samovolne vybitie baterie

Odpovědět
windsurfer
Nováček
Nováček

samovolne vybitie baterie

Příspěvek od windsurfer » 24.10.2011 12:03

Behom vikendu sa mi z nicoho nic vybila baterka. Auto stalo cely vikend bez pohnutia, v sobotu som si vsimol, ze stale svieti displej BC (auto som zamkol v piatok a odvtedy sa s nim nemanipulovalo), ale nejak som tomu zabudol venovat dalsiu pozornost ( :nazdravi: ). V nedelu vecer pri snahe auto nastartovat som s prekvapenim zistil, ze baterka je uplne vybita a neroztoci ani starter. BC sa zresetoval (v dosledku nizkeho napatia predpokladam). Cez startovacie kabely sa po par minutach podarilo motor natocit, baterka sa dobila a zase je vsetko v poriadku.

Zahadou je, preco ostal behom celeho vikendu po uzamknuti auta svietit displej BC a ake zariadenie bolo pricinou vybitia baterie (nezda sa mi, ze by ju mohlo vybit podsvietenie displeja BC). Vsetky dvere boli zavrete, radio vypnute, vnutorne osvetlenie vypnute, vonkajsie osvetlenie tiez vypnute, v zapalovaci nebolo pripojene ziadne zariadenie.

Je pre mna zahadou co baterku vybilo a co sposobilo to, ze ostal rozsvieteny displej BC dva dni (A ktovie dokedy by este svietil). Nestretol sa niekto s podobnym problemom?
FFII Combi 1.6 16V - 2010

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: samovolne vybitie baterie

Příspěvek od silverwolf » 25.10.2011 07:56

já jsem jednou takhle vymlátil přes jednu noc baterku tím, že jsem pořádně nazabouchl dveře od kufru a zůstalo svítit jeho osvětlení.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

windsurfer
Nováček
Nováček

Re: samovolne vybitie baterie

Příspěvek od windsurfer » 25.10.2011 11:38

No to ma napadlo ako prve, ale naposledy pred vybitim ked som auto zamykal, tak standardne zablikali smerovky, tzn. vsetky dvere museli zavrete. Svetla v interieri neboli manualne rozsvietene. Jedine, co ma napadlo, je ze by som predsa nahodou zabudol vypnut radio, lenze ak je radio zapnute bez klucov v zapalovani, tak by sa po hodine malo vypnut, prave kvoli uspore baterky. A nechce sa mi verit, ze by stihlo radio + bluetooth za hodinku tak vyprasit bateriu ... A zaroven, keby sa za hodinu vyplo, tak v sobotu by uz nesvietil ani displej BC.
FFII Combi 1.6 16V - 2010

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“