výstražný zvuk - nezapnuté pásy
- jaj169
- Nováček
výstražný zvuk - nezapnuté pásy
Prosím o radu: lze vypnout signalizaci nezapnutých bezpečnostních pásů? (pípání) Myslel jsem, že vyndám pojistku - ale nevím kterou, v chytré knížce není žádná pojistka speciálně přiřazena. (mám nový vůz r.v.11/2006)
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no já ať se připoutám nebo ne, tak stejně se nic neděje, ale jak řekl ferino, poutej se a máš klid a taky to pro tebe z hlediska bezpečnosti bude lepší 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jsem taky pro to poutání, ale...
Kontrola připnutosti pásu u řidiče (pouze od roku 2002)
Slouží k upozornění, že řidič za jízdy nemá připnutý bezpečnostní pás. Tato funkce je v autě pouze, pokud svítí po zapnutí zapalování v právé části přístrojové desky 2. kontrolka shora (pod pravou směrovkou). Jestliže ano, lze pak funkci vypnout/zapnout:
• Otočte klíček zapalování do polohy "0" nebo "I" a pás nechte nepřipoutaný
• Otočte klíček zapalování do polohy "II"
• Počkejte, dokud nezhasne kontrolka bezpečnostních pásů (asi 1 minutu)
• Třikrát postupně připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče
• Rozsviťte a zhasněte hlavní světlomety
• Celý postup od zapnutí zapalování musíte stihnout do 60s
• Nyní by se na 3 vteřiny měla rozsvítit kontrolka bezpečnostních pásů
• Po zhasnutí kontrolky jednou připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče - toto vypne/zapne kontrolu připnutosti bezp. pásu
• Programování se ukončí automaticky po 10 vteřinách
Ovšem je to pro modely po FL:?, takže bůh ví jestli ti to bude fongovat, ale za zkoušku nic nedáš

Kontrola připnutosti pásu u řidiče (pouze od roku 2002)
Slouží k upozornění, že řidič za jízdy nemá připnutý bezpečnostní pás. Tato funkce je v autě pouze, pokud svítí po zapnutí zapalování v právé části přístrojové desky 2. kontrolka shora (pod pravou směrovkou). Jestliže ano, lze pak funkci vypnout/zapnout:
• Otočte klíček zapalování do polohy "0" nebo "I" a pás nechte nepřipoutaný
• Otočte klíček zapalování do polohy "II"
• Počkejte, dokud nezhasne kontrolka bezpečnostních pásů (asi 1 minutu)
• Rozsviťte a zhasněte hlavní světlomety
• Celý postup od zapnutí zapalování musíte stihnout do 60s
• Nyní by se na 3 vteřiny měla rozsvítit kontrolka bezpečnostních pásů
• Po zhasnutí kontrolky jednou připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče - toto vypne/zapne kontrolu připnutosti bezp. pásu
• Programování se ukončí automaticky po 10 vteřinách
Ovšem je to pro modely po FL:?, takže bůh ví jestli ti to bude fongovat, ale za zkoušku nic nedáš

