koupil jsem nedávno FF a mám dotaz na řazení

Když ji dám vlevo jako bych chtěl řadit např dvojku tak se po puštění nevrátí.
Docela blbě se tedy řadí trojka, protože špatně poznám jestli mám trojku nebo pětku.
Vypadá to,že máme stejný ročník, ale já tenhle problém nemám.Dělala mi to Fiesta a byla to ta kulisa.fantomas píše:Zdravím,
koupil jsem nedávno FF a mám dotaz na řazení- vrací se vám řadící páka na sřed ? U mého minulého auta se vracela u FF ne.
Když ji dám vlevo jako bych chtěl řadit např dvojku tak se po puštění nevrátí.
Docela blbě se tedy řadí trojka, protože špatně poznám jestli mám trojku nebo pětku.
Mám Focuse rok 2003 a zpátečce se taky občas nechce na své místo... Uklidňuje mě jen to, že jsem měl půjčenýho fungl Fusiona a ten to dělal taky... Známej s novou Fiestou má podobný problém... Možná nějaký konstrukčně špatný synchron nebo nevím... Radší zařadím zpátečku když motor neběží (když je ta možnost... př. výjezd z garáže či parkoviště) a když běží tak to chce pomalu pouštět spojku a tu zpátečku tam lehce dotlačit... je to o zvyku... Ale dělat mi to tředa jednička nebo dvojka, tak bych byl značně nasrán:o)petpol píše:Mám FoFo a najeto 10tkm. Řazení jednotlivých stupňů mi jde lehce. Když dám jedničku nebo čtyřku nemusím využít žádnou velkou sílu a rychlost zařadím. V případě zpátečky tam jsou dvě polohy (momenty).
Uchytím řadicí páku, dám vpravo a následně dozadu kam to jde. Nyní jsem v momentu, který mne mýlí, protože páka se nevrátí, ale když pustím spojku tak jen zašramotí převodovka. Musím vyšlápnout znovu spojku a více zabrat dozadu pro skutečné zařazení zpátečky. Reklamoval jsem to v servisu a tam tvrdí, jako tradičně asi všude, že to je v pořádku a že musím používat více síly pro řazení. Kdo si pamtuje řazení ve Š120, kde byly obdobné problémy při řazení zpátečky, tak asi ví o čem mluvím.
Co by mohlo být příčinou, jak to vysvětlit nebo je přesvědčit ve Ford servisu? Trápí mne, že občas ničím ozubení, když nepoznám, že ta zpátečka není zařazena.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: HommerMagie a 6 hostů