bofi píše:Já mám vyměněné i rozvody i klíňák
Pískání
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Mysak
- Nováček
Ahoj, jěště ti to pořád píská, nebo si už na to přišel?bofi píše:Já mám vyměněné i rozvody i klíňák a každé ráno mi to v motoru píská.Až se auto zahřeje přestane to.Typoval bych to na nějaké ložisko, vodní pumpa snad?
Taky mám po rozvodech kladkách klíňáku, ale i vodní pumpu mám novou a dělá mě to to samé co tobě. Ráno píská a po ohřátí to přestane. Dnes mě to nedalo a demontoval jsem atlík. Ložiska v pohodě uhlíky taky, ale kotva na rotoru kde běhají uhlíky bych řekl má své již za ssebou. Ikyž nevím kolik je min průměr pro správnou funkčnost. Já to mám tak o 1mm menší než původní průměr. Když s tím otáčím pomalu, tak se mi zdá, že to pískání jde od uhlíků a když je demontuji je klid. Myslel jsem prvně ložiska, ale ty se zdají být v pohodě. Ve Fordu v Brně mě řekli, že se altík neopravuje, ale mění celý výměnným způsobem za 4.000,- Kč a že nový je za 14tis. Asi mě čeká výměna, protože uhlíky a kotvu nemůžu sehnat. Mám trošku obavy z té výměny u Fordu. Za 4tis to bude asi repas, ale kdo mi řekne co na tom je vyměněno za nové díly. Aby to nebyli jenou uhlíky a ložiska a kotva stará. Zítra jdu asi koupit protože mi nic jiného nezbude.
Ahoj
Myšák
- Mysak
- Nováček
- Mysak
- Nováček
altík
Ahoj,
tak jsem to včera nastartoval s opraveným altíkem a zatím tam nic nepíská. Mám to ale v teple, tak uvidím až to bude na mrazu jestli to bude pískat, tak jedině už čerpadlo na servo
. Už jste ho někdo spravoval nebo kupoval? Kolko to tak koštuje
Doufám, že to tím nebude nebo se z toho 
tak jsem to včera nastartoval s opraveným altíkem a zatím tam nic nepíská. Mám to ale v teple, tak uvidím až to bude na mrazu jestli to bude pískat, tak jedině už čerpadlo na servo

- astor
- Nováček
Re: altík
Pokud se nepletu, toto se tady už jednou řešilo. Mě to píská taky, ale jen u teplého motoru. je to hnusnej zvuk. tenkrát jsme došly k závěru ,že to píská gufero na vodní pumpě. Zatím jsem s tím nic nedělal a asi ani nebudu. Ale štve mě to.
FF 1.6 kombi - stříbrný 5/2004 <a href="https://img407.imageshack.us/img407/2353 ... 0.gif"></a>
- Mysak
- Nováček
Re: altík
tak to zase pískaloMysak píše:Ahoj,
tak jsem to včera nastartoval s opraveným altíkem a zatím tam nic nepíská. Mám to ale v teple, tak uvidím až to bude na mrazu jestli to bude pískat, tak jedině už čerpadlo na servo. Už jste ho někdo spravoval nebo kupoval? Kolko to tak koštuje
Doufám, že to tím nebude nebo se z toho

- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Čau Mysaku.Sorry , že až teď odpovídám.Mysak píše:Ahoj, jěště ti to pořád píská, nebo si už na to přišel?bofi píše:Já mám vyměněné i rozvody i klíňák a každé ráno mi to v motoru píská.Až se auto zahřeje přestane to.Typoval bych to na nějaké ložisko, vodní pumpa snad?
Každopádně mně to píská furt i když stojím v garáži kde mi teplota neklesne pod 12 stupňů.Jak tak koukám na to co si skusil ty tak asi rovnou půjdu na tu vodní pumpu.Ale u mně to zas může dělat zrovna ten altík

Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
- Mysak
- Nováček
Ahoj,
se neomlouvej to je v pohodě. Pořád nějakéj problém s ff. Teď mě to pro změnu zase přestalo jít dobíjení
. A to mám po opravě altíku kromě regleru a ten asi ted odešel kur.. To je hrozný, jak se to auto sere
Je to tak prošpikovaný elektrikou až hrůza. Mám doma starého Renaulta 15Tl z roku 1974 a pořád jezdí bez jediného problému a ff si pořád něco vymejšlí. Měli jsme taky jednou Tatru 603 a ta jezdila taky x let bez jediné vady
. No není to co bejvalo 
se neomlouvej to je v pohodě. Pořád nějakéj problém s ff. Teď mě to pro změnu zase přestalo jít dobíjení

- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Mysak
- Nováček
jé to není možný, že tady měl někdo na fóru stejné auto a nakonec skončil u ff jako já s tím, že já ho jěště mám a dokonce mám další 3ks.bofi píše:Taky sem měl kdysi dávno R15 , dokonce stejný rok jako ty , ale tak 100% to s ním nebylo![]()
Asi taky záleží majitelech co to měli předtím

http://www.srazveteranu.cz/fotogalerie.html
- E-man
- Nováček
Tak i já včera večer poprvé a dnes ráno jakbysmet - pískání. Na volnoběh i při jízdě, jemné pískání v motoru, které je ale pořád stejné, nezvyšuje se ani se nesnižuje. Ovšem po naprosto laickém prozkoumání se mi nezdá, že by zvuk šel od řemene. Nejvíc to jde slyšet, když stojím u řidičova zrcátka. Tedy někde vpravo v motoru(když na něj koukám). Když vypnu rádio i větrák, jde to slyšet i zevnitř.Asi se ptám, jako nějakeý tupec, ale vím o tom prd.... je na té pravé straně některá z Vámi zmiňovaných věcí? Jako např. pumpa ... Díky
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: