výměna palivového filtru TDCi
- Ivo
- Junior
výměna palivového filtru TDCi
Čau chtěl bych se zeptat jesli při výměně pal. filtru zavzdušní palivová soustava.
Teďka: VW BORA 1.9 TDI 74kW
EX: Ford Focus 1.8 TDCi 85kw
-
- Nováček
Re: výměna palivového filtru TDCi
no když jsem ho měnil, do nového jsem nalil naftu z vyndaného - po zpětné zapojení hadiček začneš startovat a nafta se dotáhne sama - nic jsem neodvzdušňoval, ale malou chvíli trvalo, než motor chytil ...
byl - ford focus combi, 1.8TDCi, 85KW, r.v.2008
nyní - ford focus combi III Titanium, 1.0EB, 92KW, r. v. 2017
nyní - ford focus combi III Titanium, 1.0EB, 92KW, r. v. 2017
- martyG
- Pokročilý
urobil som to tiež tak, ale do filtra som nalial čistú naftu až po vrch, štart bol v pohode 

Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- Panther
- Nováček
No kdyz ten filtr nezalijes naftou motor nechytne nema totiz podavaci cerpadlo
TDCi 85kW,2002,kombajn,černá metla
- focusik
- Nováček
Motor chytne, ale nepojde viacej nez 3-4 sec, potom uz nenatocis. Takze by si aj tak potom musel filter zaliat a budes zbytocne trapit baterku a starter, lebo potrubie od fitra uz bude prazdne. Takze nevahat a bez rozmyslania filter uplne zaplnit.
Ford Focus Combi 1.6 TDCi Ghia 80kW, 09/2008, grafit metalíza
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW, 11/2002, Blue Print
v minulosti:
Ford Sierra 2.0i DOHC 88kW, 12/1989 sedan, biela
manželka - Ford Ka 1.3 44kW, 11/1999 zelená metalíza
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW, 11/2002, Blue Print
v minulosti:
Ford Sierra 2.0i DOHC 88kW, 12/1989 sedan, biela
manželka - Ford Ka 1.3 44kW, 11/1999 zelená metalíza
-
- Nováček
Ahoj.
Mám problém ktorý súvisí s touto témou tak sa opýtam tu. Mam FocusI TDCI 85kw r.2001 a asi pred 2 mesiacmi začal horšie štartovať. Stávalo sa to len vtedy keď bol studený - dlhšie stál. V noci býva auto v garáži a ráno keď som išiel do práce motor naskočil tak na 5-6krát. Baterka je OK, dal som skontrolovať žhaviče- všetky štyri v poriadku. Kamarát poradil vymeniť palivový filter, vypýtal si technický preukaz a podľa parametrov motora kúpil nový filter MAN. Jeden deň sa zdalo byť všetko v poriadku ale na druhý deň ráno pri štartovaní ma prekvapil trochu "iný zvuk" motora.Akoby išiel len na tri valce. Ďalšia novinka bola že na prvých troch rýchlostiach celým autom trhá - na otáčkach vôbec nezáleží. Keď pridám plyn akoby chcelo zrýchliť ale nemôže niečo ho brzdí (podľa mňa nedávkuje dostatok nafty), rýchlosti 4,5 sú OK. A štartovanie je jedným slovom katastrofa. metódou pokus/omyl sme zistili že keď auto dlhšie stojí 4 a viac hodín v palivovom systéme sa stráca nafta. Opravte ma ak sa mýlim ale podľa mňa má byť v palivovom filtry nafta vždy. Ja ráno do neho nalejem kľudne 2 deci až potom tam nejaká bude.
Akoby keď auto stojí, nafta stekala späť do nádrže. V pondelok ide auto do servisu ale chcem sa opýtat či náhodou niekto nemal podobný problém. Môže byť vadný ten nový filter?
A ešte jeden postreh, keď aj auto naštartuje a v neutrály mierne pridám plyn asi 1100 -1200ot. celým autom trhá a keď pustím pl. pedál otáčky klesnú a motor zhasne...
Mám problém ktorý súvisí s touto témou tak sa opýtam tu. Mam FocusI TDCI 85kw r.2001 a asi pred 2 mesiacmi začal horšie štartovať. Stávalo sa to len vtedy keď bol studený - dlhšie stál. V noci býva auto v garáži a ráno keď som išiel do práce motor naskočil tak na 5-6krát. Baterka je OK, dal som skontrolovať žhaviče- všetky štyri v poriadku. Kamarát poradil vymeniť palivový filter, vypýtal si technický preukaz a podľa parametrov motora kúpil nový filter MAN. Jeden deň sa zdalo byť všetko v poriadku ale na druhý deň ráno pri štartovaní ma prekvapil trochu "iný zvuk" motora.Akoby išiel len na tri valce. Ďalšia novinka bola že na prvých troch rýchlostiach celým autom trhá - na otáčkach vôbec nezáleží. Keď pridám plyn akoby chcelo zrýchliť ale nemôže niečo ho brzdí (podľa mňa nedávkuje dostatok nafty), rýchlosti 4,5 sú OK. A štartovanie je jedným slovom katastrofa. metódou pokus/omyl sme zistili že keď auto dlhšie stojí 4 a viac hodín v palivovom systéme sa stráca nafta. Opravte ma ak sa mýlim ale podľa mňa má byť v palivovom filtry nafta vždy. Ja ráno do neho nalejem kľudne 2 deci až potom tam nejaká bude.
Akoby keď auto stojí, nafta stekala späť do nádrže. V pondelok ide auto do servisu ale chcem sa opýtat či náhodou niekto nemal podobný problém. Môže byť vadný ten nový filter?
A ešte jeden postreh, keď aj auto naštartuje a v neutrály mierne pridám plyn asi 1100 -1200ot. celým autom trhá a keď pustím pl. pedál otáčky klesnú a motor zhasne...

Focus 2001 1.8TDCI 85kW
- Chobby
- Junior
Zkus zkontrolovat hadičky u filtru jestli nejsou třeba špatně nacvaklí a nepouštějí tak "dovnitř" vzduch...
Edit: až teď jsem si dle data všimnul, že to píšu z křížkem po funuse
Edit: až teď jsem si dle data všimnul, že to píšu z křížkem po funuse

-
- Nováček
Mam otazku: nezavzdusnia sa tie odpojene trubky, ked ich odpojim od palivoveho filtru?taksun píše:no když jsem ho měnil, do nového jsem nalil naftu z vyndaného - po zpětné zapojení hadiček začneš startovat a nafta se dotáhne sama - nic jsem neodvzdušňoval, ale malou chvíli trvalo, než motor chytil ...
Pripadne ako tomu zabranim?
Dik

Ford Focus combi 1,8 TDCi, 74 KW, 2004
- vitacz
- Zkušený
Nezavzdusni krom jedne, kterou stejne pripojis na filtr (pripojis dve a to ty krajni)a prostrednim vyvodem z filtru odsajes naftu az zacne vytekat ven. Dobre je na to pozit hadicku s balonkem a spetnym ventilkem. nikdy to nezalejvej! Az zacne vytekat cista nafta pena se nepocita tak muzes pripojit tu prostredni hadicku. A mel by jsi hned nastartovat bez jakehokoli problemu
Tod ma zkusenost.
!!!filtr nezalivat!!!

Tod ma zkusenost.
!!!filtr nezalivat!!!
-
- Nováček
nerozumiem upozorneniu !!!nikdy nezalievaj!!!
Vsade tu pisu, ze treba filter riadne zaliat naftou.. Tak som z toho jelen

Vsade tu pisu, ze treba filter riadne zaliat naftou.. Tak som z toho jelen

Ford Focus combi 1,8 TDCi, 74 KW, 2004
- Ivo
- Junior
Já ho mam hotovej par mesicu z5 a brácha mechoš ho zalil. Tak nvm proc nezalivat. Jo a nic se nezavdusni.
Teďka: VW BORA 1.9 TDI 74kW
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
když ho zalijete vůbec tím ničemu neublížíte....teď nevím jestli ty vaše fofo mají filtr s pumpičkou nebo ne...pokud tam je pumpička tak nemusíte zalívat,ale pokud si to samo tahá naftu, tak je dobré ho zalít.....
není to o autech, ale o lidech.....
....bez vozu...
....bez vozu...
- vitacz
- Zkušený
Nezalava se to z duvodu aby se nedostaly do filtru necistoty. A jak jiste vis TDCi je velmi choulostive na vstriky. Klidne si je zalejvejte, ale dle meho nazoru je tam ryziko bordelu.
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
...a když máš čistou naftu z kanystru...tak tam je bordel?????
Ne nehádám se ať si každej dělá dle svého.....ten bordel Ti půjde dřív z nádrže....a pokud máš zaasraný filtry tak to potom jo
Ne nehádám se ať si každej dělá dle svého.....ten bordel Ti půjde dřív z nádrže....a pokud máš zaasraný filtry tak to potom jo
není to o autech, ale o lidech.....
....bez vozu...
....bez vozu...
- vitacz
- Zkušený
No jestli mas kvalitni naftu a 100%cistej kanistr tak potom muzes...
Ale preci jenom bych byl radeji, kdyby sla nafta prez filtr.
Hele a navic hadickou s pumpickou je to preci jenom prefesionalnejsi, mene pracnejsi a neudelas kolem sebe takovej bordel.
Ale preci jenom bych byl radeji, kdyby sla nafta prez filtr.
Hele a navic hadickou s pumpickou je to preci jenom prefesionalnejsi, mene pracnejsi a neudelas kolem sebe takovej bordel.