Divný zvuk - pískání
- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pri asi 2000 ot. je nástup turba, pozeral si hadice od turba k medzichladiču a ďalej k saniu? Možno bude niekde malá dierka. 

Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já mám měněno obojí, ale pískot přetrvává..Foqus píše:no taky mi to píská a byl jsem v servisu, mechanik přinesl něco jako stetoskop (to je taková ta mrcha u doktora, co s tím poslouchaj srdce) a dával to na různý místa motoru a pravil, že píská vrchní kladka a vodní pumpa... takže to zkusím vyměnit a doufám, že má pravdu
Stetoskop mám doma, z prdele si zkusím zahrát na pudra.

-
- Nováček
ahoj, mám taky ten problém, že při překonávání 2000 otáček si to pískne. když to držím v otáčkách 2000, tak to píská pořád, ale dělá mi to jen za studena. do 5ti km to přestane, říkal mi kámoš automechanik, že to může být prasklý výfuk a na internetu jsem našel, že zezačátku opravdu na focusech výfuky praskaly. byl jsem z toho trochu nervózní, ale jestli je to jen výfuk tak to neřeším.
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Beri, mám úplně ten samý problém, jen s tím rozdílem, že mi to dělá jen u zahřátého motoru. Dělá to od cca 1600 otáček a při cca 3000 to zmizí. Zmizí to taky, když vyřadím a nechám otáčky spadnout na volnoběh. Je to takový pištivý zvuk, jako když zapne ventilátor od chladiče - pištění se zvyšuje spolu s otáčkama. Rádio jsem měl taky vyplé a dělalo to pořád. Zajímavé bylo, že v zimě mi to nedělalo. Do včerejška taky ne, dnes jsem měnil olej a filtr oleje a začalo to dělat znova. Fakt nevím - lidi poraďte, když budete vědět. díky předem...Beri píše:Tak to jsem asi jedinej komu to píská při 1500ot., ale to je jedno. Dnes jsem zjistil že to nedělá plně studenej motor, ale jakmile se pohne ručička teploty o 2-3mm od dorazu.
Taky je divný že to slyším jenom v kabině, pod kapotou to asi přehliší hluk motoru.
Naposledy upravil(a) PedroH dne 08.04.2007 10:52, celkem upraveno 1 x.
- onny
- Nováček
Ahoj,taky mi to dělá.Prostě to píská.Přišel jsem na závadu.Není to pumpa a ani rozvody.Kdyby to byly rozvody tak by to bylo ko!
No prostě jsem vlezl pod auto a poslouchal jsem pískání odkud by to mohlo jít.Nakonec jsem přišel nato že to jde od nápínací kladky,co napíná řemen pro startér.Tak jsem oddělal to kolečko,sundal z neěj prachovky a bych se mrknul na ložisko.tak jsem ho promazal vazelínou a přidělal zpět.Asi dva dny vše ok.Ale pískání přetrvávalo.Tak jsem sehnal stejné ložisko ale atipické.Na vnější průměr bylo o 1mm menší a nechal jsem si z duralu stáhnout rolničku ,kde se nechalo ložisko zalisovat.Ta rolnička orig.je z plastu se zalis.ložiskem.
Tak jsem rolničku vyměnil s pocitem ,že už bude vše ok.Ale marná sláva.Vypadá to přímo na kladku.Protože to pořád píská.Aby mi to nepískalo tak jsem to promázával.Mam stříkačku s hadičkou dlouhou asi 20cm omotanou pevnějším drátkem aby držela tvar přímky.Nastartoval jsem a ze zhora od motoru abych na to viděl jsem tam za rolničku vždycky stříknul a ono to přestalo!Mám to vyzkoušené.Takže to není rolničkou ale natuty kladkou.Myslel jsem si ,že to bude ložiskem ale je to kladka.Nová kladka komplet prý stojí u Ford 2800,-.až bude čas tak ji zkusím sundat a mrknout na ni ale je tam špatnej přístup.Bude se muset vypustit olej a odšroubovat olejovy filtr a za filtrem asi odšroubovat.Nebo jestli jste už někdo oddělával kladku a máte zkušenost tajk sem sní.U forda mi říkal že prý nato naftáci trpí.Mám 1.8tddi 66kw,r.v.00
No prostě jsem vlezl pod auto a poslouchal jsem pískání odkud by to mohlo jít.Nakonec jsem přišel nato že to jde od nápínací kladky,co napíná řemen pro startér.Tak jsem oddělal to kolečko,sundal z neěj prachovky a bych se mrknul na ložisko.tak jsem ho promazal vazelínou a přidělal zpět.Asi dva dny vše ok.Ale pískání přetrvávalo.Tak jsem sehnal stejné ložisko ale atipické.Na vnější průměr bylo o 1mm menší a nechal jsem si z duralu stáhnout rolničku ,kde se nechalo ložisko zalisovat.Ta rolnička orig.je z plastu se zalis.ložiskem.
Tak jsem rolničku vyměnil s pocitem ,že už bude vše ok.Ale marná sláva.Vypadá to přímo na kladku.Protože to pořád píská.Aby mi to nepískalo tak jsem to promázával.Mam stříkačku s hadičkou dlouhou asi 20cm omotanou pevnějším drátkem aby držela tvar přímky.Nastartoval jsem a ze zhora od motoru abych na to viděl jsem tam za rolničku vždycky stříknul a ono to přestalo!Mám to vyzkoušené.Takže to není rolničkou ale natuty kladkou.Myslel jsem si ,že to bude ložiskem ale je to kladka.Nová kladka komplet prý stojí u Ford 2800,-.až bude čas tak ji zkusím sundat a mrknout na ni ale je tam špatnej přístup.Bude se muset vypustit olej a odšroubovat olejovy filtr a za filtrem asi odšroubovat.Nebo jestli jste už někdo oddělával kladku a máte zkušenost tajk sem sní.U forda mi říkal že prý nato naftáci trpí.Mám 1.8tddi 66kw,r.v.00

- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kouknete sem:
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ght=kladka
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ght=kladka
- brunobanana
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- onny
- Nováček
Na volnoběh mi to nedělá.Jen když se zvíší otáčky.Hlavně v zimě.V létě to nedělá.Jinak jsem si tu rolnu taky právě nechal udělat ,podobná viz odkaz na netu ,mám ji z duralu ale stejně mi to píská ikdyž tam je nové ložisko.U mě to bude spíš v tom napínacím mechanismu na kterej se chystám mrknout ale až bude čas.Ale zas mi je divný co by vtom pískalo.Je tam jen pružina.Tak to musím pak prozkoumat. 

- Loski
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- astor
- Nováček
brunobanana píše:me o delalo taky ..vymenil jsem rozvod a kladky ... prestalo to jen chce vedet ktera piska ... ja to menil za druhovyrobu , ale radeji zajed do Forda je to skorem stejna cena a udelaji to klvalitne
Mám taky 1,6 benzín a když je motor zahřátý tak to na volnoběh píská. Ne v kuse ale tak divně přerušovaně. Připadá mi to jako nějaké kolečko na kladce. Netuším na které. Je tam všude tak málo místa..
Moc rád bych s tím něco udělal ale netuším co. Když čtu že s tím lidi jedou do servisu, ti jim vymění pumpu + rozvody+ kladky - a pak to píská dál. Vyhožený prachy. Mám najeto 30 000km. Když jsem ho kupoval , měl asi 1/2 roku starý záznam v servisce a to na 17 000 km. Tak to možná bude pravda.
FF 1.6 kombi - stříbrný 5/2004 <a href="https://img407.imageshack.us/img407/2353 ... 0.gif"></a>