aktuální spotřeba na pp zobrazuje pomlčky

Odpovědět
Croog
Nováček
Nováček

aktuální spotřeba na pp zobrazuje pomlčky

Příspěvek od Croog » 09.11.2011 20:43

Nechal jsem si u ZaQika dodatečně aktivovat zobrazení aktuální spotřeby (instant fuel) na palubním počítači, protože, jak známo, focusy do jistého roku ji ve standardní nabídce palubního počítače nemají, ať už jsou důvody jakékoliv.

Pokud vím, tak několik aut, u kterých tato položka byla dodatečně aktivována již jezdí a funguje jim to bezchybně. Já jsem ale takové štěstí neměl a rád bych se s tím podělil, zda by někdo nedokázal poradit.

Problém je, že aktuální spotřeba se zobrazuje zcela náhodně pouze pár sekund do minuty, jindy se zobrazují pouze pomlčky. Pokud to ale čísla zobrazuje, zdají se správné. S průměrnou spotřebou a ostatními ukazateli ale počítač nemá problém, a pokud průměrnou vyresetuji, aktualizuje se neustále, tedy data do pp musejí přicházet stále. Je to dobře vidět na videu, které jsem nahrál:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qi3GBgPDLLI[/youtube]

Vysledoval jsem, že když už se to "chytne", tak to vydrží déle pokud zrovna moc nepřidávám plyn, jako například na konci videa. Nejdéle mi tam čísla vydrželi při jízdě z kopce při nulové spotřebě. Přijde mi to, jako by pp nestíhal počítat došlá data... :?: Nenapadá někoho něco? Aktuální spotřeba mi v tom autě dost chybí...
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther

Croog
Nováček
Nováček

Re: aktuální spotřeba na pp zobrazuje pomlčky

Příspěvek od Croog » 13.11.2011 12:08

Tak jsem z jiného důvodu resetoval GEM odpojením baterky na pár minut a už jsem si myslel, že se tím opravilo i tohle, protože to před nastartováním ukazovalo nuly místo pomlček, ale po nastartování se to hned vrátilo k "normálu", bohužel. :?
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther

Kain444
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: aktuální spotřeba na pp zobrazuje pomlčky

Příspěvek od Kain444 » 24.11.2011 21:39

Da sa tato moznost aktivovat nejak svojpomocne? Tiez by som mal zaujem.

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“