Povolování ruční brzdy..
- favoritwrc
- Nováček
Povolování ruční brzdy..
Povoluje se mi ruční brzda a prý se mi povolují nějaké samoštely v zadních kolech..Nevíte kolik ty samoštely asi stojí a jak těžké je to opravit?
Ford Focus 1,6 16V Ghia, r.v.2000,stříbrná metal.
- hihi
- Zkušený
- favoritwrc
- Nováček
- ufacek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám takový dotaz: nebrzdí mi zadní levé kolo na ruční brzdě, rozebrali jsme buben, zkontrolovali pakny, lanko a bez bubnu vše vypadá na ok, ale kolo stále stejně nebrzdí. Nevíte čím by to mohlo být, myslím si že by to mohl taky ten samostavitelný díl, protože když jsme vyndali buben, tak pakny byli povolené.
dodatek: ještě jednou jsem obě kola rozebral (teď už doma
) a zjistil jsem, že je na každém kole jedna brzdová čelist sjetá na spodní straně, na levém kole pravá a na pravém kole levá, druhá čelist vypadá jako nová.
Nemáte někdo podobnou zkušenost co by to mohlo dělat
. Díky
dodatek: ještě jednou jsem obě kola rozebral (teď už doma

Nemáte někdo podobnou zkušenost co by to mohlo dělat

Naposledy upravil(a) ufacek dne 13.11.2006 02:01, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus 1.6 16V(100k) Ambiente, r.v. 2000, 5-dv. hatchback 

- favoritwrc
- Nováček
- streety
- Nováček
No nevím jak se tomu nadává,ale měl sem ten samý problém,levé zadní kolo mi brzdilo o 70% míň než pravé - na ručku, tak sem to měl v servise,udělali mi nový bubny ( myslím obložení) a stejně to nepomohlo,tak sem je tam zmrdal a oni to znova rozebrali a zjistili že to co roztahuje ty pakny,tak že je ochozené a tudíž je to už více neroztáhne,tak to nějak potunili aby to fungovalo,je to asi rok,ale teď mi to začalo zase dělat zadní pravé zadní kolo,asi tam budu muset znova...
- hami
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
rucni brzda
Zdravim,
ja mam trochu iny problem. Mam zerezle lanovody rucnej brzdy. V servise mi samozrejme doporucili vymenu, ale do toho ja nemam velku chut investovat (okolo 2500ck s pracou).
Pocul som, ze samovody sa daju aj nejak rozhybat. Neviete nahodou o tom nieco?
Dakujem za kazdu radu.
ja mam trochu iny problem. Mam zerezle lanovody rucnej brzdy. V servise mi samozrejme doporucili vymenu, ale do toho ja nemam velku chut investovat (okolo 2500ck s pracou).
Dakujem za kazdu radu.
focus kombi,TDCi 85kW,2002
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: rucni brzda
Zkusil bych nejaky pripravek na uvolnovani zarezlych sroubu. Je tam ale nebezpeci, ze se dostane az do bubnu, vetsinou ja na bazi nejakych oleju. Je to prakticky asi nouzovka.hami píše:Zdravim,
Dakujem za kazdu radu.

- hami
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
rucna brzda
to pelen:
V podstate mam zarezle lanka v bouldene. Kupil som spominany pripravok na koroziu a injekcnu striekacku. Teraz cez vikend to tam skusim natlacit a uvidim ci to povoli. Mimochodom mam vzadu kotuce, takze o starost menej. Dakujem za radu.
V podstate mam zarezle lanka v bouldene. Kupil som spominany pripravok na koroziu a injekcnu striekacku. Teraz cez vikend to tam skusim natlacit a uvidim ci to povoli. Mimochodom mam vzadu kotuce, takze o starost menej. Dakujem za radu.
focus kombi,TDCi 85kW,2002
- hami
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: