Mám dotaz na zkušenější. A na rovinu tvrdím že jsem to zvrtal asi sám.
Stručný popis:
Po výměně výfukových svodů a vlnovce jsem vyměnil i všechny silenbloky motor, převodoka. Vibrace atd. Jelikož se mne při nízke teplotě lepila škrtící kalapka tak jsem jí vyčistil. Nejspíše jsem zničil tu těsnící vrstvu. Protože po vyčistění a prohřáti auta se vol.otáčky zvednou. Nekolísají nijak extra. Motor nevibruje. Otáčky jsou cca 750 po dobu co se motor provozem prohřeje.Ne že se teplota vody dostane na 90 st. Po prohřáti motoru ty otačky drží viz foto. Prostě zastavuji na križovatke. Padnou na cca 1100 stojím 750ot a pak malinko se zvýši... cca 900+ -
Otazka zní. Zvrtal jsem tu klapku. Jóó uvědomil jsem si že je tam těsnění až ex post.

Kde ještě hledat? Fakt netuším kde by mohl být problém. Pokud není v tomto.
Reset jednotky proveden. Najižděl jsem to asi tak 3 krat než jsem to pak vzdal.
Může si to přisávat falšný vzduch ale kudy? Vše co jsem mohl jsem prověřil nešáhl jsem jen na tesňení pod svodama to je pořad si myslím originál.
Co jsem kolem motoru dělal.
Hadičky odvětraní nové těsné plus ventilek.
Ventil vonobězný nový cca 3-4 měsíce Pierburg. (a vypadá originál bo má sfrézované loga ford/motorcraft)
Výfukové svody a vlnovec nové. Prasknuté byli.
Altík po repasu.
Čidlo rychlosti nové.
Baterie měřena ok.
Potenciometr na klapce nový.
Hadice pod klapkou ok utěsněny
Lamda sonda nová a koretně zapojena.
Funkci hledání jsem použil a za ty roky co bojuji s volnoběhem jsem přečetl kde co i o čisťení klapky ale i tak jsem to zvrtal/zapoměl na to.
Díky moc
Milan