rezerva nádrže
-
- Nováček
rezerva nádrže
Zdravím všechny. Mám FF (1.6 16V-kombi, r.v.2001) teprve chvilku a chci se proto zeptat, nevíte někdo kolik se dá ujet na rezervu nádrže (od doby kdy se rozsvítí kontrolka)? Chystám se totiž na dovolenou a asi by to bylo dobrý vědět. V manuálu jsem to nikde nenašel, tam je akorát napsáno, že po rozsvícení kontrolky se má co nejdříve doplnit nádrž. U minulýho auta byla rezerva na 50km. Tak předem dík za informace
FF kombi 2001, 1.6 16V, vínová metla
- PetrS
- Junior
u aut s katalyzátorem se nedoporučuje jezdit s prázdnou nádrží, aby nedošlo k poškození katalyzátoru, proto ta rada ihned tankovat.
já si katalyzátor zničil ve favoritu, rána o zem plus roztláčení auta při vybité baterii (to je tak když člověk zapomíná zhasnout světla), rozpadlý katalyzátor ucpal výfuk a auto se dusilo a nechtělo jet, mírný kopec na jedničku a to stěží.
já si katalyzátor zničil ve favoritu, rána o zem plus roztláčení auta při vybité baterii (to je tak když člověk zapomíná zhasnout světla), rozpadlý katalyzátor ucpal výfuk a auto se dusilo a nechtělo jet, mírný kopec na jedničku a to stěží.

je: Focus II FL 1,8 16v Ghia 7/08
byl : Focus 1,6 16v 74kW, 1/02 s drobnými úpravami
byl : Focus 1,6 16v 74kW, 1/02 s drobnými úpravami
- Agin
- Nováček
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
při posledním rozsvícení kontrolky jsem ujel ještě cca 20 km a tankoval jsem rovných 50 l., takže počítám, že těch 50 - 70 by se dalo ujet, ale zase to bude záviset na podmínkách jízdy a na tom, jak kdo snáší adrenalin, jestli dojede k pumpě nebo ne.
ve druhém případě doporučuji vozit kanďák ( samozřejmě plný)

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Ahmed
- Test driver
- vilda
- Nováček
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no já mám dneska opačný problém. žena tankovala, pistoli nezasunula pořádně a až ji to pořád vypínalo, tak zjistila, že se ji benál tlačí ven. po nastartování měla ručičku hodně za čárou, takže předpokládám, že plovák je přilepen na stropě nádrže natrvalo.

- Ahmed
- Test driver
Po 100km se ti rad odlepi, bezedna nadrz z toho asi nebudeSkubi píše:no já mám dneska opačný problém. žena tankovala, pistoli nezasunula pořádně a až ji to pořád vypínalo, tak zjistila, že se ji benál tlačí ven. po nastartování měla ručičku hodně za čárou, takže předpokládám, že plovák je přilepen na stropě nádrže natrvalo.![]()
![]()
![]()
![]()

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj přesně po 120km se konečně pohnul, už jsem se vážně obával

- gdobos
- Nováček
problem
Ahojte, nechcel som novu temu otvorit, mozno ze aj tu niekto zna odpoved. Nedlho vlastnim FF a vcera som urobil jednu chybu, nahodou som natankoval 91-ku benzin. Vie mi niekto poradit ako odstranit z nadrze.Skusal som aj gumovou hadicou, ale nejak to nefunguje.
AKo odstranim benzin??
Gabo
AKo odstranim benzin??
Gabo
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je natankovaná plná, tak bych přes čerpadlo nešel, to by mohla být zalita celá podlaha uvnitř.Ahmed píše:Nevim, jak to je u Fofo, ale kdyz to nejde vycucat nalevkou, tak pod sedackama byva palivove cerpadlo - vytahnout a jsi v nadrzi. 91 uz neni olovnata, ne? Pokud jsi tam neprdnul plnou nadrz, tak do toho fikni Shell V-Power Racing a nic tomu neudelas, ne?
Možná by stačilo přidat nějaké aditivum do benzínu zvyšující oktanové číslo, to by tam snad i půl litru ještě vešlo.