Při zařazení jedničky občas bouchnutí
-
- Nováček
Při zařazení jedničky občas bouchnutí
Ahoj, nějaký čas pozoruji, že před rozjezdem zaslechnu takovou tupou ránu. Není to rána nějak silná, cestující to nepozorují a ani když auto někomu půjčim. Já ale občas tento zvuk slyším/možná ránu cítím. A to jen když před rozjezdem řadím za jedna. Nejdříve jsem si myslel, že to je po selšápnutí spojky, ale ted pozorují, že to spíše souvisí se řazením. Při řazení ale necítím žádný odpor nebo překonávání překážky. Netušíte někdo? Díky
-
- Nováček
Re: Při zařazení jedničky občas bouchnutí
Koukam, že to bude asi nějaká ojedinělost. Každopádně to je něco v převodovce, jakoby si tam něco nesedlo občas. Řešit to nebudu, uvidíme co s toho bude. Předpokládám ale, že nic.
- Sobull
- Zkušený
Občas mi to udělá něco podobnýho. Dělá mi to od začátku, co auto mám, a dělá to už víc než 50 000km pořád stejně, tak to neřeším. Těžko se to popisuje, je to spíš cítit než slyšet. Udělá to jen občas a žádnou souvislost se způsobem řazení, rozjíždění nebo čímkoli jiným nepozoruju. 

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
-
- Nováček
No, myslím, že to bude ono. Právě, že to je tak nekonkrétní zvuk a jev, že si myslim, že to bude jen nějaká nedokonalost a že to k ničemu ve skutečnosti nepovede.
- Marod22
- Pokročilý
Práveže to nie je žiadna ojedinelosť, robí to aj mne a čo som čítal tak aj hromade ďalších, je tu toho viac roztrúseného po fóre, ale pokiaľ som sledoval tak sa neprišlo k žiadnemu záveru, resp. to môže byť viac vecí. Ale asi to ozaj netreba riešiť.
- marosnet55
- Nováček
Je to ESP. Mne to tiež robilo 70 tis kilometrov. Potom som musel menit hydralugycký snímač tlaku na ESP. Ináč v servisoch menia iba celý modul ESP cca 1000 evro. No po preštudovaní nemeckého fóra stačilo iba ten snímač za zhruba 230 evro plus robota. Ale zatial ak vám nehlási auto chybu ESP to neriešte. Všetko je to popísané vo vlákne z názvom "nefunkčné ESP".