Auto jsem pochopitelně zadřel 

- Jiri02
- Pokročilý
Jak pisou predrecnici StratoS a Dany: Nejdriv se presvec, zda v oleji neni znamka, ze by v nem byla voda: olej prestava byt "pruhledny", ziskava takovy sedavy zakal diky vodni emulzi. Na ubytku chladici kapaliny by to bylo znat. Pokud tomu tak je, tak pozor, stary Fridex ve smesi s olejem delal docela pevne lepidlo zpusobujici dokonale zalepeni kluznych lozisek (na klice, ojnice a pod.) . Co udela fordovska kapalina nevim. Voda se muze dostat do valcu m.j. prasklym tesnenim pod hlavou, prasklou hlavou, nevim jak u Forda, ale jinde i netesnymi valci v bloku. Na Favoritu mi tekla voda do oleje prorezlymi mrazovymi pojistkami. Ta zminena slizovita emulze se dela na vicku oleje zvlaste v zime. Na vychladlem motoru by na nem nemelo byt moc kapek vody.
Dalsi test: cichem zkusit, zda neni citit palivem. To by svedcilo o nespalovani v nejakem valci nebo o jinem uniku paliva do oleje. Klasika na jinych autech: tekla palivova pumpa (tzv. AC pumpa). U modernich Fordu to je jinak, neumim posoudit, jak je to se vstrikovacimi cerpadly (nafta i benzin): Pokud jsou mazana olejem z motoru, klidne mohou netesnit a palivo jit do oleje.
Nakonec: Presvedcit se, zda olej za provozu opravdu pribyva.
Dalsi test: cichem zkusit, zda neni citit palivem. To by svedcilo o nespalovani v nejakem valci nebo o jinem uniku paliva do oleje. Klasika na jinych autech: tekla palivova pumpa (tzv. AC pumpa). U modernich Fordu to je jinak, neumim posoudit, jak je to se vstrikovacimi cerpadly (nafta i benzin): Pokud jsou mazana olejem z motoru, klidne mohou netesnit a palivo jit do oleje.
Nakonec: Presvedcit se, zda olej za provozu opravdu pribyva.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- herizn
- Pokročilý
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- lucik1
- Nováček
Tak jsem to vyřešila. Auto stojí v aaa na place. Dostala jsem nabídku, která se neodmítá. Co bylo za tím olejem nevím, ale plánovaná cena opravy čerpadla + EGR byla 45.000 + práce. Naštěstí to tam dojelo. Hlavně že už je to za mnou. Chudák ten, kterej si to koupí. Všem děkuji za odpovědi na mé otázky.
dnes už prodaný FF combi, 1999, TDDi
- Ahmed
- Test driver
Kolik jsi za nej dostala??lucik1 píše:Tak jsem to vyřešila. Auto stojí v aaa na place. Dostala jsem nabídku, která se neodmítá. Co bylo za tím olejem nevím, ale plánovaná cena opravy čerpadla + EGR byla 45.000 + práce. Naštěstí to tam dojelo. Hlavně že už je to za mnou. Chudák ten, kterej si to koupí. Všem děkuji za odpovědi na mé otázky.
- lucik1
- Nováček