PaWel píše:Hanzey: Prosímtě, kolik máš asi najeto - že už je to slyšet?
Pawel : Teď necelejch 140000, ale už se to ozývalo u necelejch 138000.
PaWel píše:Hanzey: Prosímtě, kolik máš asi najeto - že už je to slyšet?
ballu píše:Záleží na tom, jestli investovat do nového sání i s prací 10 tisíc!! nebo to vykucháš sám . Na chodu motoru, jak je psáno dříve, to nemá žádný vliv.
pavel574 píše:Také já, masírován jobovkami zde, jsem minulý víkend demontoval sání. Mám Mondeo 2001, 81kW, 140.000km. Uložení klapek bylo hodně vymleté, bylo už slyšet klepání. Vyměnil jsem klapky za nové. Cena klapek 4x 210Kč u Ford Charouz. Čtyřhrannou tyčku 3,5mm délka 395mm jsem tam použil tu původní, novou jsem neměl. Trvalo mě to ca. 8 hodin čisté práce, celkový čas 24hod. Použil jsem malou 1/4 a střední 3/8 Golu. Pro demontáž čtyřhranné tyčky jsem použil WD olej, pro montáž špatně přístupného šroubu vteřiňák do goly. Myslím že to může zvládnout každý středně šikovný kutil. Jsem rád že jsem to udělal, snad bude klid.
pavel574: Díky za odpověd, začnu to zjišťovat ve Ford servisech. ...Akorát ta tyčka tam může zůstat ta původní ne,na co dávat novou?pavel574 píše:Ano. Jen musíš najít servis, který to udělá a nechá si svoje rozumy. Např. ve značkovém servisu FORD mě řekli že je potřeba vyndat celý motor.
Číslo náhradního dílu klapka sání u Forduv je 1317276
U Fordu to našli v pohodě podle typu motoru. Obsahuje dva plastové díly naklipsnované do sebe.
1.klapka otočný díl
2. ten domeček okolo ve kterém je klapka otočně uložena
Do parohů sání se to montuje takto předmontované a nakonec se všechny 4 klapky napíchnou na unášecí čtyřhrannou tyčku jako špíz.
Tyčka není vedena u Fordu jako samostatný díl, tu musíš sehnat někde v železářství.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host