SPOTREBA 1.6 TDCi
- supkar
- Nováček
SPOTREBA 1.6 TDCi
Kto ma skusenosti s tymto motorom u focusa 2 ?...zaujimala by ma spotreba a jazdne vlastnosti. Popripade porovnanie s 1.8 TDCi, ktory co tu citam skusenosti nie je na tom so spotrebou prave najlepsie.
-
- Nováček
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam tu 80kW verziu a jazdim s nou tak cca. za 5.7 - 6.0 litra ked som sam alebo dvaja.
Lenze tomu relativne slapem na krk. Vacsinou jazdim dialky, dialnice cca. 60% pri rychlostiach okolo 150-160, okresky tak cca. 120-130. Nieco potom este po prahe. Nad 6 litrov som siel len raz, ked som mal v aute dalsich 4 ludi a tahali sme sa po kopcoch...
Raz som skusal ist s tym mimo mesta na spotrebu a dalo sa to na cca. 500km dostat na 5.1 litra (vsade konstantne cca. 110-120km/h).
Dostat sa s tym na papierovu spotrebu je podla mna ale nerealne, lebo tak setrit sa to zase neda
.
PS: meriam len podla PP, takze je to skreslene.
Lenze tomu relativne slapem na krk. Vacsinou jazdim dialky, dialnice cca. 60% pri rychlostiach okolo 150-160, okresky tak cca. 120-130. Nieco potom este po prahe. Nad 6 litrov som siel len raz, ked som mal v aute dalsich 4 ludi a tahali sme sa po kopcoch...
Raz som skusal ist s tym mimo mesta na spotrebu a dalo sa to na cca. 500km dostat na 5.1 litra (vsade konstantne cca. 110-120km/h).
Dostat sa s tym na papierovu spotrebu je podla mna ale nerealne, lebo tak setrit sa to zase neda

PS: meriam len podla PP, takze je to skreslene.
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- m1rec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
priemerna dlhodoba spotreba po 20000 km 5.4 l/100 km
jazdim vacsinou dynamicky a s plnym autom takze sa moc pod 5 l nedostavam, avsak ked som si spravil kratky vylet okreskami tak priemerna spotreba 4.1 l / 100 km
viac na: http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &gearing=1
jazdim vacsinou dynamicky a s plnym autom takze sa moc pod 5 l nedostavam, avsak ked som si spravil kratky vylet okreskami tak priemerna spotreba 4.1 l / 100 km
FoFo 2006, 1.6 TDCi 66 kW, Aquarius
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to by ma zaujimalo, ako to dokazes. Jazdit dynamicky a s plnym autom s priemerom za 5.4? Moze to byt rozdiel v 66kW a 80kW verzii? Lebo ja si myslim, ze sice jadim relativne rychlo, ale zase trosku aj s ohladom na spotrebu a mam to za 5.8....m1rec píše:priemerna dlhodoba spotreba po 20000 km 5.4 l/100 km
O 4.1 na okreskach mozem tak maximalne snivat, ale to si to musel poriadne setrit, nie?
-
- Nováček
No já s 66kw taky nemám na okreskách problém jet kolem 4l. Dlouhodobou mám 5.5 jelikož jezdím celkem často na kratší vzdálenosti, ale pokud vyrazím na delší trasu a jedu celkem plynule, tak se dá i 3,5 dle PP.
Mám Combi a jezdím většinou ve dvou dospělých.
Jinak teď jsem zrovna dotankoval doplna abych zjistil jak moc mi PP kecá..
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Asi ta sklamem, ale s tymi 3.5 keca PP poriadneThomas_FFII píše:No já s 66kw taky nemám na okreskách problém jet kolem 4l. Dlouhodobou mám 5.5 jelikož jezdím celkem často na kratší vzdálenosti, ale pokud vyrazím na delší trasu a jedu celkem plynule, tak se dá i 3,5 dle PP.

