Drhnutí kola při setrvacni rychlosti
- zbyndatvrd
- Nováček
Drhnutí kola při setrvacni rychlosti
Ahoj, vcera jsem koupil lita kola na Focuse (205/50 R16) a hnedka jsem je taky prezul. Avsak dnes jsem zaregistroval zvuk na PP kole, ktery se projevuje periodicky se opakujicim "kch-kch-kch-...". Pokud auto akceleruje, zvuk zmizi. Zmizi stejne tak kdyz brzdi. Pouze za pohybu (setrvacnim), v jakekoliv rychlosti se projevuje ono nepekne drhnuti(?). Muzete mi, prosim, poradit s cimpak na me tentokrat "fordak" prisel? Diky...
-
- Test driver
Re: Drhnutí kola při setrvacni rychlosti
1/ na Vysočine teraz prezuvat je ....
2/ nenapísal si, čo máš za kola, hlavne šírka disku a ET, z toho čo popisuješ, je to na 99% drhnutie o lem blatníku gumou, čo je jak nepríjemne tak nebezpečne, že ti to može roztrhnut gumu..
2/ nenapísal si, čo máš za kola, hlavne šírka disku a ET, z toho čo popisuješ, je to na 99% drhnutie o lem blatníku gumou, čo je jak nepríjemne tak nebezpečne, že ti to može roztrhnut gumu..
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chtělo by to opravdu popsat ty kola a ET

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- zbyndatvrd
- Nováček
To bude mensi problem
Kupoval jsem je z druhe ruky a parametr ET nebyl uveden. Kola vsak byla obuta na Focusovi, tak jsem nevidel problem. Nasel jsem na komercnim webu, nevim jestli jej tady muzu uvest a tam maji pouze jeden typ a to 7x16 ET42 (4x108).
Ilustrativni foto

Ilustrativni foto

-
- Test driver
ak by tvoje udaje boli skutočne pravdive, chybu na strane kol by sme museli vylučit a radil by som ti skontrolovat podbehy, či nemáš uvolnený plast a pod..
ale to ET by som fakt overil..
ale to ET by som fakt overil..
- zbyndatvrd
- Nováček
Jeste dodam, ze dnes jsem jej byl zvednout v Barumce, abych se na to lepe podival. Roztocil jsem kola "visici ve vzduchu" na 80km/h a pozoroval kolo. Vada se neprojevila. Desticky vypadaly uspokojive. Nikde v okoli pneumatiky zadne stopy po pripadnem obrusovani. Schodili jsme fordaka dolu a vada se (jakjinak) opet nechala slyset.
-
- Test driver
samozrejme, ved už z tvojho prvého príspevku je to určite kontakt kola s podbehom, teraz len príst na to, ktorý rozmer je nesprávny
- zbyndatvrd
- Nováček
Kdyz si uvedomim, ze jsem tak jel 220km (Rakovnik->Jihlava) s tim, ze mi muze prdnout pneu, jima me hruza a jezi se mi chloupky 

- jamaka
- Test driver
trosku sa pridam, ked zrychlis tak prestane, ked brzdis tiez prestane. To bude niekde inde ako na podbehu, lebo ked brzdis predok auta ide dole a to by drelo este viac.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Test driver
to ma tiež napadlo, ale či to nebude tým, že ak brzdí to trenie je tak silne, že nepočuje v podstate nič, može sa to zdat nelogicke, ale viem, že sa to to može diat.
alebo ešte sa može kolo schovat do podbehu a nenaráža na tu chvílu do hrany podbehu
alebo ešte sa može kolo schovat do podbehu a nenaráža na tu chvílu do hrany podbehu
- zbyndatvrd
- Nováček
Souhlas... Mam podezreni na neco z "brzdne soustavy", ale ruku do ohne za to nedam. Zitra s nim musim na cestu (Jihlava->Breclav), kde taky dostane lecebnou kuru. Jen doufam, ze se tam spolu dostaneme celyjamaka píše:trosku sa pridam, ked zrychlis tak prestane, ked brzdis tiez prestane. To bude niekde inde ako na podbehu, lebo ked brzdis predok auta ide dole a to by drelo este viac.

- jamaka
- Test driver
no nic budeme si musiet pockat - len sa v zdravi vratte domov 
a ono keby to suchalo niekde okolo podbehov, blatniku, to by si videl aj ked auto stoji. Ak je rozmer disku ako si pisal a mas aj ten rozmer gum, tak tato konfiguracia urcite nemoze vadit nicomu okolo kolesa. Jedine zeby bolo nieco posunute ako nema byt. AAAAAAAAAAAAAlebo mas v pecku gumy.

a ono keby to suchalo niekde okolo podbehov, blatniku, to by si videl aj ked auto stoji. Ak je rozmer disku ako si pisal a mas aj ten rozmer gum, tak tato konfiguracia urcite nemoze vadit nicomu okolo kolesa. Jedine zeby bolo nieco posunute ako nema byt. AAAAAAAAAAAAAlebo mas v pecku gumy.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ještě může být rozhozený disk ,když je máš z druhé ruky .
- zbyndatvrd
- Nováček
Je tedy fakt, ze moc mista tam uz neni, ale jak psal "jamaka", musel bych to videt pokud by to drhlo nekde okolo podbehu (blatniku). Prolezl jsem to misto nespocetne-krat a vsude se zdala byt dostatecna mezera a zadna stopa po styku. Ty gumy jsou zajimavym oduvodnenim, ale v hlave mi "poletuje" spise kovovejsi zvuk. Proto jsem taky zpocatku sazel na brzdy.
- zbyndatvrd
- Nováček
Pri ceste domu z mista "koupe" jsem nepocitil na aute nevyvazenost kol nebo nejaka negativa az na obcasne tahnuti na levou stranu a tuzsi krouceni volantem. Ovsem nutno podotknout, ze predtim jsem jezdil jen na disku R15 185/65.Joose píše:ještě může být rozhozený disk ,když je máš z druhé ruky .