Příspěvek
od zbyndatvrd » 13.03.2008 23:22
Tak a jsem zpatky v Jihlave. Cesta Ji-Breclav probihala celkem klidne. Mel jsem v hlave neustale huceni predniho praveho kola, i kdyz nebylo pri rychlosti 100km/h po nasich dalnicich slyset.Presto pln napeti a 95%-niho soustredeni s obema rukama na volantu jsem vedl vuz do cile. Sjezd z dalnice mi nedovolil jen vyssi rychlosti nez 60km/h a ja znovu uslysel ono neprijemne drhnuti. Navic bylo mnohem intenzivnejsi nez predtim "kch-ch-kch-ch-kch-ch-...". Opet mnou zavladla nejistota. "Uz abych byl doma..." pomyslel jsem si. Dalsich par kilometru a stalo se tak. Vyhazel jsem z kufru "stara" kola a pote ihned namiril k memu mechanikovi. Po popsani problemu (tak jako v tomto vlaknu) mi podal klic a rekl: "Bez si to kolo dotahnout". Tri srouby jsem pootocil o pul zavitu, ctvrty o ctvrt a po zkusebni jizde jsem tomu nemohl uverit. Bylo po problemu. Zdalo se mi to jako moc jednoduche reseni a navic jsem si byl jisty, ze pri montazi jsem kolo dotahl pevne (ne-li vic nez doporucenych 120Nm). Inu, vzal jsem si z toho pouceni a to, ze kolo si pravdepodobne potrebuje jeste po montazi "sednout" a navic chce jeste dotahnout po najeti nejake (kratsi) vzdalenosti srouby (matky).
Spad mi tim obrovsky kamen ze srdce a pln radosti jsem se vydal zpet na drsnou Vysocinu, kterou jiz nyni, lec rozvazne, brazdime s fordakem na letnich pneu krizem krazem, jak nam cesty kazou...
P.S. Dekuji vsem zucastnenym za jejich reakci a nazory v diskusi.
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2008, Lovato EF Smart
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2002, Elpigaz & FL - Prodano

N95

LPG