Motor- problém nechce startovat
- Doudi
- Nováček
Motor- problém nechce startovat
Ahoj všem
Potřeboval bych radu.Motor mi nechce naskočit.Tak nějak divně škitá pak třeba chytne ale po přidání plynu opět zhasne A tak pořád doloka .
Nestalo se někomu něco podobného ??Benzín,vzduch, elektonika???????
Díky za všechno ....
Jirka
Potřeboval bych radu.Motor mi nechce naskočit.Tak nějak divně škitá pak třeba chytne ale po přidání plynu opět zhasne A tak pořád doloka .
Nestalo se někomu něco podobného ??Benzín,vzduch, elektonika???????
Díky za všechno ....
Jirka
Focus 1,6 1999 74 kW GREEN COLOR

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- nego
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kolik si za to řekli ,,odborníci" z autorizovanýho servisu?
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Hurvajs
- Pokročilý
Řekl bych že rzí. Benzíny na to trpí podstatně více než diesly, protože se v celém potrubí neustále kondenzuje voda (hlavně když se jezdí jenom couračky po městě) a pak se občas stane, že vyrezne vnitřek tlumiče a přicpe se to.Jenda25 píše:A neřekli čím to bylo ucpaný? Celkem by mě to zajímalo.

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Doudi
- Nováček
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Podobná zkušenost ze sobotního rána.
Podle PC jsem měl ještě dostatečný dojezd (30 km, dosud s odhadem nebyl nejmenší problém), přesto na dálnici v mírném kopečku najednou motor vysadil. Žádný cukání, jen prostě najednou ve 140km/h zhasnul. Zajel jsem ke kraji, zkusil ho nasartovat, ale ani neškytnul.
Kamarád mi tedy dovezl 10l benzínu. Celý kanystr jsme vylili do nádrže, ale o moc lepší to nebylo
Motor vždy do pár sekund zdechnul. Po několika pokusech byl schopný udržet volnoběžné otáčky. Jakmile jsem se však jen dotknul plynu, okamžitě zdechnul.
Přišel čas na přítele na telefonu, zavolal jsem Fokimu
Ještě jednou díky.
Přesunul jsem se před kapotu, kamarádka za volant a s Fokim na jednom uchu a rukou na druhém (děsný hluk od kamionů) jsem se snažil zjistit, co může být špatně. Po nastartování ve volnoběžných otáčkách měl motor normání zvuk, nikde nic nesyčelo, nestříkalo, neteklo. Jen po přidání plynu se ozval takový krátký suchý zvuk, jako když se někde naráz uvolní (pod)tlak vzduchu. Pak jsem zkusil pohnout všemi hadicemi i konektory, na které jsem dosáhl (před měsícem mi měnili cívku, takže s tím hýbali), a po pár dalších pokusech o start (ne hned) se motor vzpamatoval a začal se chovat ukázněně.
Dojeli jsme k benzině, kam jsme měli namířeno, dotankovali a vyrazili dohnat zpoždění. Dalších 200 km pak bylo bez jakýchkoliv potíží.
Mohlo to být tím, že se někam přisál vzduch, jak došel benzín? Pokud tedy skutečně došel a probém není jinde...
Podle PC jsem měl ještě dostatečný dojezd (30 km, dosud s odhadem nebyl nejmenší problém), přesto na dálnici v mírném kopečku najednou motor vysadil. Žádný cukání, jen prostě najednou ve 140km/h zhasnul. Zajel jsem ke kraji, zkusil ho nasartovat, ale ani neškytnul.
Kamarád mi tedy dovezl 10l benzínu. Celý kanystr jsme vylili do nádrže, ale o moc lepší to nebylo

Motor vždy do pár sekund zdechnul. Po několika pokusech byl schopný udržet volnoběžné otáčky. Jakmile jsem se však jen dotknul plynu, okamžitě zdechnul.
Přišel čas na přítele na telefonu, zavolal jsem Fokimu

Přesunul jsem se před kapotu, kamarádka za volant a s Fokim na jednom uchu a rukou na druhém (děsný hluk od kamionů) jsem se snažil zjistit, co může být špatně. Po nastartování ve volnoběžných otáčkách měl motor normání zvuk, nikde nic nesyčelo, nestříkalo, neteklo. Jen po přidání plynu se ozval takový krátký suchý zvuk, jako když se někde naráz uvolní (pod)tlak vzduchu. Pak jsem zkusil pohnout všemi hadicemi i konektory, na které jsem dosáhl (před měsícem mi měnili cívku, takže s tím hýbali), a po pár dalších pokusech o start (ne hned) se motor vzpamatoval a začal se chovat ukázněně.
Dojeli jsme k benzině, kam jsme měli namířeno, dotankovali a vyrazili dohnat zpoždění. Dalších 200 km pak bylo bez jakýchkoliv potíží.
Mohlo to být tím, že se někam přisál vzduch, jak došel benzín? Pokud tedy skutečně došel a probém není jinde...
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- Razid
- Nováček
Mám asi podobný a doufám že stejný problém a to už 24 hodin po zakoupení FOFO
Věděl jsem že trochu hůř startuje, ale protože jsem ho koupil za dobré peníze, chtěl jsem vyměnit svíčky, kabely, náplně a filtry sám. Ani ne 24 hodin po nákupu už auto nechytilo na plně nabitou baterku vůbec. Starter točí, motor jakoby zaškytá, ale už nechytí... Včera když už jsem ho na 3x přemluvil tak jel dobře. Myslíte že to bude zase výfukem?