čistení intercooleru
- Spread
- Junior
čistení intercooleru
Zdravím,
v poslednej dobe sa mi zdalo, že auto netaha uplne najlepsie (takmer nebolo pocut turbo). Rovnako pri dupnuti na plynovy pedal a vytoceni motoru tak do 3000rpm som v spetaku videl biely dym.
Stále som mal pocit, že sa auto dusi - preto som kupil sportovy vysoko priepustný KN filter.
Zmena však minimálna.
Až včera ma napadlo odmontovať kryt intercooleru a všimol som si, že mriežka poriadne ucpaná.
Tak som to pár krát prešiel jemým kartáčem. Sadnem do auta a mal som pocit že sedím v lietadle. Turbo krásne syčalo a auto krásne akcelerovalo.
Tym kartačom sa mi to však nepodarilo vyčistit úplne.
Preto by ma zaujímalo, či s tým nemá niekto skúsenosti a nedal by sem nejaký návod jak to poriadne vyčistiť.
v poslednej dobe sa mi zdalo, že auto netaha uplne najlepsie (takmer nebolo pocut turbo). Rovnako pri dupnuti na plynovy pedal a vytoceni motoru tak do 3000rpm som v spetaku videl biely dym.
Stále som mal pocit, že sa auto dusi - preto som kupil sportovy vysoko priepustný KN filter.
Zmena však minimálna.
Až včera ma napadlo odmontovať kryt intercooleru a všimol som si, že mriežka poriadne ucpaná.
Tak som to pár krát prešiel jemým kartáčem. Sadnem do auta a mal som pocit že sedím v lietadle. Turbo krásne syčalo a auto krásne akcelerovalo.
Tym kartačom sa mi to však nepodarilo vyčistit úplne.
Preto by ma zaujímalo, či s tým nemá niekto skúsenosti a nedal by sem nejaký návod jak to poriadne vyčistiť.
- Marťas
- Test driver
Re: čistení intercooleru
Ja i/c cistim jen tlakem vody z wapky. Je to dostatecne...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Spread
- Junior
ty jo,
a nemoze ta voda nieco poskodit?
a nemoze ta voda nieco poskodit?
Naposledy upravil(a) Spread dne 29.04.2010 20:24, celkem upraveno 1 x.
- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tiez som na to myslel lebo to mam brutal zaprasene a min polka je uplne zapchata a radili mi vapku. No nemam na to odvahu to robit v aute a dat von z auta mi nesiel lebo sa mi nepodarilo vytiahnut tie trubky tak som to zveril servisu vramci kontroly podvozku co je teraz akcia. Idem teraz v pondelok tak dam vediet.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- Spread
- Junior
presne.. hlavne po obvode take 3 cm su uplne plne.. a v strede sa mi podarilo vykartacovat/povysavat (bohuzial len slabym vysavacom na benzinke) nejaku polku a uz je to strasne moc citit na vykone..
takze by som to chcel vycistit uplne, ale striekat na to vodu sa mi nechce..
Potom teda napis jak si dopadol v servise..
pripadne by som dal fokanka tiez "panom doktorom"

takze by som to chcel vycistit uplne, ale striekat na to vodu sa mi nechce..
Potom teda napis jak si dopadol v servise..
pripadne by som dal fokanka tiez "panom doktorom"

- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to až tak pomohlo to vonkajšie vyčistenie cooleru? 

Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
- Spread
- Junior
ono vacsina bordelu je nalepena prave vo vrchnej casti, takze to tym kartacom islo von.
Pred cistenim nebolo absolutne vidiet cez tie mriezky, takze to pomohlo uzasne. nie len vykon, ale aj dym v zatazi zmyzol (pravdepodobne to dobre nespalovalo).
Tie hlbsie necistoty sa vsak budu musiet asi nejako prefuknut.. alebo neviem.
Nechapem vsak, preco na tom chladici nieje nejaka mriezka/sytko, ktore by to zachytavalo a dalo sa jednoducho vycistit...
Pred cistenim nebolo absolutne vidiet cez tie mriezky, takze to pomohlo uzasne. nie len vykon, ale aj dym v zatazi zmyzol (pravdepodobne to dobre nespalovalo).
Tie hlbsie necistoty sa vsak budu musiet asi nejako prefuknut.. alebo neviem.
Nechapem vsak, preco na tom chladici nieje nejaka mriezka/sytko, ktore by to zachytavalo a dalo sa jednoducho vycistit...
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Haluz. Však v tom chladiči sa iba ten vzduch chladí a pochybujem že trochu špiny až tak velmi obmedzí to ochladzovanie. A ak hej tak to nebude až tak prekážať spalovaniu. či?

Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
- Spread
- Junior
to jo. ocividne sa mu teply vzduch nepacil 

- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ked vravíš tak skúsim aj ja zvonka vyčistiť
. Zvnútra už je 

Fooookus