Tak v současné době mám podobný problém... vlastně stejný... Z fokim jsme pumpu rozebrali a promazali... je to výrazně lepší, ale sem tam se ty zvuky ozývají a myslím, že až se olej vymele, bude to pískat dále... Nevím... řekl bych, že je to konstrukční vada té pumpy.pipin píše:Obracím se na vás moudří fokusáci se žádostí o radu. V létě 2005 se u mého ff který byl tehdy ještě v záruce projevila neobvyklá závada(alespoň podle servisu). Po pořádném zahřátí motoru se začalo z prostoru drážkového řemene ozývat přerušované pískání jakoby prokluzoval řemen na některé kladce nebo řemenici alternátoru. Dalo se to jen valmi obtížně identifikovat odkud to pochází ale všechno ukazovalo na řemenici vodního čerpadla . Po dlouhém martýriu v servisu kde na přeskáčku povolovali a zase utahovali řemen ho nakonec vyměnili ,což jsem musel cvaknout a výsledek byl že to pískalo dále a ještě to zesílilo. Pak konečně došli na to že by to mohla být vodní pumpa a technik mi vysvětlil, že vodní pumpa má těsnící gufero na hřídelce a že to guferko obcas když je suché píská . Prý to nevadí že se nic neděje a na funkci to nemá vliv. Stačí prý to těsnění namazat a bude to dobré.Samozřejmě ,protože to bylo v záruce tak jsem je dokopal k výměně a byl klid. Po pískání ani stopy. No a co se nestalo , léto rok 2006 a pískání je opět spátky . Pokud je chladněji je méně intenzivní ale pokud je nad 25 C tak to kvičí hrozně . Jinak čerpadlo se zdá být OK a nic nenasvědčuje tomu že by to mělo být někdy jinak. Nicméně jako strojaře mě to štve jako těžkej hřích a myslím že bude dost těch co mě na tomto foru pochopí. Nemáte někdo podobnou zkušenost a způsob jak tuto nepříjemnost vyřešit![]()
Samozřejmě je alternatíva zajet k henrymu tady je pokud se tomu je možno vyhnout velmi rád to udělám
Díky za všechny rady které se zde oběví. Jistě věc vyřeším a ozvu se.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti