vyliaty olej v kufru

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 27.07.2007 08:19

Ludia mám podobnú skúsenosť. Lenže mňe sa tam rozlial vyprážací olej z ugrilovaného kuraťa. Asi tak 1dl. Je to sice menej ale pruser ten istí. Dobra sprava je ta, že ono to zišlo a to nasledovne. Dal som to tiež do vane, zalial som to asi 2dl Vanisch na koberce. Asi po 4h som to tak 10 min. špliechal teplou vodou, nasledne prešiel mydlom a poriadne vydrhol kefou. Po tomto ukone zišlo asi tak 75% dole. No a potom som zašiel k znamemu ktorí sa zaobera umyvanim aut z vonka a z vnutra. Tak mi to prešiel tepovačom. škoda, že neviem aky tam mal prostriedok. No a po tom to krasne vyšlo. Od vtedy mam v kufri bedničku, plachtu(keď prevažam špinave veci) a igelit.
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

Don
Junior
Junior

Re: vyliaty olej v kufru

Příspěvek od Don » 27.07.2007 17:57

chmelko píše: neviete niekto ako ten olej z nej dostat..som fakt debil..
Pořiď si plastovou vanu do kufru jako mám já. http://koberce.vopi.cz/cz/autokoberce-d ... vany/ford/ U mě si ji viděl. A že jsi nic neřekl, mám průmyslový čistič, mohli jsme to vyčistit!
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 27.07.2007 18:41

PedroH píše:
staroch píše:
chmelko píše:nieco ako nikto nechce vidiet v motore, vylialo sa mi tam toho pocitam minimalne 6-7dcl formula 5W-30 tak teraz testujem ake ma mazacie schopnosti :lol:

bojim sa ,že sa mi nakoniec ten koberec rozpadne :cry:
Když se ti to nerozpadne, ještě to vymáchej v čisté vodě, jinak to nebude mít ten efekt. Pak možná zopakuj.
kdyby to nepomohlo, tak zkus chemickou čistírnu. Mají tam na to speciální přípravky - odmašťovadla, které jinde neseženeš. My tam například dáváme čistit obleky po požáru - mastný dým, pokapané asfaltem, různými roztavenými umělými hmotami atd...
A jak to vypadá potom? Je to OK? Co kdybych ¨do něčeho někdy spadl...
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 29.07.2007 21:58

staroch píše:
PedroH píše:
staroch píše: Když se ti to nerozpadne, ještě to vymáchej v čisté vodě, jinak to nebude mít ten efekt. Pak možná zopakuj.
kdyby to nepomohlo, tak zkus chemickou čistírnu. Mají tam na to speciální přípravky - odmašťovadla, které jinde neseženeš. My tam například dáváme čistit obleky po požáru - mastný dým, pokapané asfaltem, různými roztavenými umělými hmotami atd...
Je to čisté. Samozřejmě se to musí čistit v souladu s tím, co ta látka snese. Ale všeobecně naše obleky jsou odolné, takže vydrží dost - i to čištění. Speciální tkaniny typu Nomex, Goretex atd...Viděl jsem, jak vypadá oblek po pobytu hasiče v ohni 30 sekund a vydržel vše - ochránil nositele před přímým ohněm. Samozřejmě byl opařený - vlastním potem. Ale tomu nejde předejít.
Každopádně oblek se čistí x krát během životnosti a vydrží...

A jak to vypadá potom? Je to OK? Co kdybych ¨do něčeho někdy spadl...
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 29.07.2007 22:03

kupil som nejaký ten prašok monteraček, alebo ako sa vola na monterky :lol:
zišlo už tak 70% ale ta doska vsetrede už začína mat fakt dost..stale si ale hovorim, že sa to len položí do kufra a nič sa s tým robit nebude..hlavne aby mi to nemastilo veci..

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 31.07.2007 08:07

2pedroH: Ty jsi mi chtěl asi něco odpovědět, ale nenacházíš slova? :lol:
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“