- Damon
- Test driver
Re: výstražný zvuk - nezapnuté pásy
jaj169 píše:Prosím o radu: lze vypnout signalizaci nezapnutých bezpečnostních pásů? (pípání) Myslel jsem, že vyndám pojistku - ale nevím kterou, v chytré knížce není žádná pojistka speciálně přiřazena. (mám nový vůz r.v.11/2006)
Ty máš FofoII že ano??
Nevím jestli to půjde u novějších aut to je schválně aby to nešlo.
Některé pokud se nezapneš tak ani nerozjedeš.Jestli se nepletu.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- jaj169
- Nováček
- jaj169
- Nováček
V manuálu to není, prostě se počítá s tím, že každý si ty pásy zapne. Dokonce mi bylo raděno, že se dá pás zapnout zezadu. Ale já jsem svým dotazem mířil trochu jinam - nechcu porušovat předpisy - chci se poutat !!! I když při popojížďce z garáže do obchodu (cca 150 metrů) se teda fakt nepoutám. (pokud teda ještě někde jedu - jinak do toho obchodu šupajdím pěchotou)
Ford Focus III 1,6 Duratorq TDCi, 85 kw, r.v. 06/2014, combi
před tím Ford Focus II, 1,6 74 kw, r.v. 11/2006, hatchback
- Damon
- Test driver
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
budme radi, ze to ide aspon takto
to mi pripomina jeden funny pribeh este v C4. tatko je odporca priputavania sa, raz soferoval a zacalo to pipat, hned ze kde sa to vypina ten sprosty zvuk, zacal mackat ten "gombik" a kadejake packy naokolo (rozladil mi palubak, mal som nastaveny trip...) ja ze sa to neda vypnut ze sa musi priputat, on na to, ze ale coby, ono to prestane. po par pipnutiach som mu povedal, ze to neprestane nech sa priputa a on uz nervozne ze on sa putat nebude a ze to je tak vyrobene ze to musi prestat, sli sme dalej, v aute trapne ticho a kazdu chvilku pip pip... pip pip... pipanie sa este zosilnovalo, nervozita gradovala a asi po 10 pipnutiach zahresil jak baca, priputal sa a zareval ze si uz nikdy nemam kupovat take debilne auto !! som sa rehotal este asi hodinu

to mi pripomina jeden funny pribeh este v C4. tatko je odporca priputavania sa, raz soferoval a zacalo to pipat, hned ze kde sa to vypina ten sprosty zvuk, zacal mackat ten "gombik" a kadejake packy naokolo (rozladil mi palubak, mal som nastaveny trip...) ja ze sa to neda vypnut ze sa musi priputat, on na to, ze ale coby, ono to prestane. po par pipnutiach som mu povedal, ze to neprestane nech sa priputa a on uz nervozne ze on sa putat nebude a ze to je tak vyrobene ze to musi prestat, sli sme dalej, v aute trapne ticho a kazdu chvilku pip pip... pip pip... pipanie sa este zosilnovalo, nervozita gradovala a asi po 10 pipnutiach zahresil jak baca, priputal sa a zareval ze si uz nikdy nemam kupovat take debilne auto !! som sa rehotal este asi hodinu

-
- Test driver
myslim,ze by sa to malo dat deaktivovat cez diagnostiku WDS,teda aspon u inych automobiliek sa to damisoo píše:budme radi, ze to ide aspon takto![]()
to mi pripomina jeden funny pribeh este v C4. tatko je odporca priputavania sa, raz soferoval a zacalo to pipat, hned ze kde sa to vypina ten sprosty zvuk, zacal mackat ten "gombik" a kadejake packy naokolo (rozladil mi palubak, mal som nastaveny trip...) ja ze sa to neda vypnut ze sa musi priputat, on na to, ze ale coby, ono to prestane. po par pipnutiach som mu povedal, ze to neprestane nech sa priputa a on uz nervozne ze on sa putat nebude a ze to je tak vyrobene ze to musi prestat, sli sme dalej, v aute trapne ticho a kazdu chvilku pip pip... pip pip... pipanie sa este zosilnovalo, nervozita gradovala a asi po 10 pipnutiach zahresil jak baca, priputal sa a zareval ze si uz nikdy nemam kupovat take debilne auto !! som sa rehotal este asi hodinu![]()
![]()

- jaj169
- Nováček
No řeknu to asi tak: "nebudu se pouštět do nějakých větších akcí"
A manželce to pípání nevadí, je zvyklá se připoutávat i při popojížďkách. Takže je rozhodnuto : budu se připoutávat i já !!! (ať žije zákon !!!)
A manželce to pípání nevadí, je zvyklá se připoutávat i při popojížďkách. Takže je rozhodnuto : budu se připoutávat i já !!! (ať žije zákon !!!)
Ford Focus III 1,6 Duratorq TDCi, 85 kw, r.v. 06/2014, combi
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: