Nizky vykon 1.8 benzin
-
- Nováček
Nizky vykon 1.8 benzin
Zdravim,
Chcel by som sa spytat, co by mohlo byt pricinou znizeneho vykonu pri motore 1.8 Zetec. Tento tyzden som si kupil Focus (rv. 1999), udajne rok stal, no je na nom odvtedy najazdenych uz asi 200km a zda sa mi ze motor netaha tak ako by mal. Citit to hlavne pri vyssich otackach kde by som ocakaval, ze nabere vacsi vykon, ale akoby nic. Taktiez pri vyradeni rychlosti ostavaju po nejaku dobu vysiet otacky, ale to je zrejme bezny problem ako som sa tu docital. Je mozne, ze by sa riadiaca jednotka focusu po resete "ucila" nanovo?
Previezol som sa uz aj v inom Focuse s tym istym motorom a zdal sa mi o dost zivsi.
Dakujem za rady
Chcel by som sa spytat, co by mohlo byt pricinou znizeneho vykonu pri motore 1.8 Zetec. Tento tyzden som si kupil Focus (rv. 1999), udajne rok stal, no je na nom odvtedy najazdenych uz asi 200km a zda sa mi ze motor netaha tak ako by mal. Citit to hlavne pri vyssich otackach kde by som ocakaval, ze nabere vacsi vykon, ale akoby nic. Taktiez pri vyradeni rychlosti ostavaju po nejaku dobu vysiet otacky, ale to je zrejme bezny problem ako som sa tu docital. Je mozne, ze by sa riadiaca jednotka focusu po resete "ucila" nanovo?
Previezol som sa uz aj v inom Focuse s tym istym motorom a zdal sa mi o dost zivsi.
Dakujem za rady
- Depena
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nizky vykon 1.8 benzin
jestli myslis reset ridici jednotky po tom co byla nejaky cas odpojena baterie tak se nekonala zadna zmena, alespon u me ne, na foru ford puma psali ze po resetu RJ trva nejakou tu stovku km nez si upravi mapy a prizpusobi se na styl jizdy, pry i u nektere mazdy to tak dle kamarada je. ja nemel moznost se svezt v jinem fofo takze nemuzu srovnavat ale zda se mi ze jede jak ma ikdyz bych take mozna cekal malinko vic na 1,8 ale zalezi jak moc se to toci a jak moc se da konikum napit 

- Depena
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Po koupi jsem nechal vymenit svicky a filtry /mimo jine/ a pak jel pak svizneji trochu, alespon tak ze to bylo poznat tak jestli jsi to neudelal tak doporucuju zacit u tech svicek
pokud nevis kdy byly vymenovane, mozna jestli neni pribrzdene nektere kolo.....

- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
tak tak. sviecky ak su strane su spalene zacni tam
nechaj si aj vymenit olej. aj ked sa nejazdi kazde 2 ci 3 roky by sa mal vymenit. skus pozriet temu volnobeh. tam sa spominalo o tom nieco...

- the-boss
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
heled hlavne tam nemen nic
ted nevim z jakyho auta jsi zvyklej. Me pripada ze Mondeo netahne uz 2 roky a uz se na nem vymenilo asi vscehno, vsude v originalech servisech rekli ze to tak ma jezdit, pak to nekde hodej na diagnostiku neco vymenej a jezdi to stejne a jeste zjistim ze vymenena součast je dobra a ze vsici jsou zlodeji
a tak zalezi jakej ubytek vykonu, me pripada na me 1.8 16v (Focusovi) ze to jede tak -5 koni coz je norma... zalezi jak jsi na to prisel. Na horsi vykon vetsinou prijdes ze zacnes merit stopkama casy 0-100km a to taky neni dobry, protoze to auto uz od vyroby muze jezdit hur, bo lip
snad jsme ti zvedl naladu 

Ford Focus kombi GHIA 1.8 (85kw) r.v 1999 pacific green

Ford Mondeo liftback 2.0 (107kw) r.v 2003 zelená honour
Ford Mondeo sedan 2.0 (96kw) r.v 2000 cerna panther (crash foto galerie mondeo)

- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
snad...

- Depena
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No zlodeji to sou
ale ja po koupi vymenil alespon ty zakladni veci aspon pro dobry pocit
rozvody meneny byly pry pred 40t km tak to ani tak moc nestalo a ted baterka ale jinak spokojenost a doufam ze to tak i zustane. mozna bys mohl vyzkouset diagnostiku na tom display na desce jak je to tady na foru popsano aby si se podival na vypis pripadnych zavad dle kodu co to napise, treba ti to neco napovi
doporucuju provest az po resetu jednotkyaz se registr zavad vymaze a neco najet a pak se na to podivat at je ta zavada aktualni a ne jeste nejaka z kdovi kdy jako sem tam mel ja starou neplatnou

-
- Nováček
Zdravim, dik moc za rady
mal som predtym Mazdu 121 (fiestu) 1.8D 44kw... 
Olej je este zlatej farby, ten hadam menit netreba, no ale tie sviecky skuim. Mozno skrtiacu klapku vycistit? Pocul som, ze na Octavii TDI to hodne pomohlo. Tiez v porovnani s Octaviou TDI s podobnym vykonom sa mi zda, ze ta octavka je ovela pruznejsia.
Mam uz z ciny objednany diagnosticky kabel
+ k tomu som nasiel nejaky soft co pocita zrychlenie z 0-100, spotrebu, dokonca aj
vykon a kuriaci moment
.. Tie posledne dve veci netusim jak.. Tak hadam potom budem mudrejsi

