Právě je 17.09.2019 12:38



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4) 
Autor Zpráva
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4200
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Mám na mysli to, jak dorovnává rychlost z mírného kopce. Mě osobně to donutí tempomat vypnout a zase zapnout až na rovině.

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


30.01.2019 22:16
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 19.10.2016 10:26
Příspěvky: 114
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Cestou z mírného kopečka cuká a cuká a cuká... :roll:
A tlačítko RES nepoužívám, když jedu pomaleji než byla původní nastavená rychlost - auto po stisku tlačítka vystřelí jako raketa a následně po dosažení nastavené rychlosti auto ihned prudce ubere plyn - to také není moc komfortní :roll:

_________________
Ford Mondeo kombi MK IV, 10/2012, 2.2 TDCi 147 kW, Titanium + Webasto + Winter packet (od 2016)
Škoda Fabia I, 07/2004, 1,4 16V 55 kW, Elegance + ESP + AUTOMAT (od 2018)

bylo: Citroen Xsara, 10/1997, 1,9 TD 66 kW, Exclusive (2006 - 2016)


31.01.2019 12:23
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4200
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
enjoy napsal:
Tak jsem pohlednal znovu, co je okolo toho nového a našel jsem.
Nemám ale radost, protože tohle dělat fakt sám nebudu.
http://www.talkford.com/community/topic ... elp/page-4 uprostřed stránky je pdf s návodem.


Edit: tak mě to donutilo už :mrgreen:
Příloha:
20190606_125815.jpg
20190606_125815.jpg [ 143.46 KB | Zobrazeno 55 krát ]

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


06.06.2019 17:07
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 18:59
Příspěvky: 59
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Tak můj tempomat začal v těchto vedrech opět tropit hlouposti. Loni v listopadu jsem na modulu přepájel pojistku + rozebral a vyčistil tlačítka a myslel si , že mám vyhráno. A pak začalo léto a vše je zpět. :?

Trochu jsem zapátral a našel jsem na vrakáči modul tempomatu, ale bez adaptivní funkce.
Jedná se o univerzální díl, nebo jsou moduly s/ bez adaptivní funkce prostě jiné v HW/ v SW?

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


08.08.2019 22:37
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15945
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
co to je "modul tempomatu"?

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


09.08.2019 08:22
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 18:59
Příspěvky: 59
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
to je onen zelený tišťák pod volantem - viz foto


Přílohy:
Poznámka: zadní pohled
IMG_20181202_161301_01.jpg
IMG_20181202_161301_01.jpg [ 297.1 KB | Zobrazeno 29 krát ]
Poznámka: čelní pohled z pohledu řidiče
IMG_20181202_160951_01.jpg
IMG_20181202_160951_01.jpg [ 253.58 KB | Zobrazeno 29 krát ]

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)
09.08.2019 08:33
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15945
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
to je modul SASM ... ten lze ve Tvem pripade pouzit jakykoli

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


09.08.2019 10:00
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 18:59
Příspěvky: 59
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
OK, díky za ujištění. :palec_nahoru:
Ještě mě napadlo, že když se teď v létě přehřívá tak kdyby se tam doplnil ventilátor, tak by to mohlo snad
fungovat lépe. Nebo ne?

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


09.08.2019 10:08
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.098s | 17 Queries | GZIP : Off ]