klepanie v motore pri otackach < 2000
- inziFocus
- Nováček
klepanie v motore pri otackach < 2000
Ahojte,
od dnes mam taky problem, ze pri nizkych otackach (volnobeh ale aj pri zaradenej rycholsti) mi to niekde v motore klepe. Zvuk to ma proste ako nejaky stary diesel. Ak pridam plyn nad cca 2000 otacok, naraz to uplne prestane. Nevie niekto co by to mohlo byt ? Stvrtok dufam zozeniem nejaky servis, tak potom samozrejme napisem co to bolo.
1.8 benzin, 1999
od dnes mam taky problem, ze pri nizkych otackach (volnobeh ale aj pri zaradenej rycholsti) mi to niekde v motore klepe. Zvuk to ma proste ako nejaky stary diesel. Ak pridam plyn nad cca 2000 otacok, naraz to uplne prestane. Nevie niekto co by to mohlo byt ? Stvrtok dufam zozeniem nejaky servis, tak potom samozrejme napisem co to bolo.
1.8 benzin, 1999
- pbjun
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- inziFocus
- Nováček
to olejove cerpadlo vypada asi najrealnejsie. a hlavne to zacalo robit naozaj uplne necakane, bez nejakych predchadzajucih priznakov. Preco sa taketo nieco musi vzdy stat cez sviatky, v nedelu, pripadne na narodeniny ???
Inac to naozaj pri urcitych otackach proste prestane, takze nemoze to suvisiet s niecim, co je pustene iba pri nizsich otackach ? inac vacky a zdvihatka mi nic nehovoria
Inac to naozaj pri urcitych otackach proste prestane, takze nemoze to suvisiet s niecim, co je pustene iba pri nizsich otackach ? inac vacky a zdvihatka mi nic nehovoria

- pbjun
- Test driver
No u fiesty to klepalo dokud se nedostal olej ke zdvihatkum ventilu tudiz dokud to nedosahlo urciteho tlaku a ten byl az nekde v otackach, coz by cerpadlu teoreticky mohlo napovidat, z leve strany? Tak vlevo z pohledu zepredu auta jsou rozvody a drazkovany remen a tim padem taky vodni pumpa jestli se nepletu (nekdo zkusenejsi me opravte), jinak me nejak nenapada co tam este je, taky este je tam nadobka posilovace rizeni myslim....
- inziFocus
- Nováček
ano, su tam myslim presne tie veci, co pises. zajtra potrebujem ist na tom 200 km, ale radsej si zozeniem nieco ine, ak sa tam nema dostavat olej, tak by to asi dobre nedopadlo. inac som na tom presiel 20 km po tom, co som to zistil a radsej som to drzal vo vyssich otackach, dopadlo to ok. tak dufam,ze vo stvrtok budu mat servisy na mna cas.