Marte a kolik máš najeto

Já mám +- 170 a 60 defacto takovej městskej až příměstskej provoz a hromada startování a hromada studených startů a teď u 5w-40 na motoru jasnej rozdíl... Když odjíždím třeba po noční a jsou už takový -3 a navíc parkuju od volnýho pole, kde dost zafukuje, tak je auto pěkně zmrzlí a v těhle situacích je poznat, že ten motor má klidnější a tišší chod, nekolísají mu otáčky a naopak, když je zahřátej a někde mu fouknu na dvojku, trojku pěkně do šesti, tak dřív sem měl po 3000 a 5000 ot. mírne cuknutí, spíš taková jakoby prodleva a teď nádherně plinule tahá a já si to užívám

...nic jiného kormě oleje a nového čidla chladící kapaliny sem na motoru nedělal, tak to všechno usuzuji právě oleji... a tohle všechno popisuji proti chování auta s 5w-30 a1/b1
Nechci chytračit a přesvědčovat, sám sem věcy ohledně olejů čerpal tady, ale jen mých pár poznatků
Ještě jedna věc...když sem dělal těsnění pod víkem ventilů, tak na vačkách, rozvodech a všem kolem byl vidět jen zlatý film, avšude čisto, žádně usazeniny, zapečeniny a podobně...to mě těší a tak nějak to přisuzuju pravidelné výměně oleje po +- 10 - 13 000 km