Ahoj kluci, mám FF1 1.8 benzin a dneska jsem závodil s peugeotem 106 S14 ze stopu a zařadil jsem 1 a hned plnej, 2 plnej, 3 plnej a najednou mi ta trojka nějak vypadla (řadička nějak vypadla z drah), žádná rána ani kouř se neprojevil. Teď můžu zařadit jenom 2,4 a zpátečku. Vůbec nevim co stím...nestalo se to někomu? Jsem bezradnej a v pondělí nemůžu do práce. Potřebuji rychlou pomoc...popřípadě kolik by stála nová převodovka s výměnou?
Něco podobného se stalo mi, s tím že mi nešla zařadit žádná rychlost a musel jsem vyměnit řadící páku s těma lanama (celkem tři, jedno vyskočené) nevzpomenu si přesně jak se to jmenuje.
No, doufám, že to bude ono, byl bych rád ještě za nějaké odpovědi od jiných uživatelů, víc hlav, víc ví kolik může stát ta oprava? Je náročná? Musí motor ven?
Pokuď seženeš na vrakáči, tak to výjde něco okolo 2. tis cca 1600 Kč. Nové netuším kolik stojí, origo u fordu asi tak 2x tolik, možná víc, typuju tak 5 tis. Výměna až tak náročná není, nemusíš vyndávat motor, jde to i bez toho.
U moji mati to bylo vypadle primo z radici paky ten plastovy hajzlik - uprava uchyceni - je tam drazka, vydlabani drazky vlozeni plisku nacvaknout a zalit epoxidovkou a od te doby je klid
Byl by někdo schopnej napsat návod, nejlé s foto dokumentací jak se k těm lanovodům dostat nebo jak rozebrat ten středovej tunel abych se dostal na řadičku? Moc doufám, že to bude levná oprava, nejlépe si to opravit sám. JO, a to hlavní jsem vám nenapsal, tu 106 1.4 SPORT jsem předjel
Jinak z té závady asi dnes neusnu, nesnáším když se něco sere
Tak na radicku se dostanes naprosto jednoduse - sundas manzetu, ten plastik ve kterem je nacvakana kozenka je jen nacvaknuty na tunel. A uvidis jestli neni problem tady. A k lanovodum uz se leze hur, ale kdyz vlezes pod auto a podivas se tak je urcite uvidis. Na tom je nejaky plastovy kryt na dva (myslim) sroubky ty oddelas a uz je uvidis a kdyz bude vypadly tak jen nacvaknes a jedes
Zachvilku se obleču a půjdu dělat amatérskou opravu, mam NET v mobilu, tak klidně pořád pište, budu stíhat číst, možná budu i fotit a dávat to sem, kdyby se našel taky nějakej závodník
Nejdřív teda rozeberu tunel a vše zkontroluji vizuálně a potom teda polezu pod auto. No uvidíme...za hodku na to vlítnu. Pište rady a nápady, díky