Olej je este zlatej farby, ten hadam menit netreba, no ale tie sviecky skuim. Mozno skrtiacu klapku vycistit? Pocul som, ze na Octavii TDI to hodne pomohlo. Tiez v porovnani s Octaviou TDI s podobnym vykonom sa mi zda, ze ta octavka je ovela pruznejsia.
Mam uz z ciny objednany diagnosticky kabel

Focus 1.8TDDI, 2000; Focus 1.8 TDCI, 2001; Celica T23 1.8 VVTL-i + turbo GT28RS
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
oukej. potom napis co a jak 

- the-boss
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
nemuzes 1.8 benzin srovnavat s octavkou v TDI, to turbo ti da pocit ze to tahne...error píše:Zdravim, dik moc za radymal som predtym Mazdu 121 (fiestu) 1.8D 44kw...
Mam uz z ciny objednany diagnosticky kabel+ k tomu som nasiel nejaky soft co pocita zrychlenie z 0-100, spotrebu, dokonca aj
vykon a kuriaci moment

Ford Focus kombi GHIA 1.8 (85kw) r.v 1999 pacific green

- corsar
- Nováček
tak, tak, nedá sa porovnávať 1.8 "hladký" benzín s TDCI, mám tiež 1.8 a najvyšší Nm má niekde pri 3500-4000 ot/min. vymenil som vzduchový filter za vložku K&N /nie kónus, len náhrada za papier/, trošku sa posunul záber smerom k nižším otáčkam, chalani boli boli na dynamometri niekde v Blave /http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... e3929f79d/ ak sa ti niečo nepozdáva hoď to na diagnostiku a uvidíš....
Focus 1.5 ecoboost, 150HP, 05/2017, iridium black, kombi
bol - Focus 1.8 16V, benzin, 12/98, pacific green, hatchback
bol - Focus 1.8 16V, benzin, 12/98, pacific green, hatchback
-
- Test driver
ale viacmenej iba ten pocitthe-boss píše:to turbo ti da pocit ze to tahne...error píše:Zdravim, dik moc za radymal som predtym Mazdu 121 (fiestu) 1.8D 44kw...
Mam uz z ciny objednany diagnosticky kabel+ k tomu som nasiel nejaky soft co pocita zrychlenie z 0-100, spotrebu, dokonca aj
vykon a kuriaci moment
![]()
![]()

-
- Nováček
Tak opet zdravim
uz mi prisiel diagnosticky kabel, trocha som sa s tym pohral a chcem sa spytat co si myslite o tomto vystupe z MAF... Co som cital napetie na senzore by sa malo zvysovat s otackami ale podla toho programu stale len osciluje (cca 0,2 - 0,8V) ked sa prida plyn osciluje to rychlejie ale v tych istych urovniach napetia a aj to nepravidelne. Niekedy sa na grafe objavi aj rovna ciara
uz mi prisiel diagnosticky kabel, trocha som sa s tym pohral a chcem sa spytat co si myslite o tomto vystupe z MAF... Co som cital napetie na senzore by sa malo zvysovat s otackami ale podla toho programu stale len osciluje (cca 0,2 - 0,8V) ked sa prida plyn osciluje to rychlejie ale v tych istych urovniach napetia a aj to nepravidelne. Niekedy sa na grafe objavi aj rovna ciara
-
- Nováček
No vcera sa mi podarilo konecne kupit nove sviecky... Kupoval som ich priamo vo forde, kde ma technik presviedcal, ze ine sviecky ako motorcraft AFYS 22 CB, za 130sk, nemontuju do ziadnych fordov... O AFYS 22 PP1 (platinovych), ktore som tam mal dotreraz, nemal sajnu. Zda sa mi ze tie nove maju inu vzdialenost elektrod. Mimochodom vykonovo to lepsie nie je, skor mam pocit, ze este horsie.
Ten vykon citit aj na dialnici, v TP pisana maximalna rychlost 198kmh, realne mi to ide tak max 180kmh.
Mam obute sirsie pneu.. Moze to byt tym?
Ten vykon citit aj na dialnici, v TP pisana maximalna rychlost 198kmh, realne mi to ide tak max 180kmh.
Mam obute sirsie pneu.. Moze to byt tym?
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No comment, myslím na ty svíčky
svíčky AYFS 22 C sou pro 1.6 16V a 1.4 16V motor je Zetec-SE
svíčky AYFS 22 PP 1 sou pro 1.8 a 2.0 to je motor Zetec-E
a jen pro zajímavost svíce pro 1.8 má odtrh 1mm a 1.6 má 1.3 jo a pozdravuj odborníky ve Fordu kde ti to vtlačil do hlavy.
svíčky AYFS 22 C sou pro 1.6 16V a 1.4 16V motor je Zetec-SE
svíčky AYFS 22 PP 1 sou pro 1.8 a 2.0 to je motor Zetec-E
a jen pro zajímavost svíce pro 1.8 má odtrh 1mm a 1.6 má 1.3 jo a pozdravuj odborníky ve Fordu kde ti to vtlačil do hlavy.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II