Inak 5.5 je pekne...
-
- Nováček
No jestli PP kecá a o kolik,to uvidím až teď někdy dotankuju do plna a spočítám to. Ale těch 3,5 na PP bylo. Nekecám!! A v mém Fordu PP žádnou okamžitou spotřebu bohužel nemá. Byla to jízda na cca 30km a pred nastartováním jsem nuloval PP, dále pak jízda dle předpisů, využívání setrvačnosti, plynulé zrychlování atd..
No prostě vše co jsem se musel naučit s Fabii 1.2HTP abych měl normální spotřebu
)
Jinak od posledního tankování do plna mám na PP 5,3 a to jezdíme na krátký vzdálenosti, tak do 10-20 km.
Takže buďto kecá PP, což zanedlouho prověřím a nebo tomu moc šlapete za krk..
No prostě vše co jsem se musel naučit s Fabii 1.2HTP abych měl normální spotřebu

Jinak od posledního tankování do plna mám na PP 5,3 a to jezdíme na krátký vzdálenosti, tak do 10-20 km.
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
u mna to bude ten druhy pripadThomas_FFII píše:No jestli PP kecá a o kolik,to uvidím až teď někdy dotankuju do plna a spočítám to. Ale těch 3,5 na PP bylo. Nekecám!! A v mém Fordu PP žádnou okamžitou spotřebu bohužel nemá. Byla to jízda na cca 30km a pred nastartováním jsem nuloval PP, dále pak jízda dle předpisů, využívání setrvačnosti, plynulé zrychlování atd..
No prostě vše co jsem se musel naučit s Fabii 1.2HTP abych měl normální spotřebu)

vcera som mal prazdnu dialnicu do berouna, tak som trochu skusal co to da... a vyr v nadrzi bol na svete
- Ferris
- Nováček
TO:Thomas_FFII no tak potom daj vediet to by ma fakt zaujima kolko ti to papa? ja spravim na tu nadrz tak 900km (tusim ma 50l)jazdim tak stradne ale vacsinou mesto a dialnica ale ja mam zaz vyssi vykon a obsah ale ajtak sa mi 3,5l zda dos malo
ved uvidime ....
ved uvidime ....
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs
-
- Nováček
Jasně určitě dám vědět. Taky mě těch 3,5l přejvapilo a proto jsem přistoupil k tomu kontrolnímu měření.
Jinak je taky možné, že ty 66kw jsou zpřevodovaný trochu jinak než 80kw? Spotřebu kolem těch 5 litrů, mám když jetdím do těch 110 mimo obec. Jednou jsem zkoušel držet na tempomat tachometrových 130 km/h, a resetoval jsem spotřebu a čekal co mi to ukáže a pořad se to motalo kolem 6,7 a to jsem jel po rovince a myslím že sám. Takře ono bude hodně záležet jaký silnice s tím jezdíte. Ty 1.6 TDCI 80kW si určitě vezmou na dálnici míň.
Jinak je taky možné, že ty 66kw jsou zpřevodovaný trochu jinak než 80kw? Spotřebu kolem těch 5 litrů, mám když jetdím do těch 110 mimo obec. Jednou jsem zkoušel držet na tempomat tachometrových 130 km/h, a resetoval jsem spotřebu a čekal co mi to ukáže a pořad se to motalo kolem 6,7 a to jsem jel po rovince a myslím že sám. Takře ono bude hodně záležet jaký silnice s tím jezdíte. Ty 1.6 TDCI 80kW si určitě vezmou na dálnici míň.
- Ferris
- Nováček
ono nie vzdy mensi obsah znamena mensiu spotrebu pretoze ten motor sa musi v niektorych situaciach viacej trapit , to jest ked napr na 1,8 TDCI 85kw pojdes 140 a to iste na 66kw alebo 80kw by si malo teoreticky potiahnut menej bo ma urcite nizsie otacky pri tej 140 .... a dost zalezi na vake kazde kilko nieco spravi
nepozerate ted nahodou co chodieva na VOX auto motor sport stavaju tam golfa(fuj)
co by mal mata spotrebu 3l\100 a brutalne vsetko odlahcuju
http://www.vox.de/28379_41954.php
nepozerate ted nahodou co chodieva na VOX auto motor sport stavaju tam golfa(fuj)

http://www.vox.de/28379_41954.php
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs