Silentblok motoru
-
- Člen klubu
Re: Silentblok motoru
Velmi zalezi, ci srob "prirastie" ku kovovej casti silentbloku alebo nie.
Ak sa da normalne vysrobovat, vymena je na par minut. Ak je ale zaoxidovany ku hliniku v silentbloku a nejde povolit, tak vzhladom na dost obmedzeny priestor je jeho vyrezanie na dobru hodinu.
Ak sa da normalne vysrobovat, vymena je na par minut. Ak je ale zaoxidovany ku hliniku v silentbloku a nejde povolit, tak vzhladom na dost obmedzeny priestor je jeho vyrezanie na dobru hodinu.
- tonislav
- Nováček
Zdravím Vás Forďáci,
viete mi niekto poradiť, kde zohnať tento spodný silentblok prevodovky?
Poprípade jeho náhrady...
Videl som, že ScorpionSX si namiesto neho nechal montovať iný, ale nie som si 100% istý, či je to správna náhrada... Ale možno aj je, preto si nechám poradiť tu od skúsenejších.
Díky.
Videl som, že ScorpionSX si namiesto neho nechal montovať iný, ale nie som si 100% istý, či je to správna náhrada... Ale možno aj je, preto si nechám poradiť tu od skúsenejších.
Díky.
Ford Focus C-Max, 1,6 TDCi, 80 kW/109 HP,Trend, 07/2005, Silver metallic, bez DPF
- ScorpionSX
- Zkušený
Ahoj, ono to neni dizajnovo to isté, ale myslím že to len závisí od výrobcu...každopádne to tam ale pasuje
Myslím že som videl na fotkách diel FEBI, ktorý má tento dizajn ako OEM silentblok - ale neviem už na 100%, najlepšie asi hodiť FINIS do Googlu a poprezerať obrázky...často krát sú z ruských webov kde to riešia a je tam aj napísaný výrobca.
Určite ale nič nepokazíš tým, že použiješ silentblok takého tvaru ako som dal ja

Myslím že som videl na fotkách diel FEBI, ktorý má tento dizajn ako OEM silentblok - ale neviem už na 100%, najlepšie asi hodiť FINIS do Googlu a poprezerať obrázky...často krát sú z ruských webov kde to riešia a je tam aj napísaný výrobca.
Určite ale nič nepokazíš tým, že použiješ silentblok takého tvaru ako som dal ja

- spanel
- Pokročilý
Tak, hotovo. Vyměněny všechny tři silentbloky. Inu stáří 10 let, najeto zatím 207 tisíc. Vyloženě zjevně ve špatném stavu byl ten dolní silentblok převodovky. Na motorovém nebylo celkem nic poznat a horní převodovkový se zdál také při ohledání celkem OK.
Komplikace celkem nebyly, snad jen, že u mého typu motoru musí člověk rozdělat či sundat hafo věcí, než se dostane k jádru. U motorového je to jen trubka sání a nádobka na chladící kapalinu. U dolního převodovkového se musí sundat celý držák toho silenbloku, což by nebyl až takový problém, ovšem na něm je namontován držák katu, který jde dosti blbě vyndat a pak zase nandat na 5 šroubů. No a ten horní převodovkový - airbox ven, baterie ven, kastl baterie ven, držák kastlu baterie ven a až pak se vyloupne ten silenblok.
Dal jsem tam od febi: 29747, 39525, 44496.
Komplikace celkem nebyly, snad jen, že u mého typu motoru musí člověk rozdělat či sundat hafo věcí, než se dostane k jádru. U motorového je to jen trubka sání a nádobka na chladící kapalinu. U dolního převodovkového se musí sundat celý držák toho silenbloku, což by nebyl až takový problém, ovšem na něm je namontován držák katu, který jde dosti blbě vyndat a pak zase nandat na 5 šroubů. No a ten horní převodovkový - airbox ven, baterie ven, kastl baterie ven, držák kastlu baterie ven a až pak se vyloupne ten silenblok.
Dal jsem tam od febi: 29747, 39525, 44496.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- Mufin01
- Test driver
Je to ten správný. Taky jsem koupil ten hranatý, stejný, co linkoval ScorpionSX a když jsem viděl na svém motoru kulatý, jak je na tvé fotce, tak jsem se nejprve zhrozil, ale opravdu pasuje ...a po výměně maximální spokojenosttonislav píše:Zdravím Vás Forďáci,
Díky.

- nlc
- Nováček
Chcete originální silentblok motoru a převodovky, ale nelíbí se vám fordí ceny? Kupte si Lemförder a Hutchinson, protože to jsou právě ty originály Ford
Více informací v mojí galerce http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 5#p1103145

Více informací v mojí galerce http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 5#p1103145
Ford Focus Kombi FL Titanium, 2008, 1.6 74kW, Tango
- TomFocus
- Test driver
Chci se zeptat těch co mají zkušenost se spodním silentblokem na ff2 1,6d atd.
Jedná se mě o kvalitu vs. cena.
A. asi kvalita
http://www.autodily-cardo.cz/silentblok ... -35394-01/
B. levnější než A. Četl jsem, že hlavní silentblok Febi není výhra, ale spodní nevím?
http://www.autodily-cardo.cz/silentblok ... -fb-29747/
Nebo je i jiná alternativa
Jedná se mě o kvalitu vs. cena.
A. asi kvalita
http://www.autodily-cardo.cz/silentblok ... -35394-01/
B. levnější než A. Četl jsem, že hlavní silentblok Febi není výhra, ale spodní nevím?
http://www.autodily-cardo.cz/silentblok ... -fb-29747/
Nebo je i jiná alternativa

- nlc
- Nováček
Tome, řešíš rozdíl 68,- Kč nebo jsi dal ty odkazy jen pro ukázku? Vem Lemforder a máš jistotu kvalitního originálního dílu
Od víkendu ho mám na autě a cítím jen samá pozitiva

Od víkendu ho mám na autě a cítím jen samá pozitiva

- Dawid130
- Nováček
Taky to mám tento měsíc v plánu a rovnou se zeptám. Automatická nebo manuální je jedno je to stejné?
Ford Focus 1,6 TDCi 80kW r.v. 2005
Fiat Tipo 1,4 75 kW r.v. 2017
Fiat Tipo 1,4 75 kW r.v. 2017
- TomFocus
- Test driver
nlc ptal jsem se, vezmu ten co ty.
Včera jsem objednal te hlavní u rozvodů.
Do konce týdne to nasadim. Vrze mě palubka.
Včera jsem objednal te hlavní u rozvodů.
Do konce týdne to nasadim. Vrze mě palubka.
- nlc
- Nováček
Já o víkendu nasadil také oba (velký na motoru a spodní na převodovce) a je to opravdu znát. Motor se malinko ztišil a zmizely lehké vibrace. Původní sice nebyly výrazně popraskané, ale když se za ně vezme tak je znát, že jsou o hodně měkčí než nové a je vidět, že se pohybovaly až na doraz - odkroutili si 100 tisíc km a 8 let.
- TomFocus
- Test driver
nlc.. mě ten hlavní sedí na rámu a nebýt povrzávání ve vnitřku palubky nic jsem nepoznal.
Snažil jsem se vrzání odstranit až jsem se tu dočetl
Motor při startu ani vypnutí nebouchal, tak jsem to silentbloku nedával za vinu.
ps: mám 213k km...,tak si zaslouží ,,gumy,, odpočinek
Snažil jsem se vrzání odstranit až jsem se tu dočetl

Motor při startu ani vypnutí nebouchal, tak jsem to silentbloku nedával za vinu.
ps: mám 213k km...,tak si zaslouží ,,gumy,, odpočinek

- nlc
- Nováček
Mě se ten hlavní začal projevovat po výměně rozvodů a to lehkým chvěním přenášeným do interiéru. Mechanik v servisu ho zřejmě namontoval trochu jinak než byl původně. Žena to třeba vůbec nevnímala, já ano. Teď je auto úplně klidné a nebýt zvuku, nepoznám jestli motor běží nebo ne - to se mi líbí 

- ScorpionSX
- Zkušený
Toto presne. U mňa s tým, že ešte aj spojka do toho...ako sa motor nadvihne, tak si "sadne" inak na tie silenty a konec...už je to posunuté a "zapamätaná" poloha za XY rokov je preč...a začne drnčaťnlc píše:Mě se ten hlavní začal projevovat po výměně rozvodů a to lehkým chvěním přenášeným do interiéru. Mechanik v servisu ho zřejmě namontoval trochu jinak než byl původně. Žena to třeba vůbec nevnímala, já ano. Teď je auto úplně klidné a nebýt zvuku, nepoznám jestli motor běží nebo ne - to se mi líbí

- TomFocus
- Test driver
To můžu potvrdit, po výměně spojky se sametovej běh motoru zhoršil a dovršili to rozvody 12/2015.
Od té doby se to zhoršovalo.
Dnes jsem vyzvedl hlavní silentblok. (začnu jím)
Mám otázku na toho kdo si ten hl. silentblok vyměňoval sám a bez dílenského zvedáku.
Nechce se mě válet pod autem
(demo plastu pod motorem.)
Zvažuji nápad
zasunout pojízdnej hever pod plast/vanu, dát tam větší prkýnko a přizvednout motor přes ten plast. Přece jen to bude držet ještě na dvou místech.
Úplně vidím jak dlouze zvedám auto na kozičky sotva lezu pod auto (nejsem malej) a demontovávám plast a hůř ho tom ještě dávám
Od té doby se to zhoršovalo.
Dnes jsem vyzvedl hlavní silentblok. (začnu jím)
Mám otázku na toho kdo si ten hl. silentblok vyměňoval sám a bez dílenského zvedáku.
Nechce se mě válet pod autem

Zvažuji nápad

Úplně vidím jak dlouze zvedám auto na kozičky sotva lezu pod auto (nejsem malej) a demontovávám plast a hůř ho tom ještě dávám