Focus 1.6 tdci - termostat, teplota motoru, reklamace

Odpovědět
phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Focus 1.6 tdci - termostat, teplota motoru, reklamace

Příspěvek od phofy » 08.02.2013 20:13

Koukám, že nás je čím dál víc stímhle problémem, hele dodělávat tam svíčky je blbost, mě tohle nikdy nedělalo, až poslední dobou, dřív se normálně ohřál na 90 stupňů a držel si teplotu. Jinak když se oteplí tak ti teplota vyleze trošku víš nebo ne? Jinak k tý diagnostice zkoušeli jste se s tou diagnostikou projet? Mě to třeba dělalo, že se ohříval na nějakých 80 stupňů jak jsem přidal tak to skočilo o 20 stupňů dolu, někde mezi 50 - 60 stupních při plynu jsem měl. Nejhorší je že vůbec nevím čím to je. Jinak termostat mám taky novej, čidlo jsem chtěl dát taky nový, ale asi to nemá cenu. Podle mě bude problém někde v elektronice :( Někde jsem četl, že to může dělat špatný uzemnění, nebo alternátor, ale mě dobíjí dobře. Už jsem stím docela zoufalej :cry:

duriboros
Nováček
Nováček

Příspěvek od duriboros » 09.02.2013 10:12

s tou diagnostikou sme sa aj presli a vsetko bolo ok.s tymi vykurovacimi svieckami chcem dosiahnut len to aby sa mi motor zohrial po 5 km jazdy a nie ako teraz cca 20km.tie sviecky budem zapinat manualne len pri starte pokial sa mi nezohreje motor.co sa tyka toho snimaca,netreba ho menit.ja som ho vymenil a celkom zbytocne.mne sa zda ze ten snimac je polozeny velmi nizko oproti termostatu a zaznamena skor pritok studenej vody ako sa zavrie termostat.neviem ale uz sa mi z toho vari mozog.este by som sa chcel opytat kolko zhruba stoja vstrekovacie trysky lebo mi uz odchadzaju.alebo ci niekto nevie zohnat nieco lacnejsie.dakujem

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 09.02.2013 13:15

to cidlo je kde presne? Ja ho nemuzu najit. Vstriky repasovany stoji asi 6500kc. Jak se ti projevuji ty vstriky a kolik mas najeto?

duriboros
Nováček
Nováček

Příspěvek od duriboros » 10.02.2013 12:27

Mam najazdenych 191000.mam o dva litre vyssiu spotrebu.to cidlo sa nachadza pod naftovym filtrom je tam skryte,tazko ho tazko vidiet.treba rozobrat drziak naftoveho filtra a potom sa k nemu dostanes.zase som sa dozvedel dalsiu vec:ze fordy maju nejaky olejovy termostat.kolegov kamarat mi vravel ze to menil a teplota mu zacala ukazovat normalne.len neviem kde sa to nachadza a zda sa mi ze to myslel olejovy snimac a nie termostat.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 10.02.2013 16:22

Ak vytocis motor, moze cerpadlo pretlacit studenu vodu z nadrzky/chladica. Bud netesnostou termostatu, alebo cez nejaku odvzdusnovaciu hadicu. Neviem ako to vyzera na tych motoroch.
Moze to byt ale aj zlym kontaktom toho teplotneho cisla. Skontroloval by som aj jeho konektory a kable od neho.
Mne tiez na benzine 1.8 v tychto teplotach lieta teplomer vselijako. Budem aj ja patrat.

A este co ma napadlo. Nemate DPF? Ze sa zapinaju predne vetraky kvoli regeneraciam? Alebo kvoli klime? Ja ak zapnem klimu, tak za par sekund ten mrazivy vzduch (ktory fukaju ventilatory na sahare) ochladi motor tak, ze voda zlezie na 60-70 stupnov.

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 10.02.2013 19:44

len neviem kde sa to nachadza a zda sa mi ze to myslel olejovy snimac a nie termostat
Chtělo by to zjistit kolik to má termostatů, kde se nacházejí, kolik to má čidel a ty se taky kde nacházejí? Nevíte to někdo? Je možný to třeba najít v microcatu?
A este co ma napadlo. Nemate DPF?
DPF to nemá.
Moze to byt ale aj zlym kontaktom toho teplotneho cisla. Skontroloval by som aj jeho konektory a kable od neho.
Ano, toto jsem chtěl udělat, ale nemohl jsem najít to čidlo.
Alebo kvoli klime? Ja ak zapnem klimu, tak za par sekund ten mrazivy vzduch (ktory fukaju ventilatory na sahare) ochladi motor tak, ze voda zlezie na 60-70 stupnov.
Tohle se mi stane, když zapnu klimu a dám foukání na 3 nebo 4 stalo se mi to v létě. Motor se mi ohřál, až když jsem stáhnul klimu.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 10.02.2013 22:09

Mne to robi aj na 1. a 2. stupni v zime. Vetraky na sahare sa roztocia a ten studeny vzduch poriadne ochladi motor.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“