LPG
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG
Pamatuji si, ze se tu nekdo jiz k tomu jako uzivatel vyjadroval. Zkus vyhledat klicove slovo plyn.jubo píše:Chtěl bych se zeptat,zda má někdo zkušenost s přestavbou Focuse na LPG? Neničí plyn motor?Díky

- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Viem,ze Renault mal kedysi seriu Scenicu priamo s LPG od vyroby.Trosku sa to konstrukterom nepodarilo a stale to dochlo (najma na volnobehu a nizkych otackach).Bola potrebna komplet uprava nastavenia,pricom v SR to Renault servisy nerobili.
Takze smola a so Scenicom sa dalo bez problemov jazdit len na benzin
Takze smola a so Scenicom sa dalo bez problemov jazdit len na benzin

Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- vlko
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Denis
- Nováček
Focus 1.6 lpg
Zdravim příznivce LPG. Vlastnim Fofo combi 1.6 rv.2003. Přestavbu jsem realizaval v dubnu 06- mám třetí vozidlo na lpg/škoda,mazda,ford - na lpg mam najeto kolem 200tkm/ a zatím jen spokojenost. Přestavbu provedla fa Autogascentrum Strakonice.Montované zařízení LandiRenzo.Od přestavby mám najeto cca 19tkm a to bez jediného problému.Oproti předchozím směšovačům klesla spotřeba cca o 2 litry - nyní průměr někde kolem 8,5l/100km. Hodně ale záleží na kvalitě paliva a rychlosti. Na toroidní nádrž obj.45l (cca 41 l lpg) najedu od 460 do 540km. Zapalovací svíčky používám Denso, osvědčili se nejvice a že jsem jich vyzkoušel (Bosch,Champion,NGK,Brisk). svíčky u fofo budu měnit po 20tkm.
Ničení motoru ??
Následky na motoru to asi nějaké zanechá - vyšší teplota hoření, namáhané výfukové ventily, slyšel jsem i o uložení klikovky(prý něco po300tkm).S moji felicii jezdi majitel dal a ma najeto přes 150tkm.Mazdu 323 jsem prodal na jaře a měla 120tkm (pravda odešly 3 výfukové ventily asi po 90tkm - tento model motoru měl dle tvrzení servisu potíže i bez lpg).Na druhou stranu znám mnoho spokojených uživatelů lpg s velkými náběhy km ročné.
Při provozu počítej s častější výměnou svíček, revizí lpg po každých 10tkm (cena kolem 240Kč), po 50tkm výměna membrán,filtru paliva =kolem 2000Kč.
Pokud Tě ještě něco zajímá napiš, pokud budu vědět odpovím.
Ničení motoru ??
Následky na motoru to asi nějaké zanechá - vyšší teplota hoření, namáhané výfukové ventily, slyšel jsem i o uložení klikovky(prý něco po300tkm).S moji felicii jezdi majitel dal a ma najeto přes 150tkm.Mazdu 323 jsem prodal na jaře a měla 120tkm (pravda odešly 3 výfukové ventily asi po 90tkm - tento model motoru měl dle tvrzení servisu potíže i bez lpg).Na druhou stranu znám mnoho spokojených uživatelů lpg s velkými náběhy km ročné.
Při provozu počítej s častější výměnou svíček, revizí lpg po každých 10tkm (cena kolem 240Kč), po 50tkm výměna membrán,filtru paliva =kolem 2000Kč.
Pokud Tě ještě něco zajímá napiš, pokud budu vědět odpovím.
- slavoj
- Nováček
Člověče, jakpak ti to šlape na ten plyn? Nezlobí to? Já mám v úmyslu koupit si Fokuse 1,6 a předělat to na plyn. Předem jsem se ptal ve firmě kde to předělávaj a docela mě odrazovali od předělání Fokuse na LPG. Tak teď mi to pořádně šrotuje v hlavě. Prej na tom má zlobit hlava motoru, nevim jestli by měla přímo prasknout, nebo tak něco, ale prej to moc dobrotu nedělá, že už se s tim prej několikrát setkali. Tak teď nevim. Nemáš s tim nějaký zkušenosti. Budu rád za každou radu ohledně LPG
- Denis
- Nováček
Zatím žádné problémy nemam, auto prošlo normálně sevisem. V současné době najeto cca 22tkm od přestavby.V servisu kde došlo k přestavbě tvrdili, že Fordy mají bezproblémový provoz na lpg. Někde v březnu jsem se tady ve foru komunikoval s Hanyzem, jeho FoFo na lpg už mělo něco za sebou, ale jen chválil.
Zkus kontaktovat více servisů, třeba zjistíš víc. Před přestavbou jsem navštívil asi 3 servisy v Praze a srovnával ceny, zařízení …, ale nikdo nezminoval potíže s Fordem. U některých automobilek jsou s přestavbami potíže, servisy mají u konkrétních modelů řady které nedoporučí na přestavbu, jednalo se nějaké Toyoty, Hondy snad i Peugeoty.
Zkus navštívit http://www.fordclubs.org/forum , tam snad něco najdeš.
Zkus kontaktovat více servisů, třeba zjistíš víc. Před přestavbou jsem navštívil asi 3 servisy v Praze a srovnával ceny, zařízení …, ale nikdo nezminoval potíže s Fordem. U některých automobilek jsou s přestavbami potíže, servisy mají u konkrétních modelů řady které nedoporučí na přestavbu, jednalo se nějaké Toyoty, Hondy snad i Peugeoty.
Zkus navštívit http://www.fordclubs.org/forum , tam snad něco najdeš.
- Bery
- Junior
- Denis
- Nováček
S motorem 2.0 nemam zkušenosti. S 1.6 byla spotřeba 7,5-8l/100km na benzin. Na lpg 8,5-9,1/100km přes 9,5l jsem nikdy nešel. Jezdím převážně po Praze a dálnice. Nejsem sice agresivně sport řidíč, ale jezdim docela svižně. Silnice mimo město pod 8,5l na lpg, poslední dovolená v září u moře prům 8,42l, courání po okreskách pod 8l. Spočítat si to můžeš sám, lpg je zhruba polovina benzinu spíše méně. Poslední dovolená v září:CZ lpg 14.90Kč, benzin 32Kč, HR lpg 12.20, benz 36Kč, Itálie 0.57-0.64Eur, ben. 1.28-1.35 Eur. Dnes lpg 13.90Kč a benzin ?? víš že ani nevim 

- turin
- Nováček
MÁM FOCUSE NA LPG ROKY,VELKÁ SPOKOJENOST,NAJETO ASI 70.000KM BEZ PROBLÉMŮ.MOTOR 1,6 R.V. 2002 !!!!!!!!!!!!!!!!!DNES JIŽ NAJETO 209 000KM A MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST,JEDNOU ČISTĚNÁ LIŠTA A VÝMĚNA SVÍČEK 2X ZA CELOU DOBU+FILTR PLYNOVÝ FÁZE,MOHU JEN DOPORUČIT(SEKVENČNÍ VSTŘIKOVÁNÍ)p3x píše:Taky uvažuju, že si nechám přestavět focuse (bude v únoru) na LPG. Mohl by někdo poradit solidní firmu v Praze? Nerad bych to nechal dělat nějakýho bastlíře. Uplně mi bude stačit, když to bude jezdit. Nerad bych se v tom i proletěl

Naposledy upravil(a) turin dne 05.12.2008 18:04, celkem upraveno 1 x.
- hanyz
- Nováček
nyní ujeto 35000 km spotřeba se drží stále stejně 7,5 léto 8,5 zima jinak svíčky jsem menil po 30000 a byly už nějak uhořelé ale dal jsem opět origo ford 111,- ks, ještě jsem neměnil ani filtr plynu byl uplně čistý (zjevně dobré LPG) plovák v nádrží jsem trochu přihnul takže beru 45 litrů místo 41,8 takže letím až do 580 km olej mám texaco energy 5W-30
Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo