Centrální dvojité zamykání-pazvuky

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Centrální dvojité zamykání-pazvuky

Příspěvek od Forfoc » 06.04.2010 12:00

Mám v autě dvojité centrální zamykání a poslední dobou mi při zamykání vydává zámek zadních dveří takové pazvuky. Pazvuk se ozývá jen při druhém zamykání resp. zmáčknu jednou tlačítko na DO a zámky se zamknou bez pazvuku, zamknuli dvakrát posobě, tak při zamykání se ozve pazvuk. Při odemykání je vše bez pazvuků. Dnes jsem s tím byl u Forda a povídali, že to dělaj skoro všechny zámky. Nějak se mi to nezdálo, ale maník zašel do jejich předváděcího Focusu odemkl, zamkl a úplně ten samý pazvuk co mám já. Jsem objednaný se zámkem na kontrolu, tak jsem zvědav jak to vyřeší. Zámek je jinak plně fukční, až na ty pazvuky.Vy co máte dvojité centrální zamykání, ozývají se vám také pazvuky?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vlFCeb8d9CY[/youtube]
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

jonek
Pokročilý
Pokročilý

Re: Centrální dvojité zamykání-pazvuky

Příspěvek od jonek » 06.04.2010 12:07

Presne s rovnakym problemom, len vodicove dvere, idem vo stvrtok do servisu. Ked som popisal problem, bolo mi povedane, ze zamok sa bude menit. Moj Focus je vyrobeny v roku 2008, niekde tu na fore som uz zachytil diskusiu o rovnakom probleme.

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 06.04.2010 12:12

Kdybys našel, kde se to řeší, dej sem odkaz. Dej prosím tě také vědět, jak zámek pořešili v servisu? Já jedu do servisu v pátek, to to prej jen rozeberou a až pak by případně objednali zámek. Nejvíc mě štve, že mi za měsíc a půl končí záruka a jestli jsou ty zámky tak poruchové, co potom s nima po záruce, až to bude takto skřípat.
ObrázekObrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 06.04.2010 13:31

Díky, kdyby tato závada zajímala i někoho dalšího dám sem přímo příspěvky, na které odkazuje jonek v předešlém příspěvku, ať je tato problematika pohromadě.
madbugie napsal:ty vole tak to budeme mat to iste... lave zadne dvere pri druhom cvaknuti na kluci zavrndzi ako kov na kov zo zaciatku to bolo tichucke ale postupne to zacalo naberat na intenzite... ked stojim na druhej strane auta tak to len tak pekne cvakne... ale tie dvere za soferom zavrndzia...

zeby nejaky robotnik zabudol natret nieco vazelinkou...??? a zrovna ze lave zadne dvere...

hmmm zeby seriova vada... uvidime v stvrtok s tym idem...

cize Quickie sledul co robia pri dvojitom zamykani zadne dvere za soferom
madbugie napsal:tak som bol s tym zamkom... no rozobrali sme pokukali sme zistili sme ze to vrzga vo vnutri mechanizmu a kedze je to na zaruku tak vymenit komplet jednotku... samozrejme pri objednavani je trosku chaos lebo na fofika ide asi 5 druhov zamkov podla vybavy esteze tie automobilky pisu tie kody na vsetko... lebo v katalogu je zamok s dvojitym zamykanim ale dosli sme k tomu ze ja tam mam podla nazvu bezpecnostny zamok s dvojitym zamykanim ale to s dvojitym zamykanim sa im uz do nazvu nevoslo asi...
Anndy napsal:Co sa tyka zaruky na vrzgajuci zamok - o tom vedia, len co som spomenul, ze vrzga zamok, hned vedeli, ze je to novy focus - zamok sa vymiena - bola to vadna seria.
ObrázekObrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 06.04.2010 15:15

Dodam, ze ja som uz mal vymene 2ks. Tusim ondro uz aj vsetky :D.
Naposledy upravil(a) Anndy dne 06.04.2010 15:33, celkem upraveno 1 x.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

jonek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jonek » 06.04.2010 15:25

no super. dufam, ze mi ich stihnu vymenit este v zaruke :lol:
ozaj, aka je moznost, ze mi ich vymenia na vyziadanie vsetky, aj ked sa chyba este neprejavila? asi ziadna, ze? :(

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 06.04.2010 21:00

dávam sem zhrnutie zo SZ aby aj ostatný z toho mali informacie:

ja už sa na tom aj s prijímacím technikom iba smejem... lebo práve teraz ma čaká návšteva servisu...

