Má na to vliv výfuk
- Jarek83
- Nováček
Má na to vliv výfuk
Zdravím všechny,
chci se zeptat, zda mají vliv vyboucháné přepášky v zadním dílu výfuku na výkon??? Před časem jsem měnil střední díl výfuku a teď se začal projevovat zadní díl výfuku. A od té doby co začal zadní díl rezonovat se snížil výkon motoru jako by byl přidusený a musím na to více šlapat při rozjezdu..
Pls poraďte focusáci...
chci se zeptat, zda mají vliv vyboucháné přepášky v zadním dílu výfuku na výkon??? Před časem jsem měnil střední díl výfuku a teď se začal projevovat zadní díl výfuku. A od té doby co začal zadní díl rezonovat se snížil výkon motoru jako by byl přidusený a musím na to více šlapat při rozjezdu..
Pls poraďte focusáci...
Ford Focus Combi, 1,6 16V, 74kW - ZETEC-S - r.99, zelená metalíza / <br>
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Má na to vliv výfuk
No to záleží, jak to tam je - ono se to mohlo ucpat ty přepážky a pak je to přidušené...myslím, že to může mít vliv, ale je to můj názor. Foki je odborník - možná by ti k tomu řekl víc...Jarek83 píše:Zdravím všechny,
Pls poraďte focusáci...
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jarek83
- Nováček
Ty přepážky v koncovém dílu nějak rezonují při sundání nohy z plynu při cca 3.000 ot./min. na volnoběh...Ale i při náběhu motoru do otáček vydává divní zvuk.stigi píše:Myslim, ze nepujde ani tak o to, ze ty prepazky mohly neco ucpat a je to pridusene, ale ten vyfuk muze mit naopak vetsi pruchodnost, ztratil protitlak a diky tomu klesl kroutici moment. Proto mozna pri rozjezdech na to musis vic slapnout. Ale samozrejme to nemusi byt tvuj pripad.
Ford Focus Combi, 1,6 16V, 74kW - ZETEC-S - r.99, zelená metalíza / <br>
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- mosad
- Junior
No v posledních dnech mi Fofo taky začíná bručet jak závoďák a až ta díra bude větší tak snad dojde na efekty WRCka.
Včera v tom vedru sem popojížděl v koloně a taky se mi zdálo, že se při rozjíždění přidušuje. Podle zvuku ze spodku to vypadá na přední část výfuku. Ale měl sem puštěnou klimu a někdo jinde psal, že se to projevuje na výkonu i chodu spojky. Tak budu ještě testovat.

-
- Zkušený
jojo to je ono,presne tak. akorat ja mam dirku na strednim dile a hodne dobrej zvukmosad píše:No v posledních dnech mi Fofo taky začíná bručet jak závoďák a až ta díra bude větší tak snad dojde na efekty WRCka.Včera v tom vedru sem popojížděl v koloně a taky se mi zdálo, že se při rozjíždění přidušuje. Podle zvuku ze spodku to vypadá na přední část výfuku. Ale měl sem puštěnou klimu a někdo jinde psal, že se to projevuje na výkonu i chodu spojky. Tak budu ještě testovat.

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Úplně jasně mají vysypané přepážky v zadním dílu vliv na výkon. Měl jsem to samé, auto ztrácelo výkon, ani náklaďák jsem nemoh pořádně předjet, pořád jsem mu musel nakládat aby to jelo. Nejdřív jsem si myslel, že je to špatným benzínem, ale po výměně zadního dílu výfuku to jelo jako z praku. Všechny přepážky byly vysypané, na výkonu neuvěřitelná změna.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník