Dezinfekce klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Re: Dezinfekce klimatizace

Příspěvek od Forfoc » 09.05.2009 12:26

Tibike1x píše:Buhuzial nepomohlo teraz ta klima smrdi este viac! Budem musiet spravit nejake radikalne riesenie.
Použil jsi sprej, který je určen k nastříkání do výparníku?? Je to sprej, který se stříká celý či půlka (Wurth) jen do výparníku a nikam jinam. Stačí ho nastříkat do otvoru po odtokové hadičce a máš 100% pokoj. Návod máš v mém příspěvku na str.1 bod č.4.
Odkaz na jeden takový přípravek je v příspěvku killerhammera zde:
killerhammer píše:toto je zevraj perfektny cistic na vyparnik. je to aj s tou 80cm hadickou.
Naposledy upravil(a) Forfoc dne 11.05.2009 07:04, celkem upraveno 2 x.
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 09.05.2009 17:54

ja som teraz parkrat po cisteni pouzil klimatizaciu a mozem povedat, ze som max spokojny. Po vypnuti klimy neni po smradu ani pachu. Dufam, ze to vydrzi aspon rok a potom znovu pouzijem climpur

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 10.05.2009 21:53

takze chuapi a hlavne tibike...

pokial vam klima smrdi poriadne tak smrad urcite ide z vyparniku ale, urcite ide aj z filtra (fyzicky su blizko seba a tie bakterie sa nanho dostanu...)

cize ak iba pouzijete sprej je jedno aky, tak to pomoze len na kratko proste tie bakterialne potvory sa zachvylku z "napadnuteho" filtra rozssiria a smrdi to dalej znova...

ak to smrdi velmi, tak si myslim ze treba urcite menit aj filter a urcite za pachovy - cena rovnaka ako pelovy, a treba to riadne vystrekat aj z vyduchov, aj z odtokoveho kanala aj z priestoru filtra... a ked som to striekal mal som pustene vetranie na minimalne otacky aby sa to dostalo vsade... (mam taky dojem ze na mojom Fofo ma odrbkali lebo sa mi zda ze tam bol iba pelovy a aj to nie original, hodim zajtra fotky...)

a ta krasna vona po vymene filtra a vystriekani... :D :D :D ci ide klima alebo kurenie vsjo rovno...

jo aby som nezabudol pre Fofo II po FL (ale predpokladam ze aj pred FL) su rozmery filtra cca:

232 mm sirka
209 mm vyska
35 mm hrubka

takze ak najdete ekvivalent v "lepsej" cene tak no problemo... este musi byt z jednej strany ponarezavana horna a dolna cast aby sa dal ohnut do obluka... ale to sa v pripade potreby da dorobit doma...

PS: a ak sa toho rozoberania niekto boji aj s tym plynovym pedalom, tak na druhy krat to uz bola hracka... a ak si zozeniem ten mnohoklbovy nadstavec tak to musi byt brnkacka... :D
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 11.05.2009 07:00

Mám na věc trocu jiný názor než madbugie.
Nepochybuji, že se má měnit i pachový filtr (1x za rok), ale smrad podobný starému mokrému hadru, který je cítit asi po domu 5-10 minut těsně po vypnutí klimatizace, je zbůsoben v 99,9 % výparníkem. Kdyby to bylo filtrem, tak by smrad musel být cítit stále a stále stejně intenzivně. Myslím, že je pylový/pachový filtr od výparníku dostatečně oddělen. Kdyby ne , musel by být při zapnuté klimatizaci úplně mokrý a tím pádem by se brzy rozmočil.
Mě osobně smrděla klimatizace víc než dost a zápach jsem odstranil, sprejem a postupem č.4 z návodu na 1.str. tohoto vlákna. K výměně pachového filtru dojde až při 1. servisní prohlídce.
ObrázekObrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 11.05.2009 08:36

forfoc samozrejme ze vyparnik, ale ono vrch vyparniku a vrch filtra (aj ked zvieraju skoro 90 stuponovy uhol) su od seba cca 5 cm v jednej "komore"

myslim ze tento problem bude hlavne u ludi ako ja ked sa jazdi na kratke trasy si zober ze kym niekto prejde naraz 50 km tak ja tu klimu mam pustenu 10 az 20 krat... u mna sa zapach objavoval ked som isiel s autom po "kratkej" pauze druhy krat cize auto odstate idem do mesta 3 km vsetko v pohode... niekde nakupujem a po hodine ked to spustim tak to smrdelo tak minutku, dve a potom zasa pohoda, cize usudzujem ze to cele navlhlo nakolko vyparnik je studeny este dlhu chvylu a prilevom noveho vzduchu pri druhej jazde sa ten filter vzdy vysusil za tu 1 az 2 minutky...

myslim ze ta chladiaca komora sa zaschladi a nasledne zarosi cela, cize prestup tych bakterii tam urcite je... a pri kratkych trasach po meste je to velakrat navlhnute a urcite navlhne aj ten filter (ostatne na tychto fotkach je to vidiet, povodny filter bol asi iba pelovy, ktory je biely, a po roku cely zasedively a smrdi)

v lavo stary pelovy povodne biely, v pravo novy prachovy - uhlikovy inac je skoro raz tak tazky

Obrázek

spredu biela strana prachoveho

Obrázek

a tuto som normalne v rozpakoch ten hore je povodny vytiahnuty z auta ??? co to ma byt, ziadne logo Ford...

Obrázek

a uz som uplne z toho magor ako pozeram na ten sakel z toho noveho filtra,... nemalo by sa to cislo zhodovat s tym cislom z toho letaka ???

Obrázek

letak o filtroch

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 11.05.2009 08:48

ten povodny filter je podla mna ok, vyraba ho pre ford visteon - cislo tam mas (4M5H....), mozes pozret v microcate, ze co to je

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 11.05.2009 08:53

jako ta znacka by az tak nevadila (aj ked na letaku ma aj ten pelovy logo Ford)

mna skor one ze preco je tam evidentne pelovy ked po FL by tam uz mal byt len pachovy...
Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 11.05.2009 10:49

moc spekulujes MB :|

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 11.05.2009 10:57

jasne ze spekulujem, sak po bytke je kazdy General...

ale zaklad je ze vsetko vymenene tak ako ma byt + vystriekane a uz len krasa a sviezost :D

osobne si myslim ze pri nabehu vyroby FL este minali stare zasoby (pripadne dobiehajuce objednavky) filtrov a potom nabehli na pachove...

tak a koniec spekulovania... :oops:
Obrázek
Obrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 11.05.2009 11:07

i ty dobytku
sorry musel som 8)

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 12.05.2009 06:20

i ty BRUTE :lol:

trosku citania ohladne cistoty, zdraviuprospesnosti a spotreby klimatizacie (aj ked je to od "smetiarov" tak najme alergici a podobni dychavicnici by sa mali zamysliet...)

http://auto.sme.sk/c/4838076/nezabudnit ... zacie.html

http://auto.sme.sk/c/4837988/klimatizac ... kodit.html

http://auto.sme.sk/c/4838046/klimatizac ... alivo.html
Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 16.05.2009 16:00

vcera som u koisa dostal novy pelak,ale podla MB je to pachac 1494 691.aky teda je?

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 16.05.2009 19:59

před 14 dny jsem čistil klimu ,samodoma :wink: stálo mě to se vším všudy ( pylák 350kč a čistící sprej RETECH 100kč) celkem 450kč :lol: :lol: a je to paráda :wink: :wink:

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 17.05.2009 21:24

zirafak... praveze by to mal byt pachovy... len mi to cisielko nestimuje...

ked sa pozries na ten letak je to vidiet pelovy je ten dole cisto biely a jemne rebrovany skoro by sa dalo povedat ze je "priesvitny" (mam ho odlozeny), hore je pachovy (teda aspon myslim ze pachovy, taky som si pytal a taky mi aj "predaval" ale spoliehat sa na poctivost predajcu... :D :D :D), ten akoze "pachovy" ma raz tak hrube lamely a vo vnutri je vidno ciernu vypln (predpokladam ze uhlik), a je aj riadne tazsi mozno raz tolko, a je aj o dost pevnejsi - menej ohybny co bolo uplne uzasne pri zasuvani dnu...
Obrázek
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 18.05.2009 12:19

Tak dnes jsem byl na 1. servisní prohlídce. Pachový filtr mi vyměnili sami od sebe, přesně tak jak maj (u Focuse po FL 2008-výměna každý rok). Katalogové číslo filtru je to, co psal žirafák či madbugie, tedy 1494691 a je to ten s aktivním uhlím. Cena za pachový filtr byla 556,- Kč včetně DPH. Ptal jsem se při placení i na filtr pylový a pachový+. Pylový je čistě bílý. Pachový+ vůbec nemaj a navíc se prý musí měnit každých 10000 km.
ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“