4 zámok pojdem meniť... 2 x lavy zadny, 1 x lavy predny a pred tyždnom začal pravy predny...

ono v ramci zaruky sa mení kus za kus,... ono to asi ináč nejde lebo celý ten zámok je zalisovaný v jednom velkom púzdre... tuto v trnave to robia tak že rozoberú dvere aby zistili presné číslo zámku lebo k novému focusu je 5 typov a je v tom "bordel" ani system ti presne neukaže podla VINka že aky zamok tam máš...

trvá to cca 1 až 1,5 hodinu - rozobrať - pozrieť - zložiť

(ak sa niekto nepomýli pri výdaji materiálu... lebo už aj to som zažil... prišiel som domov zamknem skusim dvere a tie sa otvorili... pri vydaji tam mal 3 škatule a aj ked je to na fofoII zamok, tak to nepasuje, ale sranda že v predajni sme zamkli odomkli asi 3 krat a OK ale potom ked som prišiel pred robotu na parkovisko a zamkol som tak sa dali dvere otvoriť... po ceste sa uvolnilo nejake tiahlo a už to nefungovalo... a tak som mal 1 den dovolenky v kýbli...)

takže to radšej pár dní kontrolujte či sa vo vnútri nič neuvolnilo a zamyká to tak ako má... (je to des to šetrenie fabrík ale všetko je to nastrkavacie, nastrelovacie, nabuchavacie... žiadne pevné spoje... uff čo už...

potom ho objednajú na centrále, cez servisnú knižku atd. čo trvá cca 3 dni až týždeň no a potom na výmenu trvá cca 1,5 hodiny ak to ide dobre...

takže sa teším... a dúfam že ten posledný pravý zadný mi začne do 3 mesiacov vrzgať kým mi skončí záruka...

Mad B.

skúsim sa tam aj poradiť že čo a ako v prípade toho posledného zámku keby som to "nestihol" do záruky... podla mna je to jasná výrobná vada... proste všetky zámky skôr či neskôr pri druhom dvojitom zamknutí začnú vrzgať... a ak to necháte cca 2 - 3 mesiace tak ten vrzgot je desný...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 07.05.2010 11:04, celkem upraveno 1 x.
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 06.04.2010 21:01

inak jonek chválim farbičku :D :D :D vision je vision :D :D :D a modrá je dobrá (ale iba ako farba auta :D :D :D )
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 06.04.2010 21:32

hm.. ja som toto zatial nepostrehol.
Auto mi v garáži nestojí, jazdím každy den, čiže odomykám aj zamykám.
Ked vy s tym chodíte do servisu ako na kávu tak zrejme možem očakavať že budem mať to isté :lol: :?

jonek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jonek » 06.04.2010 22:00

to madbugie: jasne, farba vision je nazivo uzasna, paci sa mi kazdym dnom viac /a hlavne ked focusa vyumyvam :D /.
ale ani tvoja farba nie je na zahodenie :wink:

to Quickie: ja tiez jazdim autom kazdy den a netesi ma to, co sa robi s tym zamkom. ten zvuk je velmi neprijemny, vzdy mi az prebehne mraz po chrbte ked to pri zamknuti vrzne. aj by som to ignoroval, ale ako bolo spomenute, casom to tak akosi zosilnieva.
inac, dost casto ked idem v aute sam, zamykam sa zvnutra packou na dverach. Tak teraz dufam, ze som to tymto sposobom nedokur...il sam.

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 07.04.2010 06:59

jonek: Já se zevnitř nezamykám a mám to také doto..doku.., Navíc když se zamkneš zevnitř, tak nepoužíváš to dvojité zamykání, ale jen jednoduché. Jak je vidět, tak chyba je jednoznačně na straně Fordu a podle mě by se k tomu měl postavit čelem a přiznat, že asi někde soudruzi udělali chybu a zámky měnit zdarma i po záruce, případně všechny zámky ještě před koncem záruky.
ObrázekObrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 07.04.2010 08:11

A uz si sa rozhodol, ci kupis predlzenu zaruku?
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

jonek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jonek » 07.04.2010 08:29

Forfoc: len ci ta vymena ma nejaky zmysel, ked madbugie vravi, ze mu ktorysi zamok menili uz druhykrat... mam z toho dost obavy, ked pomyslim ako a kolko si ford nechava za vsetko zaplatit.

Anndy: co to stoji a na kolko to moze byt?

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 07.04.2010 08:32

Anndy píše:A uz si sa rozhodol, ci kupis predlzenu zaruku?
Ne, nerozhodl. Nejdřív jsem si říkal, že jí přikoupím, pak jsem už byl rozhodnutý, že se na záruku vybodnu. Nyní když jsem objevil problémy se zamykáním, o prodloužené záruce zase uvažuju. Otázka je, zda by se prodloužená záruka případně vztahovala i na zámky.
V Česku stojí prodloužená záruka na 5 let resp.na další 3 roky cca 10500,-Kč. Jeden vrzající zámek stojí 4500,-Kč+ práce cca. 2x2 hod.= 5500,-Kč. Jestli časem odejdou všechny 4 tak to máme 22 000,-Kč jenom za zámky.
Opravdu se mi už nechtělo dávat 10500 za záruku a už vůbec ne 22000 za vrzající zámky.
No jak z toho ven??? :cry:
ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“