Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Moderátor:phofy
Uživatelský avatar
enjoy
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4295
Registrován: 05.02.2013 19:38
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od enjoy » 30.01.2019 22:16

Mám na mysli to, jak dorovnává rychlost z mírného kopce. Mě osobně to donutí tempomat vypnout a zase zapnout až na rovině.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

CHiP
Nováček
Nováček
Příspěvky: 120
Registrován: 19.10.2016 10:26

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od CHiP » 31.01.2019 12:23

Cestou z mírného kopečka cuká a cuká a cuká... :roll:
A tlačítko RES nepoužívám, když jedu pomaleji než byla původní nastavená rychlost - auto po stisku tlačítka vystřelí jako raketa a následně po dosažení nastavené rychlosti auto ihned prudce ubere plyn - to také není moc komfortní :roll:
Ford Mondeo kombi MK IV, 10/2012, 2.2 TDCi 147 kW, Titanium + Webasto + Winter packet (od 2016)
Škoda Fabia I, 07/2004, 1,4 16V 55 kW, Elegance + ESP + AUTOMAT (od 2018)

bylo: Citroen Xsara, 10/1997, 1,9 TD 66 kW, Exclusive (2006 - 2016)

Uživatelský avatar
enjoy
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4295
Registrován: 05.02.2013 19:38
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od enjoy » 06.06.2019 17:07

enjoy píše:Tak jsem pohlednal znovu, co je okolo toho nového a našel jsem.
Nemám ale radost, protože tohle dělat fakt sám nebudu.
http://www.talkford.com/community/topic ... elp/page-4 uprostřed stránky je pdf s návodem.
Edit: tak mě to donutilo už :mrgreen:
20190606_125815.jpg
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

otík
Nováček
Nováček
Příspěvky: 131
Registrován: 24.07.2017 18:59
Bydliště: ValMez

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od otík » 08.08.2019 22:37

Tak můj tempomat začal v těchto vedrech opět tropit hlouposti. Loni v listopadu jsem na modulu přepájel pojistku + rozebral a vyčistil tlačítka a myslel si , že mám vyhráno. A pak začalo léto a vše je zpět. :?

Trochu jsem zapátral a našel jsem na vrakáči modul tempomatu, ale bez adaptivní funkce.
Jedná se o univerzální díl, nebo jsou moduly s/ bez adaptivní funkce prostě jiné v HW/ v SW?
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16995
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od ZaQik » 09.08.2019 08:22

co to je "modul tempomatu"?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

otík
Nováček
Nováček
Příspěvky: 131
Registrován: 24.07.2017 18:59
Bydliště: ValMez

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od otík » 09.08.2019 08:33

to je onen zelený tišťák pod volantem - viz foto
Přílohy
zadní pohled
zadní pohled
čelní pohled z pohledu řidiče
čelní pohled z pohledu řidiče
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16995
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od ZaQik » 09.08.2019 10:00

to je modul SASM ... ten lze ve Tvem pripade pouzit jakykoli
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

otík
Nováček
Nováček
Příspěvky: 131
Registrován: 24.07.2017 18:59
Bydliště: ValMez

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od otík » 09.08.2019 10:08

OK, díky za ujištění. :palec_nahoru:
Ještě mě napadlo, že když se teď v létě přehřívá tak kdyby se tam doplnil ventilátor, tak by to mohlo snad
fungovat lépe. Nebo ne?
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti