Výměna rádia vs. FM transmitter vs. Parrot

Odpovědět
Lestr
Nováček
Nováček

Výměna rádia vs. FM transmitter vs. Parrot

Příspěvek od Lestr » 10.03.2010 21:16

Zdravím FoFoMany :)

Vzhledem k nepřítomnosti BT u rádia Ford 6000CD řeším dilema jak udělat komfortní HF a zároveň uspokojit muzikofila jako jsem já.... XXX GB Mp3 :)

1) Výměna rádia
+ kvalitní zvuk
- vysoká cena (rádio, DO adaptér, práce)
- redukcí na 1 nebo 2 DIN a rádiem narušení hladkého designu FoFa
Obrázek

2) FM transmitter (nejlépe z testů vyšla Motorolácká T505)
+ pořizovací náklady
+ žádná montáž
- (zřejmě) méně kvalitní zvuk i když to je stereo BT (foun i HF)

3) Parrot (MKi 9200)
+ pořizovací náklady
? kvalita zvuku
- montáž
- mnoho extra prvků v interiéru

O 1) už toho tu je napsáno dost...
Máte někdo zkušenosti s 2) a 3) ???
FoFo 2008 Hatchback 1.8 TDCi... jako pracovní nástroj :)
GALERIE
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: Výměna rádia vs. FM transmitter vs. Parrot

Příspěvek od Quickie » 10.03.2010 21:39

pokial si muzikofil tak jedine vymenit radio.. a repraky tiež..
ja uz som radio vymenil.. repraky + vibraflex + ANS pena už čakaju v garaži na lepšie počasie

FM transmitter ta asi neuspokoji http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

o bode č.3 neviem nič, tak nebudem písať

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 11.03.2010 15:24

Tak ja mam zkusenosti s resenim c. 3 - mam v aute Parrot MK 6100 na radiu Ford 6006E (Mk.1) a nemuzu si stezovat. HF funguje skvele, mp3 prehravam bud z telefonu pres bluetooth nebo z mp3 prehravace s prenosem pres bluetooth. Kvalita zvuku mp3 je slusna (rozhodne je s tim min problemu nez s FM transmiterem), telefonovani jednim slovem vyborne. Montaz zabrala cca 2,5 hodiny, ma to jednotku (schoval jsem pod palubku), par kabelu, displej a ovladac. Ja bych "montaz" a "extra prvky" nebral jako minus, zas tak strasny to neni ...

Moje reseni v interieru - viz galerka ... :wink:

Pro mp3 prehravani by mozna pro Tebe bylo jeste jedno reseni - externi vstup do radia pres konektor changeru.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

Lestr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lestr » 12.03.2010 11:08

Po dalším zkoumání a bádání jsem se rozhodl, že vyzkouším hned 2 varianty :D

Nejdřív přeci jen koupím tu Motorolu T505 - na CZ netu jsem žádné praktické info nebo recenze nenašel, ale "venku" ano (zde). Díky Quickie za link, ale nějak mě to neodradilo, protože většina zniňovaných transmitterů bylo z kategorie "Co jste za ty prachy čekali...". Další plus pro to je, že to můžu s klidem vzít s sebou když pojedu s rodinkou našim starým mazlikem ( <> Espace '99) nebo s kolegou... Snad to nějakou práci udělá... Kvalita přehrávání F6000CD z CD není špatná a tak budu zatím pouze přehazovat šanon z Espase do FoFa (v Espasu mám Pioneera s CD changerem).

Pak nechám předělat audio (výměna rádia a repráků... víc nemá cenu bo FoFo je pracovní nástroj a ne modelka na srazy :D ). Sám bych to asi nedal a tak to spíš nechám udělat nějakým profíkům. Jen budu zřejmě dlouho hledat rádio. Rád bych zachoval stříbrnej prostředek a většina BT rádií značek spolupracujících s redukcí na DO pod volantem jsou černý jak uhel... ale věřím, že najdu.

Vitute, díky za tip a Tvoje zkušenosti... koukal jsem i na fotky, studoval další info ale přeci jen se mi Parrot nezdá jako ideální řešení. Ani aux výstup z rádia... nemám Mp3 přehrávač ale founa Omnii II, která kromě telefonování a Mp3 zdroje slouží zároveň jako navigace tak bych měl po palubce kabelů...

Samo se později podělím o svoje zkušenosti...
GALERIE
Obrázek

Lestr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lestr » 29.03.2010 17:23

Tak mi v pátek dorazilo to HF s transmitterem od Motoroly. Dnes jsem měl poprvé možnost to pořádně otestovat a musím konstatovat, že je to za málo peněz hodně muziky.

(http://direct.motorola.com/hellomoto/t505/)
Koupil jsem to za 1500 a je k tomu i držák na telefon s přiděláním na sklo nebo na palubku. Nabíječka je standardní mini USB.

Spárování s telefonem bez nejmenších problémů (Samsung Omnia II), dokonce bez zadání PINu :D.
Jako samostatný HF to funguje i bez rádia tkaže to lze vzít kamkoliv. Mě zajímala i muzika, takže po zapnutí FM transmitteru mi ženský hlas anglicky speaknul nejvhodnější frekvenci a už se ladilo. Po nastavení je daná frekvence bez šumu. Zapnul jsem přehrávač ve founu a jelo se... Přenos je stereo bluetooth. Jel jsem Pardubice - HK a neregistroval jsem žádné rušení frekvence. Při cestě z5 mi to řeklo jinou frekvenci a taky v pohodě.
Kvalita přehrávání je už redukovaná samotnou filozofií přenosu ale i tak mě to mile překvapilo. I když je slyšet drobné šumění na pozadí, dá se to srovnat se standardníma českejma rádiama.
Jako HF to funguje taky bezvadně. Pouze to při příchozím hovoru přehláskuje číslo - ale prej se to dá nějak vypnout... zatím jsem to nehledal. Druhou stranou potvrzena bezproblémová srozumitelnost (i ve 140 km/h :D). Prostě jako BT HF integrovaný do rádia :)

Výměnu rádia tak odkládám na později... až na to bude čas. Teď mi to splnilo to co jsem od toho čekal.

PS: nejsem placenej Motorolou za reklamu :D :D :D Fakt mě to za ty prachy překvapilo a pokud někdo má stejnej problém, doporučuju tohle řešení...
GALERIE
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“