Drhnutí kola při setrvacni rychlosti

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Drhnutí kola při setrvacni rychlosti

Příspěvek od Joose » 12.03.2008 23:51

To bys poznal ,že to drhne o kotouč ,mám zkušenosti s drhnutím ,ale to se projevovalo při dobržďování a ne na volnoběh.
Chápu to dobře ,že jsi kupoval celé auto :?:
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

zbyndatvrd
Nováček
Nováček

Příspěvek od zbyndatvrd » 13.03.2008 00:06

Joose píše:To bys poznal ,že to drhne o kotouč ,mám zkušenosti s drhnutím ,ale to se projevovalo při dobržďování a ne na volnoběh.
Chápu to dobře ,že jsi kupoval celé auto :?:
Auto vlastnim cca 6 mesicu a zadny zavaznejsi problem beru-li v potaz, ze jsem jej koupil prevracene na strechu. S podvozkem zadny problem na zimnich discich.
Kupoval jsem vcera jen kola a ty mam obute druhym dnem.
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2008, Lovato EF Smart
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2002, Elpigaz & FL - Prodano
Obrázek N95
Obrázek LPG

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 13.03.2008 00:16

ještě bych zkusil vrátit to jedno původní kolo zpět na auto abys případně vyloučil závadu na kole, jinak přeju ať to není nic závažného a hlavně drahého.
Obrázek

ondora
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondora » 13.03.2008 18:06

a co třeba krycí plech u pp brzdy? jestli se třeba o něj nezavadilo a nedotýká se kotouče...když je kolo v tahu tak vůle kotouče nemusí být žádná a nedrhne to ale když jedeš na volnoběh vůle nemusí být "vymezená" a dotýká se to myslím si že kdyby to bylo et tak by se to muselo projevit i na druhém kole...
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal

zbyndatvrd
Nováček
Nováček

Příspěvek od zbyndatvrd » 13.03.2008 23:22

Tak a jsem zpatky v Jihlave. Cesta Ji-Breclav probihala celkem klidne. Mel jsem v hlave neustale huceni predniho praveho kola, i kdyz nebylo pri rychlosti 100km/h po nasich dalnicich slyset.Presto pln napeti a 95%-niho soustredeni s obema rukama na volantu jsem vedl vuz do cile. Sjezd z dalnice mi nedovolil jen vyssi rychlosti nez 60km/h a ja znovu uslysel ono neprijemne drhnuti. Navic bylo mnohem intenzivnejsi nez predtim "kch-ch-kch-ch-kch-ch-...". Opet mnou zavladla nejistota. "Uz abych byl doma..." pomyslel jsem si. Dalsich par kilometru a stalo se tak. Vyhazel jsem z kufru "stara" kola a pote ihned namiril k memu mechanikovi. Po popsani problemu (tak jako v tomto vlaknu) mi podal klic a rekl: "Bez si to kolo dotahnout". Tri srouby jsem pootocil o pul zavitu, ctvrty o ctvrt a po zkusebni jizde jsem tomu nemohl uverit. Bylo po problemu. Zdalo se mi to jako moc jednoduche reseni a navic jsem si byl jisty, ze pri montazi jsem kolo dotahl pevne (ne-li vic nez doporucenych 120Nm). Inu, vzal jsem si z toho pouceni a to, ze kolo si pravdepodobne potrebuje jeste po montazi "sednout" a navic chce jeste dotahnout po najeti nejake (kratsi) vzdalenosti srouby (matky).
Spad mi tim obrovsky kamen ze srdce a pln radosti jsem se vydal zpet na drsnou Vysocinu, kterou jiz nyni, lec rozvazne, brazdime s fordakem na letnich pneu krizem krazem, jak nam cesty kazou...

P.S. Dekuji vsem zucastnenym za jejich reakci a nazory v diskusi.
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2008, Lovato EF Smart
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2002, Elpigaz & FL - Prodano
Obrázek N95
Obrázek LPG

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 13.03.2008 23:28

Jo v jednoduchosti je krása , ale je fajn že to tak dopadlo, horší by bylo ....radši ani nepomýšlet.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 1998 - 2004“