olej v klimě
- vozgrunt
- Nováček
olej v klimě
Po kolika km měnit olej v kompresoru klimatizace, jaký olej použít a kde přesně a jak moc jednoduše se to dá zvládnout ??? 

Naposledy upravil(a) vozgrunt dne 19.11.2007 15:38, celkem upraveno 1 x.
focus I, TDCi, 10/03, sedan
-
- Test driver
tak to snad nieje možne...prečo nedaš tuto otazku do klimatizacie, ved už ma tých vlakien snad 100
to ho tam chceš doliat ako olej do motoru?
napln sa ma hlavne z hygienickeho hladiska menit cca.každe 2 roky ale skoro nikto to nedodržuje...
a plní sa rovno z mediom..v systeme je cca. 12barov..
btw: kde si prosím ta o takej hluposti počul??

to ho tam chceš doliat ako olej do motoru?
napln sa ma hlavne z hygienickeho hladiska menit cca.každe 2 roky ale skoro nikto to nedodržuje...
a plní sa rovno z mediom..v systeme je cca. 12barov..
btw: kde si prosím ta o takej hluposti počul??
- vozgrunt
- Nováček
Doufám, že si rozumíme ?? Já nechci měnit chladící médium, chtěl bych měnit olej v kompresoru klimatizace !!! Sorry, ale nikde jsem to tady nenašel, že by o tom někdo mluvil......
A když to nevíš jaký olej a kde a jak se mění tak, radši nic nepiš.....
Takový rozumbrady mám nejradši!
-
- Test driver
rozumbrada...díky moc..
ok takže ešte raz....
1/ kde si o tom počul? (pretože je to fakt asi naj hlupost, čo som počul)
ako chceš preboha premazat kompresor?
mazivo je pridávane rovno do media R134a iná šanca ako ho domazat (bez toho aby si ho rozobral nieje)
takže som to bral tak, že som ti poradil

ok takže ešte raz....
mazivo je pridávane rovno do media R134a iná šanca ako ho domazat (bez toho aby si ho rozobral nieje)
- LordMiras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To ze jsi to tu nikde nenasel neznamena ze musis zakladat nove vlakno kterych je tu pak prave na jiste tema nekolik a spatne se to potom mezi vsema hleda. A hlavne se nediv ze se pak nekdo rozciluje kdyz nekdo jako ty to vlakno zalozi a jeste ma takove reci jako ty priste to proste napis do sekce klimatizace a je to. Stejne se to po napsani obevi jako cerstva zrava na titulni strane a vseci to uvidi.vozgrunt píše:Doufám, že si rozumíme ?? Já nechci měnit chladící médium, chtěl bych měnit olej v kompresoru klimatizace !!! Sorry, ale nikde jsem to tady nenašel, že by o tom někdo mluvil......
-
- Test driver
- jamaka
- Test driver
To fakt je tam taky otvor???
Ja som tam posledne nalial nejaky kvalitny olivovy, ze extra super virgin.
Ak mas na to zariadenia a pripjky, tak ho do obeziva urcite napraces, ale nechapem naco ho tam chces davat, a tu si to urcite nikto nemiesa a neleje sam doma.

Ak mas na to zariadenia a pripjky, tak ho do obeziva urcite napraces, ale nechapem naco ho tam chces davat, a tu si to urcite nikto nemiesa a neleje sam doma.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Test driver
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- vozgrunt
- Nováček
Ok, to že chladící médium R134a obsahuje olej, samozrejmě vím, neznamená to však, že maže kompresor.chmelko píše:rozumbrada...díky moc..![]()
![]()
![]()
ok takže ešte raz....
Další věc je že, pokud není kompresor mazán olejem z motoru má samostatně olej ve své skříni. Nebo si myslíš, že kompresor nemusí být mazán ??? Ani se nedivím, že to nikdo olej nemění, když o tom skoro nikdo neví.
Takže raději si sežeňte nějaké lepší informace než začnete suveréně radit a mít máslo na hlavě !!!!
- jamaka
- Test driver
vozgrunt - a preco myslis ze sa ten olej pridava do chladiva? aby sa lepsie a rychlejsie presuvalo po trubkach klimy? ten olej je tam na to aby mazal kompresor a inac ako cez obeh klimy ho tam ani nedostanes. Jaaaaj este je jedna moznost. odskrutkovat na kompresore trubky klimy a nliat to tam cez dva otvory, ktore tam ostanu.
Prosim ta, skus sa teda spytat odbornikov, ktory klimy plnia ako to vlastne je. Alebo ti mam na kusky rozrezat kompresor, ktory mi lezi na podlahe aby si videl ako sa tam ten olej dostane - nedostane?
Prosim ta, skus sa teda spytat odbornikov, ktory klimy plnia ako to vlastne je. Alebo ti mam na kusky rozrezat kompresor, ktory mi lezi na podlahe aby si videl ako sa tam ten olej dostane - nedostane?
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
-
- Test driver
Vozgrunt:Fakt by ma uprimne zaujímalo ako si prišiel na tuto teoriu a ešte byt o nej tak přesvědčený……
Skrátka sa musíš zmierit s tým, že olej vlastnými silami do systemu nedostaneš ani ti ho tam nikdo cpát samostatne nebude..ako písal jamaka R134a je už automatický miešaný z olejovou zložkou ,ktorá vytvara určitý film (mal si už vobec rozobratý kompresor?)…samostatne mazanie kompresor nemá!!!!!!!!
A kto ti to nabulíkoval tak si z teba asi pekne vystrelil
Skrátka sa musíš zmierit s tým, že olej vlastnými silami do systemu nedostaneš ani ti ho tam nikdo cpát samostatne nebude..ako písal jamaka R134a je už automatický miešaný z olejovou zložkou ,ktorá vytvara určitý film (mal si už vobec rozobratý kompresor?)…samostatne mazanie kompresor nemá!!!!!!!!
A kto ti to nabulíkoval tak si z teba asi pekne vystrelil
- vozgrunt
- Nováček